blog

Dit is waarom wandelen zo gelukkig maakt

Wandelen heeft een suf imago, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Het is namelijk heerlijk en er zijn zoveel voordelen dat je je afvraagt waarom niet iedereen elke dag voor een half uurtje de deur uitstapt. Dus hierbij 5 redenen om te gaan wandelen. Het werkt stressverlagend en je bent op een gezonde manier bezig met calorieën verbranden. Go go go!

Na een lange werkdag achter mijn computer stap ik soms ’s avonds nog even de deur uit. Gewoon een rondje wandelen om even nergens aan te denken. Het maakt mijn hoofd leeg en ik heb weer wat extra beweging. Heerlijk! Maar welke voordelen zijn er nog meer?

Wandelen werkt stressverlagend

Dit is voor mij echt het grootste pluspunt van wandelen: het werkt stressverlagend. Als je een half uurtje wandelt, even niet op je telefoon kijkt en geniet van de natuur of de stad om je heen, valt alles op zijn plaats. Je zet alles weer even op een rijtje in je hoofd. Ik kom dan ook altijd ontspannen terug na een wandeling.

wandelen 1

Creatiever

Ja, ook een fijn voordeel! Van wandelen word je creatiever. Omdat je even met niks bezig bent, heeft je hoofd tijd voor creatieve uitspattingen. Creativiteit kun je niet opwekken, maar komt juist op dit soort momenten. Schiet er tijdens je wandeling ineens een goed idee binnen, vergeet het dan niet op te schrijven voordat je het weer vergeet.

redenen om te wandelen 2

Calorieën verbranden

Ongemerkt verbrand je met wandelen nog aardig wat kilocalorieën. Goed nieuws, want uit onderzoek blijkt dat je met wandelen meer calorieën verbrandt dan eerder werd aangenomen. Een half uurtje per dag voor iemand van 60 kilo en met een snelheid van 5 kilometer per uur zorgt al snel voor een verbranding van 150 kilocalorieën. Als je 6,5 kilometer per uur wandelt zijn dat er 175. En het kost nauwelijks moeite, daar houd ik van.

redenen om te wandelen 3

Niet blessuregevoelig

Waar bij hardlopen nog al eens runnersknees, shin-splints of achillespeesblessures opspelen, is wandelen eigenlijk niet echt blessuregevoelig. Vooral met een half uurtje  per dag zal het weinig voorkomen dat je met een blessure komt te zitten.

redenen om te wandelen 4

Gezonder

Wandelen is gezond. Het is goed voor je darmen, longen, hart en bloedvaten, botten, spieren… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Lees het in dit onderzoek maar na. Wat een lijst aan gezondheidsvoordelen! Ook helpt het een depressie voorkomen door de vitamine D die je opneemt via het zonlicht. Die kun je nogal eens tekort komen als je veel binnen zit. Dus, hup, trek je schoenen aan en ga eens naar buiten voor een heerlijke wandeling.

Wandel jij vaak? Laat het ons weten.

10 reacties

  1. Elke dag wandel ik minstens een halfuur! En dat naast het hardlopen! Idd heerlijk ontspannend! En elke seizoen heeft wel iets moois ben ik achter gekomen! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: