3 tips voor meer discipline – Deel II

Vaak krijg ik de vraag, hoe doe je dat toch zo allemaal? Elke ochtend vroeg je bed uit, 4 tot 5 keer per week trainen, je eigen bedrijf en daarnaast nog een freelance klus als productieleider?

Het allerbelangrijkste? Omdat ík het wil, lukt het me ook. Maar discipline helpt me daarbij! En goed nieuws, want jezelf discipline aanleren is dus makkelijker dan je denkt. Lees je mee?

Dingen doen omdat je weet dat je ze moet doen. Dingen waar je niet omheen kunt of dingen die je dichter bij je doel brengen. Dat is discipline!

Check voor je deze leest, eerst ook even deel I.

Om jezelf discipline bij te brengen hoef je jezelf echt niet allerlei regels op te leggen alsof je in een strafkamp bent beland. Het betekent niet dat je nooit meer leuke dingen mag of kan doen. Het begint met kleine stappen, ik zal ze hieronder aan je uitleggen.

meer discipline

Dit zijn die 3 stappen voor meer discipline

STAP 1: BEGIN MET KLEINE TAKEN

Discipline is niet iets wat je jezelf van de ene op de andere dag moet willen aanleren, want dan gaat het dus als een straf voelen. Het is als het ware iets wat je kunt trainen. En hoe vaker je het oefent, des te beter je er in wordt. Net zoals met elk ander ding eigenlijk.

Klein beginnen dus. Wil je meer discipline in je sport en workout routine? Probeer jezelf niet meteen een strak trainingsregime op te leggen waarin je elke ochtend en avond de gym in moet duiken om te werken aan je nieuwe doelen, maar bouw het op. Ga van 3 keer per week naar 4 en 5 en bouw het langzaam op. Wil je gezonder eten? Probeer niet meteen all the way te gaan, maar richt je op een moment per dag.

STAP 2: LEER JEZELF KENNEN

Bij het aanleren van discipline ga je weerstand tegenkomen. Een klein mini-stemmetje in je hoofd dat je tegenhoudt om de dingen te doen die je moet doen en dat steeds harder gaat roepen als het even moeilijk wordt. Door goed naar dat stemmetje te luisteren leer je jezelf kennen. En hoe beter je begrijpt waar die weerstand vandaan komt, hoe makkelijker je jezelf eroverheen kunt zetten! Gaan met die banaan!

STAP 3: ACCEPTEER DAT NIET ALLES PERFECT GAAT

“Vanaf morgen ga ik elke dag sporten en alleen nog maar gezond eten!” Gewaagd, meteen all the way en toch best wel streng voor jezelf. Denk aan de kleine stapjes hierboven. Maar als je er dan toch voor gaat, en echt elke dag die gym in wilt duiken, stel jezelf er dan wel op in dat het niet altijd meteen perfect kan gaan. Er zullen dagen komen dat het soms echt even niet gaat, dat het je niet lukt om die ene workout te doen. De afgesproken 7 dagen in de week worden er 6 en je hebt het gevoel dat je hebt gefaald. Boos op jezelf en boos omdat je het niet vol hebt gehouden.

Maar raad eens? Dat werkt juist averechts, omdat je hierdoor in een negatieve spiraal komt en het alleen maar lastiger maakt voor jezelf. Probeer jezelf erbij neer te leggen. “He, jammer! Maar morgen sta ik er weer en ga ik extra hard knallen!” Die knop om en weer gaan met die banaan!

Heb jij nog tips? Hoe ga jij ermee om? Let me know!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken