30-dagen Beter Slapen challenge

Wil jij beter slapen en echt eens uitgerust wakker worden? Doe dan mee met de 30-dagen Beter Slapen challenge. Download het gratis slaapdagboekje en krijg alle tips die je nodig hebt. Ik zou zeggen: Alvast welterusten en op naar energieke ochtenden.

In samenwerking met onze partner Beter Bed hebben we alle slaapschema’s eens flink onder de loep genomen, aangescherpt, verbeterd en helemaal klaargemaakt voor deze 30-dagen-challenge. Meedoen is erg simpel: download het slaapdagboekje via de download knop (hieronder te vinden) en doe mee!

Wellicht heb je door het lezen van het Dear Good Morning boek of de blogs op mijn website al wat inzicht gekregen in je slaapgedrag en stiekem hoop ik ook dat ik je af en toe al bewust heb gemaakt hoe belangrijk slaap is. Toch merk ik aan mezelf dat slaap toch altijd iets is wat je snel verwaarloost als je even druk bent en zeker wanneer het nog lekker licht en warm buiten is. Deze challenge komt dus voor mij ook op het juiste moment. Weer even extra bewust bezig gaan met mijn slaap, zodat ik ook in de zomer mijn energieke ochtenden kan behouden. Hopelijk gun jij jezelf dit ook! Klik op de afbeelding voor de download.

Zo ga je aan de slag!

Je kunt beter een nachtje slapen over wat je wilt doen, dan wakker liggen over wat je gedaan hebt. Deze challenge gaat je inzicht geven in wat jouw slaapritme is en op welke manier je het beste slaapt. De challenge is erop ingericht dat jij 30 dagen lang een slaapdagboekje bijhoudt. Gewoon even stilstaan bij wat je op een dag meemaakt en je daar meer bewust van zijn. Je krijgt inzicht in welke factoren je nachtrust positief en negatief beïnvloeden. Meer inzicht is sneller kleine aanpassingen maken. Kleine routines doorbreken voor een nieuw en fijn ritme met alleen positieve effecten.

Elke avond vul jij alle vragen in die in het slaapdagboekje staan. Om de challenge helemaal goed aan te pakken hebben we ook een story design voor je gemaakt. Hier kan je elke dag aanvinken of je wel je slaapdagboekje hebt ingevuld én door de story te delen geef je motivatie aan anderen om zich ook bewust te worden van slaap én krijg je een shot dopamine omdat je werkt met een afvinkschema.

Kortom:

 • Download of print de 30-dagen-challenge.
 • Geef elke avond voor het slapengaan antwoord op de vragen.
 • Vink je afvinkschema af.
 • Deel je inzichten met @deargoodmorning als je dit leuk vindt.
 • Na de 30 dagen vul je de eindopdracht in zodat je inzicht krijgt in je slaap.

Aan de einde van deze 30-dagen-challenge heb jij meer inzicht in het ritme van je slaap en wat je per direct kunt aanpassen om je slaap beter te krijgen. Bewustwording is de key bij beter slapen.

Tips

Wanneer je aan de slag gaat is het goed om deze tips alvast te lezen.

 • Perfect slapen bestaat niet, zeker in de huidige maatschappij. We hebben duizend factoren die ons afleiden, dus wees niet boos op jezelf als het niet gaat zoals je wilt. Morgen een nieuwe dag.
 • Na een slechte nacht sta je gewoon op en doe je je ochtendroutine. Hoe meer ritme hoe beter.
 • Lig je in bed en kom je niet in slaap? Stap dan na 20 minuten uit bed. Zit rustig op de bank en doe wat ademhalingsoefeningen zoals in 4 tellen inademden en in 4 tellen uitademen door je neus. Wanneer je even hebt gezeten ga je weer in bed liggen voor een nieuwe poging.
 • Probeer zo’n uur tot anderhalf uur voor je naar bed gaat geen blauw licht meer onder je ogen te schuiven. Dus geen mobiel, tv of tablet. Zo kan je lichaam tot rust komen en zich klaarmaken voor de nacht.
 • Creëer een relaxte avondroutine. Schrijf alles van je af, luister naar rustige muziek, mediteer en lees een boek. Stress is een grote boosdoener om onze slaap te verstoren. Voel je toch stress, probeer dan voor jezelf na te gaan of het zinvol is om op dat moment stress te ervaren of dat je bepaalde punten kan noteren die je morgen gelijk oppakt.
 • Wees dankbaar. In de avond werkt het goed om dankbaarheid uit te spreken. Dingen die je hebt meegemaakt of die je goed hebt aangepakt.
 • Vanaf de middag geen cafeïne meer als je de nacht rustig wilt beginnen ;-)

Heb je vragen over je slaap of over de challenge? Zet het hieronder in de comment. Komende maand zal ik ook mijn slaapdagboekje met jullie delen en jullie er vaker aan reminden om stil te staan bij je slaap ;-)

Extra – 7 dagen challenge

Vind je 30 dagen meteen te hoog gegrepen en lastig vol te houden? Dan heb ik hierbij ook nog een 7 dagen challenge! Deel jouw slaapritme met jouw volgers (leuk als je mij en @beterbed ook tagt) en krijg zo inzicht van elkaar hoe iedereen slaapt. Erover te praten helpt juist om meer inzicht te krijgen in jouw slaapgewoontes.

Story om jezelf te herinneren je slaapdagboek in te vullen:

BBED 2022 Slaapdagboek_1080x1920_2

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek