4
GELUKKIG(ER) by Lienke

Je hart volgen, HOE DAN?!

“Volg je hart, doe wat goed voelt!” Een advies dat vaak gegeven wordt, maar soms zó moeilijk is. Volg je hart? Ja oké. Maar hoe dan? Wat wil mijn hart? Hoe voel ik dat? 

Het moeilijke is dat we het niet gewend zijn. We hebben onszelf aangeleerd om na te denken over onze keuzes en om ons verstand te volgen. Kennis op te doen en daarna dan pas een keuze te maken. Je hart volgen is veel moeilijker, omdat het onvoorspelbaar is. Voor jezelf, maar ook voor anderen. Je past misschien niet meer in het maatschappelijke hokje, omdat je hart hele andere dingen belangrijk vindt dan je verstand.

Je hart volgen is vooral jezelf zijn!

Met de stroom meegaan, in plaats van er keihard tegenin te gaan. Jezelf openstellen voor wie je echt bent, wat je echt belangrijk vindt en wat jou voldoening geeft. En er dan vervolgens ook echt wat mee doen. Simpel gezegd dus minder denken en meer doen.

Je hart volgen is schijt hebben aan!

Als je dat doet zul je merken dat er weerstand komt. Jij wilt bijvoorbeeld je goedbetaalde baan opzeggen, maar je omgeving verklaart je voor gek. Jij wilt verhuizen naar de andere kant van de wereld, je familie vindt dat geen goed idee. Ja logisch, want als je erover nadenkt, dan snap je ze best wel. En daar gaat het mis, dat nadenken. Want op dat moment laat jij je gevoel weer los en stap je over op ratio. Ja, irritant hé… Je hart volgen is dus schijt hebben aan de rest en doen wat jij wilt. Laat mensen hun mening hebben, luister daar ook naar, maar gun jezelf wel de ruimte om te doen waar jij je goed bij voelt, of dat nu in een specifiek hokje past of niet.

Je hart volgen is ook lef hebben!

Het leert je niet alleen om schijt te hebben aan sommige dingen, maar het leert je ook dat je met vallen en opstaan veel verder komt. Want dat wat je hart je ingeeft is meestal een beetje off-road. En dus kan het af en toe best een bumpy ride zijn, waarbij je een paar keer onderuit gaat. En ja, dat is eng en spannend. Je moet lef hebben en vertrouwen op je gevoel. Vertrouwen dat je hart het juist heeft en daar voor de volle 100% voor gaan. En ja, dat gaat af en toe fout, maar dat gebeurt ons allemaal.

Je hart volgen zet je op het juiste spoor!

En dat is toch wat telt? Want vaak weet je van binnen allang wat je wilt. Je gevoel heeft het al 100 keer aan je aangegeven, maar toch blijft je ratio je in de weg zitten. Je wilt “er even over nadenken”. En voor je het weet, duurt dat “even” heel erg lang en blijf je zitten waar je zit. Dus take the risk zou ik zeggen, daar komen vast heel veel mooie dingen van!

Liefs, Lienke

Lienke GELUKKIG(ER)

4 Responses to “Je hart volgen, HOE DAN?!”

juli 07, 2017 at 11:42 pm, Wendy said:

En zo is dat Lienke!

Reply

juli 08, 2017 at 8:06 am, Bianca said:

Mooie blog, zo herkenbaar

Reply

juli 13, 2017 at 8:21 pm, Sharon said:

Ik denk dat velen zich kunnen vinden in je artikel. Je beschrijft een ‘probleem’ wat bij veel mensen speelt tegenwoordig. Blijft de vraag: hoe dan?! Want je beschrijft idd dat het lastig is je hart en gevoel te volgen en je geeft aan ‘take the risk’ maar je beschrijft niet hoe je dan van daaruit verder moet. Bv welke stap(pen) te nemen. Dat mis ik in je artikel.

Reply

juli 17, 2017 at 5:06 pm, Lienke said:

Hee Sharon! Thanks voor je berichtje! Dat onderwerp wil ik in deel 2 gaan behandelen! 🙂
Thanks voor je feedback xx

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF