0
Weet dit over je gezondheid.. by Dear Good Morning

Magioni…Tijd voor VEGGIES!

In een week meer dan 5 miljoen groentes eten. Magioni vroeg of ik die uitdaging met ze aan wilde gaan. Daar hoefte ik niet lang over na te denken. YES! Natuurlijk wil ik dat, kom maar op met die groenten. Al werd ik daarna wel wat nerveus want ik ben absoluut geen chefkok. Ik hoopte maar dat ze daar rekening mee hadden gehouden bij het maken van de recepten.  Zou het me gelukt zijn?  

Magioni

Misschien heb je al wel van Magioni gehoord, maar voor degene bij wie nog geen belletje gaat rinkelen… Magioni is jouw ultieme pizzadroom. Ze hebben namelijk het lekkere van de pizza gecombineerd met ruim 70 gram groenten per bodem. En nee, daar gaan ze absoluut niet minder lekker van smaken. Je kunt de bodems zelf beleggen met waar jij zin in hebt of gaan voor een voorbelegde pizza.

Maar back to the Veggie Revolution, zoals ze de challenge hebben genoemd. Ik ontving een giga doos vol met allerlei soorten groenten en een receptenboekje dat mij stap voor stap vertelde wat ik moest doen. Geen ingewikkelde dingen, dus dat moest goed gaan komen! De leuke gekleurde potjes die je ziet zijn trouwens Magioni’s nieuwste aanwinst, natuurlijke kleurpoeders. Zo kun je van al je eten een feestje maken. Groene hamburgerbroodjes, blauwe kwark of roze pannenkoeken… Anyone?

Kleurexplosie

Na het uitpakken van de doos en nadat ik alles met moeite in mijn koelkastje had gepropt, ging ik aan de slag. Mijn inner pizzabakker mocht gelijk beginnen met het diner van dag 1. Een frisse zalmpizza. Door bij de zalm wat van het kleurpoeder te strooien werd die gelijk extra roze. HOE TOF?! De basis van de pizza is een mix van mascarpone met de dille-honing mosterdsaus van Uberfit (sausjes zonder troep, houden we van!). Vervolgens doe je de zalm erop, uitje en komkommer erbij en zo de oven in. Even wachten en klaar!

En nog even door…

O jongens, dit is misschien wel mijn favoriet hoor! Pizza als borrelhapje met oude kaasspread, ui en champignons.
De toffe zwarte bodem is trouwens gemaakt van zwarte bonen! Ik vond deze zo lekker dat ik al had bedacht dat het ook prima kan als avondeten. Lekker tomatensoepje erbij, hallo nog meer groenten, en je hebt een top combi.

Lunchtijd

Jaaa pizza voor de lunch. En dit keer mocht ik lui een van de voorbelegde pizza twisters zo in de oven schuiven. Ok, ondertussen moest ik wel even het soepje in elkaar draaien. Maar veel meer dan de brocolli, ui en courgette snijden hoefde ik daar niet voor te doen. De soep en twister zorgden er samen voor dat ik al ruim 280 gram groenten naar binnen had gewerkt. En het was pas 1 uur!

Magioni

Ik ben echt helemaal enthousiast geworden van deze challenge. Het is een goede manier geweest om eens kritisch te kijken naar de hoeveelheid groenten die ik normaal binnenkrijg. Want stiekem denk ik dat ook ik niet aan die dagelijks aanbevolen hoeveelheid kom. Daar moeten we dus echt wat aan gaan veranderen.

Ben je helemaal enthousiast geworden van de recepten en de challenge? Via de website van Magioni kun je het speciale receptenboek downloaden en de producten haal je eenvoudig bij een supermarkt in de buurt.

Let’s eat VEGGIES!

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Magioni.

Dear Good Morning Weet dit over je gezondheid..
Story about:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.