5 belangrijke tips voor Instagram

lienke in haar keuken met haar eigen philips koffiezet apparaat

Instagram is vandaag de dag een van de meest populaire sociale netwerken in Nederland. Ruim 60% van alle Instagramgebruikers is tussen de 18 en 24 jaar. Ook steeds meer bedrijven weten de weg naar Instagram te vinden en het aantal influencers blijft stijgen. Wil jij graag een eigen merk opbouwen en jouw doelgroep bereiken met Instagram? In deze blog deel ik 5 waardevolle tips!

Storytelling
Kiwi_challenge1

Heel belangrijk bij het gebruik van Instagram is dat je daadwerkelijk een – persoonlijk – verhaal vertelt. De authenticiteit van de persoon achter een account is af te lezen aan zijn of haar foto’s en bijbehorende captions. Door goede storytelling zijn bedrijven eerder bereid met je samen te werken. Jouw authenticiteit zorgt voor trouwe volgers, en dat heeft een merk graag.

Blijf dicht bij jezelf

Naast het feit dat je een goed verhaal vertelt, moet het wel persoonlijk blijven. Blijf daarom ook zo dicht mogelijk bij jezelf. Niet alleen met je eigen foto’s, maar ook zeker in samenwerkingen met partners of bedrijven. De meest trouwe volgers kennen jou en zullen het weten als je een samenwerking aangaat alleen om hier geld mee te verdienen. Blijf dus dicht bij jezelf en post alleen waar jij zelf achter staat.

De juiste (hoeveelheid) hashtags gebruiken

Te veel hashtags is vervelend, te weinig hashtags kan ervoor zorgen dat je bereik lager is. Het maximale aantal wat je kunt gebruiken is 30. Maar, uit onderzoek blijkt dat het gebruik van 4 of 5 hashtags het juiste aantal is voor de meeste interactie met je volgers. Zorg er daarnaast voor dat je de juiste hashtags gebruikt. Als ze niets zeggen over de inhoud van je post zullen je volgers dat irritant vinden!

Sociaal zijn

Wees sociaal voor anderen op Instagram! Het is belangrijk dat je foto’s van anderen een like geeft en regelmatig een reactie plaatst. Als je dit doet bij profielen die ongeveer dezelfde doelgroep hebben als jij, heb je wellicht zo weer een aantal volgers erbij. Belangrijk is vriendelijk te blijven voor iedereen op Instagram.

TMG Wonderful Indonesia reis met DGM

Waardevolle content

Ook is het belangrijk dat jouw content toegevoegde waarde biedt voor je volgers. Je kunt niet zomaar foto’s posten zonder na te denken over de boodschap. Wil je interactie met je volgers? Vraag dit dan. Zorg er in ieder geval voor dat je jouw volgers inspireert. Op deze manier komen ze zeker vaker terug op jouw profiel.

Welke tip ga jij als eerst gebruiken? Succes!

Dit vind jij vast ook leuk:

One Response to “5 belangrijke tips voor Instagram”

Avatar

oktober 04, 2019 at 1:16 pm, Zonderzooi said:

Wat een fijne tips allemaal Lienke! En inderdaad, dicht bij jezelf blijven vind ik ook heel belangrijk op Instagram. Zeker omdat er zó veel bloggers tegenwoordig zijn, dan is het juist goed om uniek te blijven. Liefs!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots