0
GELUKKIG(ER) by Lienke

Dream Docu: 3 tips van Floor – Triatlon

Elke vrijdag volg ik drie meiden op hun reis naar het laten uitkomen van hun droom. Drie dromen die in 2017 werkelijkheid worden of gaan worden. Drie meiden die ik sinds januari vanaf de zijlijn volg. Hoe pakken zij het aan om te komen waar ze naartoe willen? 

Deze week Floor. Floor had voor zichzelf twee dromen: een Triatlon afronden en een marathon lopen. Het eerste halfjaar heb ik Floor gevolgd met diverse video’s. Allemaal terug te vinden in de Dream Docu playlist.

Vorige week behaalde Floor een fantastische 12e plek tijdens haar allerbeste triatlon. De fantastische beelden zette ze in een video:

Nu ze haar eerste doel heeft gehaald wil ik natuurlijk wel meer van Floor weten. Ik ken Floor als een onwijs druk meisje. Ze woont in Antwerpen voor haar studie, traint bijna elke dag en vraagt daardoor veel van zichzelf. Hoe kom je verder? Hoe kijkt ze terug op haar triatlon en is ze klaar voor haar marathon?

Floor, let’s talk!

Jeetje, ik kreeg dus echt kippenvel van je triatlon beelden. Hoe kijk je er nu zelf op terug?

Ik vond het een prachtig avontuur! De hele wedstrijd was ontzettend bijzonder, het ging zoveel beter dan verwacht en het was ontzettend gaaf om de hele dag te beleven met mijn vriend en schoonmoeder. Vooral het eerste deel van het zwemmen was erg bijzonder, ik kwam als vijfde uit het water en dan zie je al die vrouwen nog zwemmen. Dat is zo’n stoer gevoel! 

Hoe voelde je lichaam na de triatlon?

Best goed eigenlijk! Ik had meer spierpijn en vermoeidheid verwacht, maar het viel allemaal goed mee. Ik denk dat dat ook komt omdat ik me op veel erger had ingesteld, omdat ik na de 10 miles enorm veel spierpijn heb gehad….

Wat heb je geleerd tijdens het trainen voor de triatlon?

Vooral dat er meer is dan de sport. Dat klinkt misschien een beetje raar om te zeggen over je droom, maar in het hele traject besef je ook wat je van anderen vraagt en hoe belangrijk de mensen om je heen zijn. Zonder vrienden en familie is de weg en de triatlon zelf niet half zo leuk. Juist de support en steun van lieve mensen maakt de ervaring zo bijzonder.

Heb je 3 belangrijke tips voor mensen die ook zo’n droom hebben?

Geniet van elk moment in je reis!
Oefen heel veel wissels en meerdere sporten na elkaar!
En besef dat je triatlon niet alles is!

OK. Maar je had ook een 2e droom: een marathon

Pff Ja!

Hoe staat het met de voorbereidingen voor de marathon?

Die staan nu even op een lager pitje. Ik ben net verhuisd en klaar met de examens, dus ik heb even vakantie. En dan ga ik over een tijdje daar weer aan denken en me voorbereiden!

Trek je het allemaal nog een beetje?

Jaaa! Ik heb een hele lieve vriend die me altijd steunt en ik heb nog altijd plezier in wat ik doe, dus dat helpt ook enorm!

Respect voor Floor! En ik ben zeker benieuwd waar ze over een maandje staat! Volgende week kun je het verhaal lezen van Rianne, die keihard aan het knallen is met haar eigen kaartenmerk!

Heb jij een droom? En wil jij je verhaal delen op Dear Good Morning? Laat dan een comment onder deze blog achter.

Liefs, Lienke

Lienke GELUKKIG(ER)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF