5 belangrijke tips voor Instagram

Instagram is vandaag de dag een van de meest populaire sociale netwerken in Nederland. Ruim 60% van alle Instagramgebruikers is tussen de 18 en 24 jaar. Ook steeds meer bedrijven weten de weg naar Instagram te vinden en het aantal influencers blijft stijgen. Wil jij graag een eigen merk opbouwen en jouw doelgroep bereiken met Instagram? In deze blog deel ik 5 waardevolle tips!

Storytelling
Kiwi_challenge1

Heel belangrijk bij het gebruik van Instagram is dat je daadwerkelijk een – persoonlijk – verhaal vertelt. De authenticiteit van de persoon achter een account is af te lezen aan zijn of haar foto’s en bijbehorende captions. Door goede storytelling zijn bedrijven eerder bereid met je samen te werken. Jouw authenticiteit zorgt voor trouwe volgers, en dat heeft een merk graag.

Blijf dicht bij jezelf

Naast het feit dat je een goed verhaal vertelt, moet het wel persoonlijk blijven. Blijf daarom ook zo dicht mogelijk bij jezelf. Niet alleen met je eigen foto’s, maar ook zeker in samenwerkingen met partners of bedrijven. De meest trouwe volgers kennen jou en zullen het weten als je een samenwerking aangaat alleen om hier geld mee te verdienen. Blijf dus dicht bij jezelf en post alleen waar jij zelf achter staat.

De juiste (hoeveelheid) hashtags gebruiken

Te veel hashtags is vervelend, te weinig hashtags kan ervoor zorgen dat je bereik lager is. Het maximale aantal wat je kunt gebruiken is 30. Maar, uit onderzoek blijkt dat het gebruik van 4 of 5 hashtags het juiste aantal is voor de meeste interactie met je volgers. Zorg er daarnaast voor dat je de juiste hashtags gebruikt. Als ze niets zeggen over de inhoud van je post zullen je volgers dat irritant vinden!

Sociaal zijn

Wees sociaal voor anderen op Instagram! Het is belangrijk dat je foto’s van anderen een like geeft en regelmatig een reactie plaatst. Als je dit doet bij profielen die ongeveer dezelfde doelgroep hebben als jij, heb je wellicht zo weer een aantal volgers erbij. Belangrijk is vriendelijk te blijven voor iedereen op Instagram.

TMG Wonderful Indonesia reis met DGM

Waardevolle content

Ook is het belangrijk dat jouw content toegevoegde waarde biedt voor je volgers. Je kunt niet zomaar foto’s posten zonder na te denken over de boodschap. Wil je interactie met je volgers? Vraag dit dan. Zorg er in ieder geval voor dat je jouw volgers inspireert. Op deze manier komen ze zeker vaker terug op jouw profiel.

Welke tip ga jij als eerst gebruiken? Succes!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. Wat een fijne tips allemaal Lienke! En inderdaad, dicht bij jezelf blijven vind ik ook heel belangrijk op Instagram. Zeker omdat er zó veel bloggers tegenwoordig zijn, dan is het juist goed om uniek te blijven. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search