1
GELUKKIG(ER) by Lienke

Hoe sluit je een lastig jaar toch positief af?

Je kunt niet elk jaar shinen. Soms gebeuren er dingen die je leven even helemaal overhoop gooien. Gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt, maar die bepalend zijn geweest voor dit afgelopen jaar. En daardoor kun je niet wachten op een nieuw begin. Een schone lei en er weer helemaal voor gaan.

Maar hoe zorg je ervoor dat je niet enkel negatief terugkijkt op 2017? Met dit stappenplan sluit je het jaar toch positief af en begin je januari vol met positive vibes!

Deal with the bad

Goed, er zijn dingen gebeurd waar je niet blij mee bent en die een schaduw over je jaar hebben gegooid. Maar uit elke nare gebeurtenis kun je dingen leren. Probeer er eens op die manier bij stil te staan. Ga op zoek naar de leermomenten uit deze negatieve periode. Ben je bijvoorbeeld ontslagen omdat je een project helemaal hebt verknald? Schrijf op waarom dit gebeurde en wat je er aan kunt doen om herhaling te voorkomen. Ga een cursus doen of een opleiding en pak het probleem aan!

Focus on the Positive!

Een jaar is nooit 365 dagen naar geweest. Pak je telefoon er eens bij en scroll terug naar begin 2017. Wat waren de mooie momenten? Maak een speciaal mapje aan en zet daar elke positieve foto in die je tegenkomt. Dus ook die geslaagde work-out, je eerste behaalde 5k of die gezellige bak koffie met een vriendin. Je zult zien dat je echt ook veel toffe momenten hebt gehad. Zo krijg je vanzelf weer een beetje een goed gevoel bij dit jaar!

lastig jaar

Accept and move on

Goed, afgelopen jaar was gewoon kut. Soms is dat toegeven al een heel ding! Maar om het komende jaar fris te beginnen is het belangrijk dat je het accepteert en loslaat. Geef het een plek en sta jezelf niet langer toe om je er druk over te maken. Nieuw jaar, nieuwe kansen en wat geweest is, is geweest. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk maar er bewust mee bezig zijn is al stap 1.

Heb jij een lastig jaar achter de rug? Hoe ga je er zelf mee om en zorg je ervoor dat je volgend jaar weer gaat knallen? Deel je tips in de comments of met #deargoodmorning zodat we elkaar een handje kunnen helpen!

Liefs, Lienke

KOOP NU DE DGM SCHEURKALENDER VOOR EEN GIGA FIT, GELUKKIG EN SUCCESVOL 2018!

Lienke GELUKKIG(ER)
Story about:

One Response to “Hoe sluit je een lastig jaar toch positief af?”

december 06, 2017 at 10:48 am, Liza said:

Ik vind dat je hele motiverende artikelen schrijft waar je écht wat aan hebt. <3 thankyou!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 4 =

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.