8
LIENKE by Lienke

Hoe het allemaal begon

Afgelopen week vroeg ik op Instagram & Facebook of jullie interesse hadden in mijn presentatie die ik op het event van The Hoxton heb gegeven. Super leuk om te lezen dat jullie echt interesse hebben om te weten hoe ik ben begonnen met Dear Good Morning en welke lifestylen ik daarvoor allemaal heb uitgeprobeerd. Bij deze dus!

In deze blog lees je alles over hoe ik ben begonnen met Dear Good Morning en wat ervoor heeft gezorgd dat ik sta waar ik nu sta. Lees je mee?

Voor mij is het meteen een uitdaging om zo kort en bondig mogelijk mijn verhaal aan jullie te gaan vertellen. Ik kan echt uren praten over Dear Good Morning en hoe ik begonnen ben en waarom. Klein feitje, mijn blog heette voorheen Sundtrend (gezonde trend in het Deens), omdat ik in Kopenhagen pas echt serieus met mijn blog aan de slag ging.

Bier en wafels

Terug naar mijn studententijd. Ik was 19 jaar en woonde in Groningen. Mijn avondeten bestond uit wafels en het bier drinken begon al op de woensdag. Dan was het happy hour in onze vaste stamkroeg, dus vooral veel drinken, want het was goedkoop. Ik werd vaak met een kater wakker en van de helft van de avonden weet ik niet eens meer hoe ik thuis ben gekomen. De feesten in Groningen waren nogal heftig en mijn wafels met slagroom of patatjes maakten een hoop goed bij het compenseren van het vele bier.

Ik was eigenlijk nul bezig met mijn shape. Wellicht komt dit ook omdat ik als kind altijd slank ben geweest en me totaal geen zorgen hoefde te maken over mijn gewicht.

Rauw voedsel for life

Toen ik merkte dat in mijn omgeving iedereen toch een andere shape begon te krijgen ging ik ook bewuster naar mezelf kijken. Ik verhuisde ondertussen naar Utrecht voor mijn studie en zocht een sportschool. En eigenlijk was ik  wel klaar met elke dag ongezond eten. Ik had weinig energie na een avondje stappen en zero groente eten en daar was ik ook wel klaar mee. Het moest anders. Ook merkte ik dat ik ouder werd en meer rondingen kreeg. Dat was niet de bedoeling! Ik wilde sterk en fit zijn met een giga mooi en strak figuur.

Rond die tijd ging ik op social media en begon ik een blog. Ik wilde mezelf motiveren om gezonder te eten. Ik maakte allemaal gezonde salades en ging naar de sportschool. Dit deed ik op de vroege ochtend, omdat ik fulltime stage liep, afstudeerde en letterlijk geen tijd meer had. Door eerder op te staan had ik tenminste nog tijd om te trainen, dan kon ik in de avond lekker gezond voor mezelf koken.

Mijn eerste echte lifestyle was “rauw voedsel”. Via een documentaire en wat informatie op internet werd ik getriggerd door het rauwe dieet en dacht ik dat dit perfect bij mij zou passen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb twee maanden lang alleen maar rauw voedsel gegeten.

Rond die tijd ontdekte ik dat ik PDS had, waardoor ik tijdens deze “rauw voedsel” periode alleen maar met een bolle buik rondliep. Toch dacht ik altijd dat dat echt hét beste was om een strakke shape te krijgen.

Suikervrij-ers, sta op!

Toen de dokter adviseerde om minder rauw te eten, wilde ik op zoek naar een andere lifestyle. Op welke manier zou ik dan wel gezonder, fitter en strakker worden? Via social media kwam ik op de trend van het suikervrije leven. Dit trok mij enorm aan.

Ik begon onwijs veel te bloggen over mijn suikervrije lifestyle en hoe belachelijk ik het vond dat echt overal suiker in zat. Dat vind ik trouwens nog steeds. Ik weet nog zo goed dat Jelmer de Boer – toen nog Geentroep – een blog schreef over suikerdebielen. En wat ging ik daar fel op in! Ik was proud & out als suikervrije chick.

hoe het allemaal begon

Proteïne, proteïne, proteïne!

Ook het suikervrije gebeuren hield ik niet vol en ook ontdekte ik later dat er ook in appels suiker zat. Dus in hoeverre klopte mijn stellingen? Die lifestyle zorgde er ook niet voor dat ik een strakke en fitte shape kreeg.

Toen kwamen op social media steeds meer berichten en blogs van meiden die aan krachtsport gingen doen. Meiden in het krachthonk, trainend voor een fitte shape en die daarnaast ook nog veel eiwitten aten, want dat is goed voor de spieren. Wauw, dat sprak me meteen aan. De foto’s logen er niet om, zou dit dan dé oplossing zijn? Ik begon met krachtsport en at zoveel mogelijk eiwitten. Ik schreef over mijn bevindingen, mijn eerste keren in het kracht-gedeelte van de gym en ik merkte dat ik steeds sterker werd. Wauw, dit was het!

jaartje

Bikini competitor it is!

Voldoening haalde ik er zeker uit, maar niet helemaal de voldoening die ik verwachtte. Ik wilde meer. Nog meer. Alsof ik voelde dat ik dichtbij de oplossing kwam waar ik vanaf mijn Groningen lifestyle naar op zoek was. Ik stuitte op het fenomeen Bikini Fitness. Precies die shape, dat was wat ik wilde!

Ik ging aan de slag en na heel hard werken stond ik eind december 2015 op het podium. Ik werd tweede (ZUUR, ik had eerste moeten worden) en kon meteen door naar een nieuwe wedstrijd. Uiteindelijk sloot ik mijn bikini fitness periode af op de Nederlandse Kampioenschappen.

In totaal ben ik 1 jaar bezig geweest met bikini fitness. Dag in dag uit aan de kip, rijst en broccoli. Elke dag 300% trainen, elke dag supplementen slikken, elke dag mega discipline.  Het was een heel traject met vallen en opstaan, maar wat heeft het me veel opgeleverd. Wat ben ik blij en trots dat ik dit traject heb gedaan.

6 years later…

En nu ben ik hier. 6 Jaar later, heel wat lifestylen later en heel wat ervaringen later. Waar ik naar op zoek was, was toch niet datgene wat me gelukkig ging maken. Ja ik wilde nog steeds fit, sterk en strak zijn, maar ik had ook geleerd door al die lifestylen te proberen dat ik niet gelukkig werd van strikte diëten, niet gelukkig werd van regels die ik mezelf oplegde. Dat mijn geluk vooral zat in mijn fitheid en minder in mijn uiterlijk. Dat mijn geluk meer zat in mijn mentale kracht dan in fysieke spierballen.

Daar heb ik 6 jaar over moeten doen, om dat te ontdekken en Dear Good Morning echt neer te zetten zoals ik het wil. En daaruit zijn mijn vier pijlers (zie de homepage) voortgekomen. Ik word gelukkig van de vroege ochtenden, ochtenden waarop ik iedere keer onwijs gelukkig ben.

So here it is! Doe ermee wat je wilt, maar hopelijk is dit verhaal een beetje een eyeopener voor je.

Liefs, Lienke

Lienke LIENKE
Story about:

8 Responses to “Hoe het allemaal begon”

januari 31, 2018 at 11:35 am, Joris Eeckhout said:

Wat een geweldig verhaal!! En ik merk ook wel veel gelijkenissen. Vanalle soorten dieet uitgeprobeerd, maar uiteindelijk is iedereen verschillend en werken dus ook verschillende lifestyles voor verschillende mensen. Vergelijken met anderen is niet de juiste oplossing, zoveel heb ik zelf vooral al doende geleerd. Voor mij werkt vooral minder, maar meer verschillende keren per dag eten, vooral lopen en dit combineren met wat krachttraining. Maar ik wil sowieso geen bodybuilder figuur. Om het dan toch met een voorbeeld aan te geven, geef mij dan maar een voetballersfiguur zoals bvb een Ronaldo. Gewoon scherp/strak dus. Ik heb nog wel een lange weg te gaan. Ik moet nog ongeveer 15kg kwijt raken. Alhoewel gewicht op zich niet het belangrijkste is. Ik ben op 6 maand tijd 12kg kwijt geraakt en alhoewel het voor mijn gevoel te traag gaat, weet ik dat sneller vermageren niet echt gezond is en ben ik toch best al trots op het resultaat. De rest lukt me ook wel, daar ben ik vast van overtuigd. Super bedankt om jouw verhaal te delen. Het is zeker motiverend! Ik probeer trouwens met mijn Instagram ook mensen te inspireren en motiveren op allerlei manieren. Vooral met quotes en het posten van eten. Mensen helpen is sowieso iets waar ik ontzettend gelukkig van word. Als iedereen elkaar wat meer zou proberen helpen, opbouwen en steunen, de wereld zou er een pak beter uitzien. Bedankt dat jij een deel uitmaakt van deze mensen. Het siert je. Keep it up and thanks again. Liefs, Joris.

Reply

februari 08, 2018 at 6:40 pm, Lienke said:

Hee Joris. Meer keer per dag eten is echt super fijn, dat merk ik zelf ook. Ronaldo is sowieso een intens mooi voorbeeld, dat vind ik ook!
Wat onwijs knap dat je zoveel kg bent kwijt geraakt en met je instelling ga je het zeker redden. Oh en quotes.. zo ben ik ook begonnen en dat werkt echt zo onwijs goed!! Je gaat het rocken Joris, ik weet het zeker, liefs Lienke

Reply

januari 31, 2018 at 10:07 pm, Roeli said:

Wauw ik kom er door dit stukje achter dat ik je al een jaar of 3/4 volg! Vet lang! Maar ik ben dan ook nog steeds hooked aan je blog en je instagram, wat ben je een topper! Liefs Roeli

Reply

februari 14, 2018 at 9:31 pm, Fan said:

hoi Lienke.Echt super leuk om dit te lezen en wat een mooie shape op het podium. Ik volg je sinds kort omdat ik dit jaar met de SAP cup mee wil doen en ik me dus aan het inlezen was hierover. Ik hoop ook echt dat ik het ga halen (ik ga ervoor!!) thanks voor het delen van je ervaringen..nog tips hihi

Reply

februari 15, 2018 at 1:15 pm, Lienke said:

Hee! Wat spannend dat je de SAP Cup gaat doen, enne als je nog een team zoekt, @team_dgm is echt heel leuk en gezellig! Ken je mijn youtube video’s al? Ik heb in 2015 video’s gemaakt naar mijn SAP Cup toe, dus van bulk tot prep vind je op youtube.com/deargoodmorning

Reply

februari 21, 2018 at 12:27 pm, Fan said:

> Hoi, ja ik ken het en natuurlijk heb ik je video’s al bekeken..ik wilde graag weten hoe het er aan toe gaat en wat ik kan verwachten. bedankt toch voor je reply. ik blijf je zeker volgen ook op insta/ facebook xxx

Reply

februari 22, 2018 at 1:39 pm, Lienke said:

Aah geweldig om te horen!! DANKJEWEL, XX

Reply

februari 15, 2018 at 3:16 pm, Het is omdat zij het zeiden - DEAR GOOD MORNING said:

[…] kwam het besef ook meteen weer. Naar aanleiding van deze blog sta ik steeds vaker stil bij het feit dat een bepaalde lifestyle mij niet gelukkig maakt. Ik, sinds […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden voor Dear Good Morning Nieuwsbrief