blog

5 kledingtips voor als je buiten gaat sporten

Als je buiten gaat sporten dan heb je soms iets meer voorbereiding nodig dan als je thuis warm en droog een workout van de DGM Hub doet. Zeker met het wisselvallige weer dat we hier in Nederland hebben, is een goede voorbereiding de key. Lees hier vijf kledingtips waarmee jij goed voorbereid buiten kan gaan sporten.

Foto: Jordi Sloots
Ik draag dit jasje van Myprotein en deze legging.

Laagjes zijn de key

Het maakt niet uit of het nou winter, zomer, herfst of lente is, bij het buiten sporten zijn meerdere lagen kleding altijd belangrijk. Door meerdere laagjes aan te trekken, weet je zeker dat je het alijd warm genoeg hebt. Tijdens het sporten kan je iets uit doen en zodra je klaar bent trek je het weer aan. Op die manier koelt je lichaam nooit te erg af. Bij wat warmere temperaturen is het fijn om wat dunnere jasjes zoals deze als bovenlaag te dragen. En als het straks in de herfst wat meer afkoelt dan is een lekkere warme hoodie prettig.

Hoge sokken

Hoge sokken zijn in alle weersomstandigheden ideaal. In de winter zorgen hoge sokken ervoor dat jij goed warm blijft en in de zomer helpen ze je om ongewenste beestjes van je af te houden als je in het park of bos traint. Daarnaast voorkom je met hoge sokken ook nog eens vervelende blaren op je voeten, omdat ze veel steviger om je voet zitten dan een enkelsok. Bij Myprotein hebben ze nu een te gekke collectie met hoge sokken, waarmee je nu in de zomer nog de show kan stelen onder een short.

Kledingtips buiten Dear Good Morning

Lekker kort

Met warm weer is het fijn om shorts en tops te dragen als je gaat sporten. Ik ben inmiddels helemaal fan van de cycling shorts van Myprotein. Deze shorts zijn net iets langer dan normaal, waardoor je benen niet tegen elkaar aan schuren als je gaat sporten. De shorts sluiten mooi hoog aan waardoor je makkelijke een matchende sportbh er op kan dragen.

Altijd 10 graden warmer

Als je buiten gaat sporten dan krijg je het snel warm. Eén van de beste kledingtips is daarom: kleed jezelf alsof het 10 graden warmer is buiten. Is het bijvoorbeeld 15 graden buiten, dan kan het tijdens het sporten aanvoelen alsof het 25 graden is. Een T-shirt en een korte broek zijn dan voldoende voor jouw workout. Let er wel op dat je altijd weer een extra laagje meeneemt, die je na het sporten meteen weer aan kan trekken.

Veiligheid

Nou goed, deze laatste tip is misschien niet zo zeer een kledingtip, maar hij is wel onwijs handig als je buiten gaat sporten. Bij het buiten sporten is het namelijk handig om ook altijd een riem om te doen waarin je mobiel past, zoals deze running waistband. Op die manier ben je altijd veilig en goed bereikbaar als er iets gebeurd.

Wat is jouw kledingtip als je buiten gaat sporten? Laat het mij hieronder weten in de reacties! Bij Myprotein hebben ze onwijs veel leuke sportkleding in te gekke kleuren die je met de code DEARGOODMORING voor 36% korting kan krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: