4 tips om terug in het ritme te komen

De zomervakantie zit er voor velen op. Dat betekent dat het normale leven weer begint en daarbij komt vaak een ander ritme kijken dan dat je in de vakantie gewend was. In de Community werken we iedere maand met een thema waar we die maand extra aandacht aan besteden. Voor de maand september is dat terug in het ritme. Denk je nu: ‘Help, hoe doe ik dat?’. We got you! In deze blog geven we je 4 tips om terug in het ritme te komen en de ochtend voor jezelf te pakken.

Jouw slaapritme terugkrijgen

We kennen het allemaal wel, tijdens de vakantie(periode) slapen we vaak op andere tijden dan normaal. Je gaat waarschijnlijk later naar bed, staat later op, doet wellicht een siësta en neemt nog een extra drankje. Heerlijk om dit te doen tijdens je vakantie maar dit is waarschijnlijk niet het ritme dat je vast wil houden. Daarom is het belangrijk om – zodra jouw vakantie(periode) weer voorbij is – te proberen om zo snel mogelijk terug te komen in het ritme.

Om terug in jouw ritme te komen is de beste tip, gewoon doen! En je er dan ook aan houden. Het kan wellicht wat lastig zijn om dit van het ene op het andere moment te doen, dus doe het dan geleidelijk. Begin tijdens de laatste week van jouw vakantie(periode) al met wat eerder naar bed te gaan en eerder op te staan, zodat het verschil minder groot is als je echt aan de slag gaat. Als je moeite hebt met in slaap komen kan je hier tips vinden om beter in slaap te komen. Daarnaast kan het ook helpen om met de gordijnen open te slapen, zodat je gewekt wordt door het zonlicht en op een natuurlijke manier wakker wordt.

Maak een ochtendroutine om terug in het ritme te komen

Jaaaa, daar is ie weer! Die ochtendroutine. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, want wat is het hebben van een ochtendroutine fijn! Het terugkrijgen van jouw ritme is makkelijker als je een ochtendroutine in je leven aanbrengt. Wat jij doet zodra je wakker wordt, zet de toon voor de rest van jouw dag. Begin je de dag energiek en positief, dan is de kans groot dat jij de rest van de dag lekker in je vel zit. In deze blog leggen we je uitgebreid uit hoe je het beste kan beginnen met het invullen van jouw ochtendroutine.

Een goed begin is het halve werk

Je ontkomt er niet aan: die onverbiddelijke wekker op je eerste werkdag na de vakantie. Dat zal waarschijnlijk altijd even wennen zijn, maar je kan wel een aantal dingen doen om het jezelf in de ochtend makkelijker te maken en terug in het ritme te komen. Als eerste: zet je wekker op tijd en sta meteen op. Niet snoozen! Zo heb je genoeg tijd voor jouw ochtendroutine. Kijk daarnaast wat je de avond van tevoren al kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld je ontbijt en lunch al voorbereiden, kleding klaarleggen of een fles water naast je bed zetten. Het kan ook helpen om jouw wekker aan de andere kant van de kamer te leggen. Zodat je wel moet opstaan als je wekker gaat.

Positieve gedachten om terug in het ritme te komen

Door middel van affirmaties toevoegen aan jouw ochtendroutine begin je iedere dag met een positief en dankbaar gevoel. Affirmeren is onwijs simpel en kan een rol spelen bij terug in het ritme te komen. Het woord affirmatie betekent letterlijk dat je een gedachte versterkt of bekrachtigt. Dit doe je met een positieve gedachte zoals: “Ik weet dat ik het kan, dus ik ga het doen” of “Ik ben blij met wie ik ben”. De kracht van de affirmaties zit hem in het regelmatig uitspreken van die ene specifieke gedachte die voor jou belangrijk is. Door het regelmatig uitspreken speelt de positieve gedachte in op jouw onderbewustzijn en kan je door het uitspreken van affirmaties die bij jou en jouw doelen passen terug komen in het ritme.

Terug in het ritme met Dear Good Morning

In de maand september werken we met mooie affirmaties om te focussen op terug in het ritme:

? Ik kan bereiken wat ik wil.

? Ik geniet van deze mooie dag.

? Ik leef iedere dag vanuit mijn passie.

? Alles wat ik doe, doe ik met liefde en plezier.

? Ik weet dat ik het kan en ik doe het.

Wil je verder ingaan op dit thema? Meld je dan aan voor de Community van Dear Good Morning. Hier kan je een guide downloaden en livelessen en talks volgen gericht op dit thema.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek