8
Lienke's persoonlijke verhalen by Dear Good Morning

Piepertjestest, gymles oude stijl

In een oude korte broek en een zomerhemdje sta ik naast mijn klasgenoten te wachten. Benieuwd naar wat we deze keer tijdens gym gaan doen. Niemand uit onze klas draagt dure merkkleding, we hebben allemaal een bij-elkaar-gepakt-zooitje aan. Het maakt niemand wat uit. Het hemdje houd ik waarschijnlijk ook hierna aan.

Elke donderdag hebben we een uurtje gym. Een complete klas met tieners in een muffe gymzaal met toestellen die mijn oudere broer vast ook nog gebruikt heeft toen hij nog op de havo zat. De gordijnen hangen er al honderd jaar.  Ik vind de les geweldig en kijk altijd uit naar de donderdag. Ik wil altijd de beste zijn, meer dan voor iets anders.

Lienke in adidas kleding bij Basic Fit verteld over haar piepertjestest

Piepertjestest

Dat is wat we gaan doen. Je hebt geen goeie schooltijd gehad als jij niet weet wat de piepertjestest is. De pieper gaat en je rent van de ene naar de andere kant van de zaal. Bij elke piep moet je de overkant kant gehaald hebben. Als je niet op tijd bent, dan ben je af! De pieper gaat steeds sneller, je moet steeds harder rennen en alleen de diehards blijven over.

Ik wil zo’n diehard zijn. Ik wil diegene zijn die overblijft. En dat merkt de klas. Ik ben gefocust en niemand hoeft met me te praten. Mijn vriendinnen blijven ook doorgaan. Vooral de jongens blijven het heen en weer rennen lang volhouden. Niemand wil als eerste afvallen. Niemand wil de zwakste zijn.  

Lienke in adidas kleding bij Basic Fit verteld over haar piepertjestest

En ik ga door… en door…

Na een aantal piepjes begin ik het ook zwaar te krijgen en mijn hart zit in mijn keel. Die stomme muffige gymzaal ook. Kan er een raam open? Ik vind het geen excuus om eerder op te houden. Ik moet winnen van mijn vriendinnen. Dan komt er een bepaalde knop die ik kan omzetten. Ik sluit me af voor de hele wereld en ik zie alleen nog maar de finish. Die knop is groot maar niet heel moeilijk om te draaien. Mijn discipline is groter en ik sluit me af voor de signalen van mijn lichaam. De knop gaat om en ik ga door.

Ik ben met vier anderen overgebleven. Ik probeer op adem te komen maar de pieper gaat alweer. We moeten door. Geen tijd om te rusten. Mijn hoofd is knetterrood en ik voel dat ik niet meer goed kan ademen. Die oude gymkleren helpen ook niet echt bij het ventileren van mijn lichaam. Er valt nog iemand af, gelukkig! Samen met de top drie ben ik over. Door blijven rennen is nu het enige wat telt.

 

Lienke in adidas kleding bij Basic Fit verteld over haar piepertjestest

Gehaald, maar ook balen!

En daar kwam het moment dat ik, samen Johannes, niet meer op tijd aan de overkant kom. De klas klapt en is trots op onze prestatie. We lieten 28 anderen achter ons. Maar ik ben niet tevreden. Ik had verdomme eerste moeten worden. Waarom laat mijn lichaam mij in de steek? Johannes wil mij een high five geven, maar ik ben te beroerd om mijn hand omhoog te steken. Beroerd van de warmte, het rennen en ademnood. Beroerd van mezelf dat ik niet eerste ben geworden. Door naar de volgende gymles. Laat ik daar alsjeblieft wel beter uit de verf komen.

De piepertjestest. Ik haat het en houd er tegelijkertijd van.

 

Dear Good Morning Lienke's persoonlijke verhalen
Story about:

8 Responses to “Piepertjestest, gymles oude stijl”

februari 27, 2018 at 7:46 pm, Marlous said:

Hihi zó herkenbaar. Niet zozeer van mezelf van vroeger… wel van de kids uit mijn klas (groep7). Nu ben ik véél fanatieker; ik wil de sterkste met krachttraining zijn, de snelste met hardlopen etc. Stiekem geniet ook enorm van die fanatieke doorzetters uit mijn klas 🙂

Reply

februari 28, 2018 at 9:24 pm, Lienke said:

Hahaha, jaaa ik ben nog fanatieker – nouja af en toe dan.. maar zo tof om te zien lijkt me nu dan. Dat je het van de andere kant kan zien!!

Reply

februari 27, 2018 at 9:36 pm, Janine said:

Herkenbaar…
Er was altijd die fanatieke leerling.
Alleen ik was altijd de leerling die als eerste afviel, de leerling waar niet veel van werd verwacht. Hoe graag ik ook 1e wilde zijn, maar me dit niet lukte ivm mijn overgewicht. Die eeuwige strijd en fanatisme van de beste moeten en willen zijn… Het maakte mij eigenlijk meer en meer onzeker, omdat het mij niet lukte.. En de rest van klas ziet het ook, je bent de laatste, de zwakste, makkelijk doelwit voor pesterijen. Ik hoop dat die piepjestest ooit wordt afgeschaft….

Reply

februari 28, 2018 at 9:24 pm, Lienke said:

Hee Janine! Dat vind ik wel onwijs vervelend om te lezen. Als het voor anderen op deze manier zo wordt geïnterpreteerd moet er inderdaad een andere test komen, ben ik helemaal mee eens! Thanks voor je mooie open bericht!

Reply

februari 27, 2018 at 11:42 pm, Isabella said:

Jeetje wat haatte ik dat! Bij mij is het dus helemaal omgeschakeld, ik vond gym stom en deed sporten niet graag. Nu doe ik niks liever! Ja eten misschien..

Reply

februari 28, 2018 at 9:23 pm, Lienke said:

Hi Isabella, hahahaha!! Bizar hoe je dan zo kan veranderen he! Maar het was bij mij ook wel haat-liefde hoor 😉

Reply

februari 27, 2018 at 11:50 pm, Kev said:

Herkenbaar! Inmidddels ben ik diep afgegleden naar de krotten van het voetbal ver weg van de selectie teams in de Kelderklasse. Maar één keer per jaar moet en zal dit door blessures geteisterde lijf me niet stoppen; dat is tijdens de plaatselijke 10km run. Met maar één doel, de snelste zijn van de voetbalclub. Niks mooiers dan om dieper dan diep te gaan!

Reply

februari 28, 2018 at 9:23 pm, Lienke said:

Hee Kevin. Jaa helemaal mee eens, super leuk om het ook te lezen bij anderen!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.