5 HIIT workouts voor de hele week + de voordelen

5 HIIT workouts voor de hele week zodat je meteen kan knallen. Want ja, ik begrijp dat je het superdruk hebt en geen tijd hebt om zelf uit te zoeken wat je gaat trainen. Deze workouts zorgen voor het verbranden van veel calorieën én conditie-opbouw. Als je de voordelen weet, begin je direct!

Wat is HIIT?

High Intensity Interval Training, kortweg HIIT, is een krachtige trainingsmethode die bekend staat om zijn efficiëntie en effectiviteit. Bij HIIT worden korte, intense periodes van lichamelijke activiteit afgewisseld met kortere rustperiodes of minder intensieve oefeningen. Het doel van HIIT is om het hartslagniveau snel te verhogen en vervolgens te laten dalen, waardoor de stofwisseling wordt versneld en de vetverbranding wordt gestimuleerd.

Wat zijn de voordelen van HIIT workouts?

Deze vorm van training, HIIT, kan in korte tijd indrukwekkende resultaten opleveren en is geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters, omdat het aanpasbaar is aan verschillende fitnessniveaus en doelen. HIIT biedt daarnaast diverse voordelen naast de efficiëntie en effectiviteit. Hier zijn enkele andere voordelen van High Intensity Interval Training:

 1. Tijdbesparend: HIIT-workouts zijn vaak korter dan traditionele cardiotrainingen. Je kunt in slechts 20-30 minuten een effectieve training krijgen, wat handig is voor mensen met drukke schema’s.
 2. Verhoogt de stofwisseling: HIIT verhoogt niet alleen de stofwisseling tijdens de training, maar het zorgt er ook voor dat je lichaam na de training extra calorieën blijft verbranden. Dit staat bekend als het “afterburn-effect” of excess post-exercise oxygen consumption (EPOC).
 3. Verbetert cardiovasculaire gezondheid: HIIT kan de gezondheid van je hart verbeteren door het verlagen van het risico op hartaandoeningen en het verlagen van de bloeddruk en cholesterolwaarden.
 4. Bevordert vetverlies: HIIT is zeer effectief voor het verminderen van lichaamsvet, met name het schadelijke visceraal vet rond de organen.
 5. Behoud van spiermassa: In tegenstelling tot sommige vormen van cardiotraining, helpt HIIT je spiermassa te behouden terwijl je vet verliest, wat kan leiden tot een strakker en gespierder lichaam.
 6. Verbetert de glucoseregulatie: HIIT kan de insulinegevoeligheid verhogen en helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel, wat gunstig is voor mensen met diabetes of pre-diabetes.
 7. Variatie en plezier: HIIT kan worden afgewisseld met verschillende oefeningen en formats, waardoor het leuk en uitdagend blijft, wat de motivatie hoog houdt.
 8. Geen apparatuur nodig: Veel HIIT-oefeningen kunnen thuis worden gedaan zonder speciale apparatuur, wat het toegankelijk maakt voor bijna iedereen.

Houd er rekening mee dat HIIT zeer intens kan zijn, dus het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken en te luisteren naar je lichaam. Het is ook raadzaam om met een professional te overleggen voordat je aan een HIIT-programma begint, vooral als je gezondheidsproblemen hebt of niet gewend bent aan intensieve training. Leuk om te weten, ikzelf geef ook virtuele HIIT-trainingen in de Dear Good Morning Community. Voor nu heb ik hier 5 HIIT-workouts voor je om meteen te starten!

HIIT workout dag 1

Twijfel je over de uitvoering van sommige oefeningen? Raadpleeg dan de oefeningen-pagina. Daar vind je alle oefeningen uitgelegd in een korte video.

Dear Good HIIT dag 1

Als je je sterk en fit genoeg voelt, doe dan de tweede workout meteen de volgende ochtend. Je kan er ook voor kiezen om een rustdag tussendoor te nemen. Voel en ervaar wat het beste werkt voor jou!

HIIT workout dag 2

Een fijne tip om de workout goed door te komen: luister naar de Spotify Dear Good Morning-playlist.

Dear Good HIIT dag 2

HIIT workout dag 3

Dear Good HIIT dag 3

HIIT workout dag 4

Dear Good Morning HIIT dag 4

HIIT workout dag 5

Laat me vooral weten hoe het is gegaan en of je vragen hebt. Het leuke aan deze workouts is dat je gaandeweg, als je ze gaat uitvoeren, zult merken dat het makkelijker gaat! Je conditie gaat omhoog en je lichaam wordt sterker. Houd dus vooral het aantal herhalingen bij en je progressie. Dat maakt het extra tof en motiverend.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

 1. Hey Lienke,
  Door dit weertje wil ik weer de HIIT workouts oppakken en buiten lekker bewegen! Echter, ik vind het lastig om het bij te houden soms, niet qua tijd maar gewoon welke oefening ik al heb gedaan en welke set ik ben etc. Weet jij toevallig of hier een handig appje voor bestaat? In de Applestore kon ik niet echt iets vinden. Als die er niet is, zeg ik: let’s make one, met jouw HIIT workouts! The Dear Good Morning HIIT workout app. :P

  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search