5 reden waarom reizen je gelukkig maakt

Zoals je misschien wel weet is #TEAMDEARGOODMORNING gek op reizen. Lienke volgt het advies van haar oma en reist het liefst zo vaak mogelijk naar Kopenhagen. Maaike is verliefd op Londen en Eleni tikt deze blog vanaf de andere kant van de wereld tijdens haar wereldreis van 7 maanden. Reizen is leuk! Daarom zetten wij 5 ultieme redenen om te reizen voor jou op een rij.

Of je nu een weekendje weggaat in eigen land, een toffe Europese stad bezoekt of de hele wereld rondreist, deze redenen gelden voor elke reis. Groot of klein.

Reizen maakt creatief

Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en nieuwe indrukken. Reizen haalt je uit je dagelijkse sleur (HEERLIJK!) en daar word je super creatief van. Juist als je even niet midden in een belangrijk project zit, kunnen de beste oplossingen in je naar boven komen. Even afstand nemen en er een tijdje later met een frisse blik naar kijken, werkt altijd. Reizen is de beste inspiratiebron. Wedden dat je vol goede ideeën thuiskomt? I love it!

redenen om te reizen 4, nieuwe mensen, ultieme redenen

Reizen verbreedt je horizon

Dit vind ik echt het allerleukste op reis: nieuwe dingen uitproberen. Zo klein of groot als het ook is, je zal altijd iets nieuws doen op reis. Van boodschappen doen in een nieuwe supermarkt tot sporten in een nieuwe sportschool en van nieuwe vriendinnen maken tot toffe activiteiten ondernemen. Reizen is een super mooie manier om je horizon te verbreden en uit je comfortzone te stappen. Wil je weten waarom uit je comfortzone stappen zo goed voor je is? Lees dan dit artikel even.

redenen om te reizen 2, nieuwe mensen, ultieme redenen

Reizen maakt gelukkig

Natuurlijk is dit niet meer nieuw voor de doorgewinterde reiziger, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen: reizen maakt gelukkig. Veel gelukkiger dan materiële zaken, zelfs niet gelukkiger dan nieuwe sportkleding, ha!

redenen om te reizen 1, nieuwe mensen, ultieme redenen

Reizen maakt sociaal

Een van de makkelijkste manieren om nieuwe mensen te leren kennen, is door op reis te gaan. En het fijne is dat de mensen die je ontmoet zo goed als zeker ook van reizen houden. Reizen maakt dan ook sociaal. Of je nu een extra praatje maakt met de buschauffeur, mee-eet met een local of op stap gaat met je nieuwe buren, reizen doet je goed.

redenen om te reizen 3, nieuwe mensen, ultieme redenen

Reizen doet beseffen hoe goed wij het hebben

Nederlanders zijn goed in klagen, ontzettend goed. De trein is een minuut te laat, de wifi is te langzaam en je lievelingsmerk ijs is weer uitverkocht in de supermarkt. Elke keer als ik een verre reis maak en zie hoe weinig de mensen daar hebben, kom ik extra blij weer in Nederland aan. Want ja, hoe cliché ook, wat hebben we het toch goed hier met zijn allen. En daar mogen we best wat vaker van genieten en bij stilstaan.

Wat zijn jouw ultieme redenen om te reizen?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek