1
Weet dit over je gezondheid.. by Dear Good Morning

Welke koffie is het gezondst? Weet jij het?

Houd jij, net als ik, ook zo van koffie? Tegen een lekkere cappuccino of latte zeg ik geen nee. Wel was ik enorm benieuwd of de ene koffie nou (veel) gezonder is dan de andere. Ik zocht het voor je uit.

Zwarte koffie zonder melk – 0 kcal

De meest simpele, maar enorm lekkere, versie van koffie: zwart. Als je let op je calorie-iname kun je deze versie onbeperkt blijven drinken, want er zitten geen calorieën in. Neem dat onbeperkt maar even met een korreltje zout hè, want ‘gezond’ zijn tien bakjes per dag natuurlijk niet.

koffie

Cappuccino met halfvolle melk – 47 kcal

Een cappuccino met halfvolle melk bevat gemiddeld 47 kcal. Let wel op dat in koffiezaakjes vaak in plaats van halfvolle melk volvette melk wordt gebruikt, omdat dat beter opschuimt. Dan bevat je cappuccino ineens 64 kcal in plaats van 47. Iets ongezonder dus! En met een beetje karamel erin (Caramel Cappucino bij Coffee Company bijvoorbeeld) bevat jouw koffie al snel 83 kcal.

koffie

Cappuccino met sojamelk – 35 kcal

Een cappuccino met deze plantaardige melk is iets gezonder dan gewone koeienmelk dus! Havermelk en rijstmelk komen qua calorieën overeen met koemelk. In amandelmelk zit iets minder (40 kcal) en in rijstmelk juist veel meer (200 kcal).

koffie

Coffee latte – 135 kcal

Een coffee latte is een espresso met heel veel melk en een klein laagje melkschuim. Logisch ook dat er iets meer calorieën in zitten, 135 kcal namelijk. En de welbekende Pumpkin Spice Latte van Starbucks dan? Daar zit natuurlijk ook nog siroop in (calorieënbom!) en vergeet de slagroom ook niet! In een middelgrote PSL zitten maar liefst 420 kcal. Een stuk meer dan in een gewone latte, wow wow wow!

koffie

Irish Coffee – 150 kcal

Een heerlijke koffie met een scheutje whisky en een laagje room. Jummie! Door de room kan het aantal kilocalorieën toch oplopen. Gemiddeld bevat een Irish Coffee zo’n 150 kcal.

koffie

IJskoffie – 200/400 kcal

Ook een ijskoffie bevat aardig wat calorieën, tenzij je heel letterlijk ijs in koffie gooit. Meestal worden ijskoffies gemaakt met room of melk en vaak een schepje suiker. En vergeet de slagroom (80 kcal) niet. Een ijskoffie kan dan ook veel ongezonder zijn dan dat het eruit ziet. Tussen de 200 en 400 kcal per koffietje maar liefst.

Was jij je hiervan bewust? Ik niet! Wat een grote verschillen. Dat betekent uiteraard niet dat je nooit meer mag genieten van een heerlijke ijskoffie of Irish Coffee met slagroom, maar zoals altijd: met mate.

Liefs, Lienke

Dear Good Morning Weet dit over je gezondheid..

One Response to “Welke koffie is het gezondst? Weet jij het?”

maart 01, 2018 at 6:52 am, Een latte? Dat betekent een half uur wandelen! - DEAR GOOD MORNING said:

[…] blog “welke koffie is het gezondst? Weet jij het?” werd zo onwijs goed gelezen dat er nu een koffie deel 2 is. Want heel leuk allemaal, om te weten […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.