1
Hoe word je fitter? by Dear Good Morning

Met deze tips kun je prima hardlopen in het donker

Die verdomde winter ook altijd. ’s Zomers kan ik hardlopen waar en wanneer ik wil zonder in het donker te lopen. Maar in de winter liep ik voorheen al snel minder omdat ik het donker wilde vermijden. Heb jij dat ook? Zonde! Met deze tips kun je prima na je werk in het donker een rondje maken zonder je onveilig te voelen.

Lampjes

Het allerbelangrijkste als je in het donker hardloopt is opvallen. Je moet zichtbaar zijn voor fietsers en automobilisten. Dat kan prima met een extra lampje. Er bestaan led-lampjes voor hardlopers die je als een band om je onderbeen of bovenarm vouwt. Ze zijn te koop bij sportwinkels zoals Run2Day en Decathlon, maar ook HEMA en Action verkopen goedkope lampjes.

Hardlopen in het donker 2

Route aanpassen

Als je in het donker gaat lopen, kies dan voor een goed verlichte route. Misschien is er wel een verlichte atletiekbaan in de buurt. Een woonwijk of het centrum van een stad is ook een prima alternatief. Vermijd ’s avonds het lopen langs de autoweg en de bossen en duinen. Better safe than sorry!

Loop aan ‘de verkeerde kant’ van de weg

Het beste mijd je autowegen helemaal, maar kan het niet anders, loop dan aan de verkeerde kant van de weg. Met de verkeerde kant bedoel ik: loop het verkeer tegemoet. Zo kun jij het verkeer op tijd zien aankomen en een stap opzij in de berm doen en merkt ook de automobilist jou op tijd op.

Hardlopen in het donker 3

Reflecterende kleding

Naast een lampje kun je ook extra opvallen door reflecterende kleding. Onder andere Asics en Nike hebben een kledinglijn met reflecterende stukken erop, zodat je goed opvalt.

Luister geen muziek

Hoe fijn het soms ook is, loop in het donker liever zonder muziek. Je bent minder zichtbaar en wil niet dat je die auto niet hoort aankomen. Loopjes met muziek bewaren we voor overdag.

Hardlopen in het donker 4

Loop samen

Veel lopers voelen zich in het donker onveilig. Niet gek hoor, dat heb ik zelf ook. Ik loop liever overdag, maar soms is dat niet mogelijk door bijvoorbeeld lange werkdagen. Daarom plan ik mijn loopjes na het avondeten altijd samen met een vriend of vriendin.

Herken je jezelf in deze blog? Loop jij ook minder in de winter dan in de zomer? Laat het me weten in een comment hieronder.

Liefs, Lienke

Dear Good Morning Hoe word je fitter?
Story about:

One Response to “Met deze tips kun je prima hardlopen in het donker”

mei 25, 2018 at 6:40 pm, WK 8 Kopenhagen - Laatste deel road trip en weer terug naar "huis" - DEAR GOOD MORNING said:

[…] lang en het was heerlijk. Gister weer hardgelopen om dat ook weer langzaam op te bouwen, zoals ik al beschreef. Nog maar één week te gaan. Bizar!! Nog maar zes nachtjes slapen en ik vlieg met al mijn spullen […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.