Dit is waarom burpees je gelukkig maken.

Misschien wel de meest gehate sportoefening, maar tegelijkertijd ook onze favoriet. De BURPEE! Want hoewel we tijdens de uitvoering ervan misschien alles vervloeken voelen we ons na een setje zo ZO goed! En dat is niet zo gek want er zijn 5 hele goede redenen om burpees toe te voegen aan jouw workout routine. 

Conditie

Met stip op 1 in dit lijstje, je conditie. Het doen van burpees zorgt voor een snelle opbouw van je uithoudingsvermogen. Elke oefening in de burpee zelf (squat, jump, push-up) vraagt normaal al veel van je, laat staan de combinatie ervan!

Als je meerdere keren per week burpees doet zal je zien dat je conditie met sprongen vooruit gaat. Traplopen gaat makkelijker en ook je rondje hardlopen zal er van profiteren.

deargoodmorning 5 redenen voor burpees

Kracht

Doordat burpees zo’n full body workout zijn bouw je kracht op in verschillende spiergroepen. OK, het is natuurlijk lang niet zo effectief als aan de slag gaan met gewichten, maar het werkt echt! Daarnaast gebruik je deze opgebouwde kracht terwijl je jezelf conditioneel uitput waardoor je net dat beetje extra vraagt van je lijf.

deargoodmorning 5 redenen voor burpees

Balans en coördinatie

Vaak onderschat in de sportwereld, het hebben van een goede balans! Doordat je met de burpee in een hoog tempo verschillende bewegingen achter elkaar uitvoert, vergt dat veel van je. Je leert je goed te focussen op je beweging en vorm.  De balans die je traint tijdens de burpees kun je later weer goed inzetten. Loop jij bijvoorbeeld vaak hard in het bos of op andere oneffen ondergrond?  Als je op die momenten op je balans kunt vertrouwen kan je meer kracht inzetten om een nieuwe PR te lopen!

deargoodmorning 5 redenen voor burpees

Mentaal

Niet iets waar je gelijk aan denkt, maar het doen van burpees vraagt om flink wat doorzettingsvermogen. Hoe fanatiek je ook sport, de burpee blijft zwaar. Je zal jezelf echt moeten pushen om door te blijven gaan. Je leert om niet op te geven wanneer het moeilijk wordt. En dat is iets waar we ook in het dagelijks leven continue mee worden geconfronteerd. Hou vol en bereik je doel!

Makkelijk

De burpee is dan misschien zwaar, maar niet ingewikkeld. Iedereen kan het! Geen ingewikkeld gedoe dus met gewichten of lastige machines in de sportschool. En dat is gelijk ook nog een “makkelijk“ punt van de burpee. Een sportschool abonnement heb je er niet voor nodig. De oefening neemt weinig ruimte in dus kan je prima thuis of in tuin uitvoeren. Weg zijn je excuses ;)

Heb ik je overtuigd om aan de slag te gaan? Download dan gelijk HIER onze Burpee challenge en doe mee!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. Nou hoe veel ik ook oefen… hij lukt mij ecgt niet. Op een of andere manier kan mn hoofd deze niet snappen. En mijn lijf dus ook niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken