5 redenen om te sporten, welke heb jij?

De meeste mensen beginnen met sporten om af te vallen. Maar er zijn ook zat mensen die niet sporten om af te vallen. Zoals ik! Er zijn nog veel meer redenen te bedenken waarom je een paar keer per week in de gym staat, je hardloopschoenen aantrekt of je sportkleding uit de kast haalt. Welke reden heb jij?

Afvallen

Een veelgenoemde en hele goede reden om te sporten: afvallen. Met sporten verbrand je een hoop calorieën en als je dan ook nog gezond eet, heb je de gouden combinatie om af te vallen te pakken. Als afvallen jouw hoofddoel is bij het sporten, lees dan dit artikel over de meest gemaakte fouten eens door én zorg ervoor dat jij ze niet maakt. Echt een eye-opener!

redenen om te sporten 3

PR halen

Misschien is een van jouw redenen om te sporten wel een pr halen. Probeer jij bij crossfit meer push ups te halen, een snellere tijd neer te zetten op jouw 10 kilometer of nog sneller te zwemmen dan dat je al deed. Oefenen, oefenen, oefenen. De enige manier om beter te worden.

redenen om te sporten 1

Fit zijn

Ook fit zijn is een goede reden om te sporten. Door sporten blijft je lichaam fit en in shape. Het leuke aan sporten is dat iedereen dit anders kan aanpakken. Voor de een is fit zijn niet buiten adem raken als ze de trein moeten halen, voor anderen als ze vijf kilometer aan één stuk kunnen rennen en weer anderen als ze 10 push ups kunnen doen.

redenen om te sporten 2

Mentaal

Dit wordt nogal eens vergeten als je aan redenen om te sporten denkt. Mentale gezondheid is een hele goede reden om te sporten. Je kunt je bijvoorbeeld zelfverzekerder voelen als je slanker bent. En sowieso wordt iedereen blij van sporten, want door te bewegen komt het stofje endorfine vrij en dat maakt dat je je vrolijk voelt. Win-win!

redenen om te sporten 4

Gezelligheid

En niet te vergeten: gezelligheid! Als je niet altijd alleen traint natuurlijk. Samen trainen kan hartstikke gezellig en motiverend zijn, dus dat zou ik zeker aanraden. We hebben altijd maar weinig tijd met zijn allen. Als we sporten en afspreken met vriendinnen kunnen combineren, is dat alleen maar top, toch?

Welke redenen om te sporten heb jij? Laat het ons weten in een comment hieronder.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 1. 1. Ontstressen ontspanning door inspanning
  2. Fit zijn
  3. Op gewicht blijven
  4. Uiteindelijk steeds sneller
  5. Qua afstand steeds verder in mijn geval hardlopen 2 jaar geleden voor het eerst ermee begonnen met schema van 5km. Afgelopen december halve marathon gelopen.

 2. Voor mij fit zijn en me mentaal goed voelen. Heerlijk om na een pittige werkdag een stuk hard te lopen op een landweggetje waar het lekker rustig is. Daar knap ik helemaal van op!

 3. Fit te blijven
  Af te vallen
  Minder medicijnen of er van af voor mijn diabetes type 2
  (wat ik overigens compleet aan me zelf te danken heb door een shoarma/bier dieet)
  Ook voor de gezelligheid
  En de laatste omdat ik echt blij wordt van een looptraining,fiets/mtb of een bokszaktraining.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek