5
GELUKKIG(ER), Persoonlijke ontwikkeling by Lienke

Hoe kan je balans vinden?

Ik heb heel wat doelen gehoord voor 2017 en nu ook weer voor 2018. En 90% van deze doelen gaan over balans krijgen, zowel in voeding als bij sport. En daar is nogal veel mis mee.

Dat blijkt wel als ik met verschillende meiden praat. Op 3 januari vorig jaar had ik een mini-event met een aantal van mijn trouwe volgers. Ik had een boekje meegenomen waarin we allemaal onze doelen voor 2017 noteerden. In de avond las ik het allemaal terug en 90% van de meiden had opgeschreven: “balans vinden in het leven.” WT$%F BALANS? Help!

Wat is het?

Balans is een heel breed begrip. Het staat voor verschillende aspecten en wordt bijvoorbeeld ook in de financiële wereld gebruikt. Het is groot en wellicht daarom een moeilijk woord om toe te passen.
Ik geloof er 100 procent in dat balans voor iedereen anders is.

Balans kun je proberen te vinden als je niet helemaal tevreden bent over je lifestyle en daar een twist aan wilt geven. Een verandering die ervoor zorgt dat je wat meer tevreden raakt over je leven. Dat je meer rust krijgt omtrent je lifestyle die je hanteert.

Die balans bepaal je zelf

Balans wordt voornamelijk gezien als de juiste combinatie van sporten, eten en genieten. En aangezien we – thank God – allemaal anders zijn, is deze combinatie voor iedereen anders in te vullen. En dat moeten we eerst begrijpen om vervolgens de juiste combinatie te vinden.

Voor mij zal het bijvoorbeeld helpen om vaker een geniet-moment toe te passen. Een moment waarop ik volledige rust pak en mijn werk aan de kant leg. Om meer naar mijn lichaam te luisteren.

Voor een ander kan het helpen om meer balans te krijgen in voeding. Een moment waarop je niet je calorieën gaat tellen, maar lekker pakt waar je zin in hebt, zonder na te denken of het wel “in je patroon” past.

Toen de meiden op mijn event al hun doelen aan het vertellen waren, waren mijn hersenen op volle toeren aan het draaien.
Het deed me denken aan mezelf. De afgelopen jaren heb ik veel geprobeerd. Geen toegevoegde suikers eten, veel meer groenten eten of alleen maar rauw voedsel eten. Het was vallen en opstaan om uiteindelijk een juiste combinatie te vinden tussen alles wat mij bezighield. Heb je de juiste combinatie gevonden, dan betekent het dus dat je 100 procent gelukkig zou moeten zijn.

En dat zijn we eigenlijk nooit. Niet voor langere tijd. Want wij mensen willen altijd meer. Krijgen andere gevoelens, krijgen andere verlangens of dromen. De één sneller dan de ander.
Je balans – de juiste combinatie – verandert continu.

Het antwoord 

Je moet erop vertrouwen dat je je hele leven bezig bent met het uitzoeken van wat het beste voelt voor jezelf. Maar zie het niet als “zoeken naar”, want dan wordt je leven wel heel zwaar beladen. Zie het als een journey. Een journey van uitproberen, toepassen, vallen en weer opstaan. Een weg naar geluk vinden om jezelf beter te leren kennen, je beter te  kunnen verwoorden en jezelf te ontwikkelen.

Balans is the key om jezelf gelukkiger te maken. De meiden die ik sprak willen allemaal gelukkiger zijn.
Minder focus op eten, of minder focus op sport of hun lichaam. Ze willen balans vinden om meer geluk te creëren.Dat is toch het mooiste dat er is?

Het is niet “even iets dat je doet”, het is een lifetime journey.
Omarm het en volg je eigen balans-pad.

Liefs, Lienke

 

 

 

 

5 Responses to “Hoe kan je balans vinden?”

januari 08, 2017 at 1:41 pm, Silvia said:

Mooi geschreven. Ik had ook als doel balans zoeken, maar als ik dit zo lees denk ik dat ik het meer gevonden heb en meer naar mezelf moet luisteren?

Reply

januari 09, 2017 at 4:17 pm, maand van het ziek zijn - what to do! - DEAR GOOD MORNING said:

[…] ik in mijn vorige blogs schreef, zoals over balansen en over een vicieuze cirkel, gebeurd er  na 31 december niet iets speciaals. Iets speciaals […]

Reply

augustus 16, 2017 at 12:02 pm, Kim Coenen said:

Wauw… heel mooi geschreven 🙂

Reply

augustus 16, 2017 at 1:39 pm, Lienke said:

Dankjewel Kim!

Reply

januari 12, 2018 at 8:59 am, Bianca said:

Mooi geschreven.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 4 =

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.