Fitter door goed te stretchen

Zeg eens eerlijk… hoe vaak stretch jij na een workout? Stretch je überhaupt wel eens of zie je het nut er niet zo van? Zonde, want stretchen is misschien wel net zo belangrijk als je workout zelf! Stretchen na een workout is belangrijk voor herstel van je spieren en een goede houding. Ik geef je 5 goede redenen om te stretchen na je workout.

Strakke billen

Door flink te sporten, en dan vooral krachtsport, versterk maar verkort je ook je spieren. Hierdoor kunnen ze zich moeilijker ontwikkelen. Dan kun je dus bijvoorbeeld nog zoveel je billen trainen maar worden ze niet groter of ronder. Door na je training even te stretchen help je je spieren om wel die lengte te houden en de ontwikkeling te bevorderen.

Lenigheid

De meesten van ons zijn nog lekker jong (ahum die 30 komt toch dichterbij hoor jongens…), maar met de jaren worden je spieren korter. Door te stretchen houd je de lengte van je spieren op peil en blijf je lekker flexibel. Misschien haal je daar nu je schouders over op, maar over een jaar of tien zul je jezelf dankbaar zijn!

5 goede redenen om te stretchen na je workout

Minder spierpijn

Stretchen na een workout kan spierpijn verminderen. Het zal er nooit voor zorgen dat je na een zware squatsessie blij de trap afloopt, maar het helpt wel. Stretchen zorgt er namelijk voor dat je bloedsomloop wordt verbeterd. Dat betekent meer zuurstof naar je spieren toe en sneller je afvalstoffen eruit.

Dag stress, hallo stretchen

Een fijne bijkomstigheid van stretchen is dat het stressverlagend werkt. Want stiekem ben je tijdens je stretch oefeningen eigenlijk bezig met een soort van yoga. Je komt even tot rust, je komt weer op adem en je focust je op wat je voelt. Nadat je de spanning op je spieren heb gebracht heeft de ontspanning die je daarna voelt direct effect op je stressniveau. Helemaal zen na je workout dus!

5 goede redenen om te stretchen na je workout

Houding

In het huidige digitale tijdperk zitten velen van ons dagelijks een flink aantal uren achter de computer. Om daarna fijn ook ’s avonds weer met onze reet op de bank te ploffen. Dit is natuurlijk super blessure bevorderend, want bepaalde spieren komen daardoor onder meer druk te staan. Je gaat hangen en krijgt een verkeerde houding. Door te stretchen leer je je lichaam om automatisch in een betere houding te blijven en zo dus pijnvrij te blijven!

Ga jij na het lezen van deze blog stretchen toch proberen toe te voegen aan je routine?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek