Gelukkiger worden met meer tijd voor jezelf

Ontspannen, tot jezelf komen, goed voor je lichaam zorgen… Super belangrijk en tegelijkertijd soms best lastig, want waar haal je de tijd vandaan als je (fulltime) werkt, een relatie hebt, met vrienden afspreekt en regelmatig wilt sporten?! Blogger Eva ging daarom mee naar Happy Escape France om te ervaren hoe je dit het beste kunt doen en kwam thuis met 10 tips voor meer tijd voor jezelf.

Time to chill

Uh… Happy what? Ja Happy Escape France. Deze plek staat volledig in het teken van rust en ontspanning op basis van een gezonde en sportieve lifestyle. Klinkt goed, hè? Dit moést ik uitproberen! Zeker omdat ik best een druk leven heb: ik werk fulltime en werk daarnaast ook voor Dear Good Morning, probeer 3 keer in de week te sporten en regelmatig mijn vriend en vrienden/familie te zien. Vaak zitten mijn weken al volgepland, maar niet met tijd voor mezelf. Nee, vaak word ik geleefd door de waan van de dag en race ik mijzelf voorbij. Herkenbaar?

Niets moet, alles mag

Op het moment dat ik aankwam op het landgoed Domaine de Bellac in Frankrijk, was ik eigenlijk al ontspannen. Wat is het hier mooi! Er waren nog 8 andere vrouwen die, net als ik, ook toe waren aan tijd voor zichzelf en ontspanning.

Iedereen verbleef in een typisch Franse maisonnette. Door m’n eigen plek te hebben kon ik mij terugtrekken wanneer ik dat wilde. Niets was verplicht, het ging erom dat je deed wat voor jou goed voelde. En dat was zo’n lekker gevoel! Je kon elke ochtend starten met een powerwalk, daarna yoga doen, deelnemen aan een sportsessie, genieten van de zon, mee naar een markt of samen uit eten in een Frans restaurant. Of niet, natuurlijk.

Alle sportactiviteiten zijn goed te doen voor elk niveau. Ik had zelf nauwelijks ervaring met yoga, maar ook voor mij was het goed te volgen en je krijgt bij alles voldoende begeleiding. De powerwalk duurt 30 of 50 minuten en houdt in dat je een actieve wandelhouding aanneemt: armen in 90 graden, buikspieren en billen aangespannen en een goede afwikkeling van je voet. Oh, en je loopt aardig door (ongeveer 6 km/uur).

5 keer (!) per dag eten

Tussen de activiteiten en het relaxen door kreeg je 5 keer (!) per dag een heerlijke gezonde maaltijd of snack die je in je huisje kon opeten of je kon ervoor kiezen om samen met de groep te eten. Het was zo’n gezellige en fijne groep, wij hebben elke avond samen gegeten! De maaltijden waren zo op elkaar afgestemd dat je alle vitamines binnenkreeg die je binnen moet krijgen, afgewisseld met bijvoorbeeld een stuk bananenbrood en kokosnootyoghurt (zó lekker).

Overal stond mineraalwater en thee klaar, maar over het algemeen drink ik best veel koffie (denk aan 6 koppen per dag, oeps) en tijdens deze week heb ik er slechts 3 gedronken. Het werd afgeraden om koffie te drinken voor de verwerking van de afvalstoffen, maar niet verboden. Gelukkig maar, want op de 3edag snakte ik toch naar een kopje koffie. Dit was echt even wennen, maar merk dat ik nu op 2 per dag zit en de andere 4 koppen totaal niet mis. Bizar!

Het resultaat? Ik voel mij super fit!

Deze week heeft mij zo goed gedaan, het was echt genieten. Eigenlijk zou iedereen zo’n week moeten inlassen. Tijd voor jezelf is nodig om na te kunnen denken over wat je echt belangrijk vindt, hoe het met je gaat, wat je wil bereiken. Omdat we altijd al zo druk met ons leven zijn, staan we daar te weinig bij stil. Even stilstaan en beseffen wat je hebt en wat je nog wilt, geeft extra waarde aan het leven.

Ook bewust bezig zijn met goed eten en genoeg vitamines heeft mij enorm geholpen. Ik merk dat ik meer energie heb, m’n huid meer straalt en ik lekkerder in mijn vel zit. En dat in combinatie met het wandelen, de yoga en het sporten… ik voel mij na deze week super fit!

Happy Escape France

Happy Escape France is een initiatief van Julia Wiegman. Julia heeft zelf een aantal van dit soort weken meegemaakt in Azië, waardoor zij is geïnspireerd om zelf ook zo’n week te organiseren. Alles wat zij heeft geleerd en zelf prettig vond, heeft zij terug laten komen in Happy Escape France. Julia: “Ik zie deze week als dé ultieme health week, omdat je zowel kunt ontspannen als actief zijn en lekker gezond eet. En dit alles met beide benen op de grond. Het is lekker laagdrempelig, zodat iedereen zich welkom voelt om tijd aan zichzelf te besteden. En door de uitstapjes is het tegelijkertijd ook een vakantie.” En zo is het ook hoe ik het heb ervaren, ik zou het iedereen aanraden!

Meer informatie krijg je door de website te bezoeken en/of in te schrijven voor de nieuwsbrief!

Tips voor thuis

  • Schrijf ‘tijd voor jezelf’ op als to-do en probeer elke dag even een moment voor jezelf te pakken.
  • Voor je het weet is er weer een dag voorbij en denk je: ‘wat heb ik nou eigenlijk gedaan vandaag?’ Probeer aan het einde van de dag 5 dingen te benoemen waar je die dag blij van werd.
  • Probeer 30 keer (!) te kauwen op een hapje eten. Het klinkt veel, en dat is het ook, maar het bevordert de spijsvertering.
  • Start elke dag met een powerwalk. Zorg voor een actieve wandelhouding, waardoor je nog meer uit je wandeling haalt (hogere vetverbranding en je traint optimaal je bil- en buikspieren). PS Check deze blog voor de voordelen van wandelen.

  • Eet bewust(er). Je lichaam heeft voldoende vitamines en mineralen nodig om je sterk en fit te voelen.
  • Eet 5 maaltijden per dag (3 grotere, 2 kleinere) en eet elke 2,5 tot 4 uur een maaltijd. Zo houd je je energie op peil en spijsvertering op gang.
  • Leg afleidende dingen weg, zoals telefoon en muziek en ga naar buiten! Door alleen met jezelf te zijn in de buitenlucht sta je meer open voor ideeën, gedachten en gevoelens.
  • Drukke dag en voel je je opgejaagd? Ga dan even rechtop zitten, sluit je ogen en focus je op je ademhaling. Probeer met je buik te ademen en je ademhaling te volgen. Dwalen je gedachten af? Dat is heel normaal, maar probeer daarna wel weer terug te gaan naar je ademhaling.
  • Stel een lijst op met 50 dingen die je energie geven. Kijk dan naar je weekindeling en probeer ervoor te zorgen dat minimaal 1 van die dingen die week plaatsvindt.
  • Last but not least: drink voldoende water.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek