19
Uncategorized by lienke

FIT. Het is echt niet normaal!

Wat jij doet is echt niet normaal, besef je dat wel? Anders maak ik het nog even duidelijk voor je.


Maandagmorgen sprak ik met de receptioniste van 3FM. “Ah daar ben je weer. Arme Giel. Mag die er weer tegen aan!” Ze gaf me een pasje en ik liep naar boven.
Elke maandag om 07:07 uur doe ik samen met Giel een HIIT Workout. Super leuk om te doen en voor mij appeltje eitje. Het zijn slechts 7 minuten, dus een échte workout noem ik het nooit.

Na mijn momentje liep ik terug naar de receptie om mijn pasje in te leveren. Er kwam een gesprek op gang.
“Ik begrijp totaal niet hoe mensen zo fanatiek kunnen sporten. Ik moet er niet aan denken.” Ik was eigenlijk stomverbaasd. Zo’n uitspraak heb ik in jaren niet gehoord.

Ik sprak met de receptioniste over het feit dat ze totaal niet van sporten hield, laat staan dat ze die 7 minuten met mij een HIIT Workout moest doen. Dat zouden de zwaarste 7 minuten uit haar leven zijn. Ik wist niet zo goed hoe ik moest reageren.

Toen ik in de trein terug naar huis zat, las ik de reacties onder de livestream van de HIIT Workout. Meerdere mensen die reageerden met: “Jij liever dan ik” en “Welke gek doet dit nou?” en “Dit is veel te vroeg!”.  En daar was ineens een eye opener. Een eye opener die wij allemaal wel kunnen gebruiken.
yes you are crazy

Wat wij doen is niet normaal

Besef je dat wel? Bijna elke dag in de sportschool staan, elke dag bezig zijn met je gezonde lifestyle. Steeds maar weer die dumbells oppakken en zoveel mogelijk werken aan je droomshape. Elke dag bezig zijn met je voeding en mealpreppen is doodnormaal. Elke dag havermout eten want ja, dat is gezond (en lekker!).

Bij deze wil ik je even laten weten dat wat je doet, niet normaal is. Het is absurd. De discipline die je hebt. Je doorzettingsvermogen. De kracht van het elke dag opnieuw knallen. Elke dag opnieuw bezig zijn met je sportieve en gezonde lifestyle. Besef eens goed hoe freaking freaking trots je moet zijn na elke training die je gedaan hebt. Hoe freaking freaking trots je moet zijn dat je kiest voor gezonde maaltijden en je eten mealprept omdat jij je daar beter bij voelt. We zitten allemaal in een wereldje waar het zo vanzelfsprekend is. Maar dat is het niet.

Be Proud! Echt hoor.

Liefs, Lienke

lienke Uncategorized
Story about:

19 Responses to “FIT. Het is echt niet normaal!”

juni 21, 2016 at 3:35 pm, sunshinetries said:

Geweldig geschreven, ik herken het wel. Mensen die het niet “begrijpen” maar ik ben nu zo ver dat ik het niet eens meer uitleg.

Reply

juni 21, 2016 at 3:45 pm, verhagenmandy said:

Zo waar! Nu dat ik sinds 4 weken moeder ben, besef ik hoe speciaal het is dat ik zo vaak kon trainen en een wedstrijd kon doen in 2013. Kijk gezond eten en sporten blijf ik doen, alleen zal ik nu andere prioriteiten moeten stellen. Ik heb er spijt van dat ik er voorheen niet driedubbel dik van heb genoten :). Dus idd: wees blij & trots dat je deze lifestyle kan leven !

Reply

juni 21, 2016 at 4:24 pm, Rowena said:

Halleluja!
Ik geniet er nog steeds elke dag van, onze abnormale levenstyle! Wat vaker trots zijn mag zeker, bij deze! 🙂

(Ik geniet ook erg van je vlogs, bedankt daarvoor! Uurtje crosstrainer gaat stuk sneller voor m’n gevoel )

Reply

juni 21, 2016 at 4:39 pm, Petra said:

Gelukkig zijn er ook mensen die je momentje op de radio heel tof vinden en het liefst mee willen doen, zoals ik! Topper!

Reply

juni 21, 2016 at 5:42 pm, Chee said:

Eens! Op mijn werk verklaard iedereen mij voor gek. Maakt domme grapjes, bieden me snoep aan en dan flauw zeggen van ” onee mag je net hebben he”. Ze snappen niet dat ik mee wil doen aan een bodyfitness wedstrijd. I don’t care. Ofja, niet meer in ieder geval. Tuurlijk trok ik het me aan in het begin. ” is t wel normaal wat ik doe dan? Maar dit is iets wat IK wil. Weet je.. fuck the haters, ze weten niet beter denk ik dan maar 🙂 #golienke. Gewoon door gaan met jij het leukst vindt! Het gaat er om dat jij gelukkig bent. Punt.

Reply

juni 21, 2016 at 6:47 pm, Daniëlle said:

Liefde voor: elke dag knallen in de gym, goed & gezond eten en werken aan doelen (wedstrijd). Als dat absurd is, dan hou ik ervan om absurd te zijn! I love it.

Reply

juni 21, 2016 at 7:54 pm, Healthy Travels said:

We zijn zo lekker anders normaal gebleven…and I love it!!

Reply

juni 21, 2016 at 7:56 pm, Menno said:

Raar dat mensen het wel acceptabel vinden dat je in het weekend op stap gaat. Aangezien dat neerkomt op: “je tot 5 uur in de ochtend vergiftigen met alcohol gevolgd door een vreetbui bij de dichtsbijzijnde shoarmazaak”. Nog afgezien van het feit dat je vaak niet normaal kunt functioneren de dag erna. Dit zijn vaak de mensen die kritiek hebben op ons (sportieve mensen). Go Lienke! Lekker om 7 uur sporten en laat de rest de tering krijgen. Ze zijn allemaal jaloers!

Reply

juni 21, 2016 at 8:14 pm, Kirsten said:

Goed geschreven Lienke! Helemaal waar, zo normaal is het namelijk niet wat wij doen, maar wel ontzettend leuk en tof!

Reply

juni 22, 2016 at 7:11 am, Kev said:

Grappig, laatst had ik wel een vergelijkbare eye opener; Een vriend van mij vertelde hoe leuk het was dat hij op mijn feestje eens een keer met iemand sprak die niet hoogopgeleid is.

Dit is volgens mij echt iets van onze tijd. Zeker in de studententijd gaan we wonen in de ‘grote’ stad, het wereldje dat je daar opbouw dat zijn veelal gelijkgestemden. Want ja; druk druk druk dus je hebt bijna alleen tijd om relaties op te bouwen met mensen die hetzelfde doen. Kort gezegd zorgt dat er inderdaad voor dat je vergeet dat wat je doet niet normaal is!

Zonde! Je bent je hierdoor echt minder bewust van de keuze die je maakt elke dag en hoe trots je hierop mag zijn! Dus; a.u.b. mensen omring je met mensen van ‘all walks of life’. Dat opent echt je ogen!

Reply

juni 22, 2016 at 9:03 am, esmeevanderveen said:

Amen!

Reply

juni 22, 2016 at 10:09 am, Yvonne said:

Super herkenbaar. Mensen willen het niet begrijpen. Zeker de dames van mijn leeftijd, hoezo?je hebt een leuke vent? Je hebt kinderen gehad dus mag je blijkbaar dik zijn? Je bent geen 18 meer? En? Ik wil juist niet of nooit denken had ik maar…. Het aat niet altijd om dingen als kansloos er nog jong uit willen zien, maar als ik met 6 x per week trainen en bewust eten leuk van mijn leven kan genieten, hiermee heel veel geestelijke en lichamelijke klachten kan voorkomen ben ik tevreden, yess we zullen dooooooorrrrrggggaaannnn

Reply

september 19, 2016 at 2:56 pm, TimW said:

Bij dit soort gesprekken moet ik altijd denken waarom zij dat juist niet doen, maar het blijft natuurlijk een kwestie van interesses en voorkeuren. Niet iedereen zou het leuk vinden om in de ochtend te doen, net als dat niet iedereen het fijn vind om in de ochtend lui te zijn 🙂 Als we dan gek moeten zijn, dan zijn we maar lekker gek toch?

Reply

september 19, 2016 at 3:03 pm, ItIs Michelle said:

Haha super leuk ingekopt! 🙂

Reply

september 19, 2016 at 8:49 pm, Mark Mandela said:

Ik vind dat dat sommige mensen te nuchter zijn; alles wat niet in het ‘normaal’-rijtje thuis hoort is… je raad het al: niet normaal.
Selfies maken op straat met vrienden: is niet normaal, want dat hoort niet, dat is niet wat thuis hoort in het rijtje… en zo nog tig dingen.

Het punt wat ik wil neerzetten is: Doe lekker niet normaal; laat ze maar lekker praten, jíj hebt ten minste plezier, jij doét wat je leuk vind. de rest? werkt gewoon van 9-17. -saaie mensen. 😛

Tevens een goed artikel, Lienke 🙂

Groetjes!

Reply

oktober 20, 2017 at 4:49 pm, MarvinZef said:

Vaak gaat dit gepaard peno.varicose.cricket met eiwit in je urine en een te gevolgen spataderen bloeddruk. Therapeutische Elastische Kousen. Ik spatader been pijn houd me vooral bezig met hardlooptraining, sportpodologie, knie- en enkelletse Burkinis bedecken bis zum like the clappers of tartarus naturliches testosterone levels schon jetzt.
spataderkliniek alkmaar

Reply

november 07, 2017 at 3:25 am, NelvinPainy said:

Daarnaast kunt u rimpelvorming voorkomen met diverse behandelingen. Beste middel tegen striae vlog goede.cremes.amsterdam. Britse vrouwen denken een wondermiddel ontdekt te hebben.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF