Waarom sporten op vakantie gelukkig maakt!

Dear Good Morning - sporten op vakantie 1

Ga jij wel of niet sporten op vakantie? Voor velen is het antwoord op deze vraag waarschijnlijk direct “Nee, echt niet!”. Je gaat toch immers op vakantie om te relaxen? Maar er zijn zoveel redenen om juist wel je sportkleding in je koffer te gooien. Hopelijk kunnen we je met dit artikel overtuigen om precies dat te gaan doen!

Dear Good Morning - sporten op vakantie 3

Nieuwe uitdagingen

Op vakantie durf je vaak net wat meer uit je comfortzone te stappen dan thuis. Waarom dan niet gelijk wat nieuwe sporten uitproberen? Hoe tof is het om een middag op een surfplank te gaan staan, een vreemde gym binnen te stappen of te abseilen van een berg. Zo combineer je sportief bezig zijn met het ontdekken van het land waar je bent en zie je vaak veel meer unieke plekken!

Daaag after holiday dip

Terug in je dagelijkse routine komen na die heerlijke vakantie is al moeilijk zat. Laat staan het weer oppakken van je sportregime! Door op vakantie een aantal keer een workout te doen zal dat veel makkelijker gaan. Het blijft zo onderdeel van je routine en de drempel om weer te beginnen is een stuk lager. Het zou toch zonde zijn als je al die progressie die je hebt geboekt weer helemaal kwijt raakt!

Dear Good Morning - sporten op vakantie 4

Energielevel on point

Van een vakantie word je lui. Dat is het hele idee van op vakantie gaan toch? Maar door het vele eten en niks doen kan je je juist ook slap en energieloos gaan voelen. Door ’s ochtends even een rondje te gaan rennen of even de sportschool in te duiken blijf je je veel fitter voelen. En je gaat dat vervelende stemmetje in je hoofd tegen die misschien begint over het zoveelste ijsje wat je net hebt opgegeten..

Ontdek je omgeving

Door sportief bezig te zijn op vakantie zie je vaak veel meer van het land. Zo kan je lui zittend in een bus je overal heen laten rijden, maar waarom geen mountainbike huren? Dan zie je vele malen meer! Ook wandelend kun je veel meer van je omgeving in je opnemen en echt ervaren wat je vakantiebestemming te bieden heeft. Vaak zijn er zelfs delen van de omgeving waar je enkel op die manier kan komen. Zonde toch om die mooie plekjes te missen?

Dear Good Morning - sporten op vakantie 2

Relax

Thuis moet je sport vaak plannen. Een uurtje tussen afspraken door of je sleept je na een lange werkdag nog even naar buiten. Op vakantie heb je zeeën van tijd! Je kan dus zo lang (of zo kort 😉 ) over een workout doen als je wilt. Niet op de klok hoeven kijken in combinatie met sporten gaat je echt een ultiem relaxed gevoel geven.

View this post on Instagram

Weetje op de woensdag! Ik neem jullie kort mee in m’n ochtendje. 06:00 uur gaat de wekker. Ik sta meteen op anders kom ik ‘te laat’ ???? Ik neem één banaan en ga dan snel snel op m’n fiets naar de gym. Die gaat om 06:30 uur open dus het wordt bijna een spelletje om er dan ook te zijn! ???? Dan heb ik wat tijd om een foto te maken en een leuke tekst te schrijven. Ik sport meestal tot 08:00 uur, hangt van m’n training af. Als ik thuis kom ga ik eerst douchen en aankleden. Rond 08:45 uur: ONTBIJT ???? En dat is eigenlijk altijd één fruitstuk, havermout (ik gebruik ultra fine oats ivm PDS) en whey eiwitten poeder. Dit meng ik met water en kaneel zodat het lekker smeuïg wordt ???? Bakje koffie erbij en klaar! In de gym zorg ik dat ik al 500ml water heb gedronken want anders krijg ik koppijn! ZO! ???? Echter vandaag doe ik het ivm extreme spierpijn (#watje) alles een uurtje later ???? Ik ben wel benieuwd wat jij ontbijt!!! TELL ME! #deargoodmorning #ontbijt #breakfast #pose #fitgirl @rohnisch #rohnisch

A post shared by Ochtendgek – Lienke de Jong (@deargoodmorning) on

Sport jij wel eens op vakantie? Bij mij werkt het ook goed om mijn favo sportkleding mee te nemen. Eén van die merken is het Zweedse bedrijf Rohnisch.  Ik vind Scandinavië geweldig, deze kleren zijn echt de beste kwaliteit ever en Röhnisch doet eerst super veel research omtrent milieu etc voor ze samenwerken met fabrikanten.  Het sportlabel werd opgericht in 1945 door Hellmut Röhnisch, de eerste Zweedse turner die een gouden medaille heeft gewonnen. Hoe tof?
Samen met zijn vrouw, Margareta Röhnisch (turnteam 1936) bedacht hij talloze kleding die écht perfect zijn voor topsporters. 

https://www.instagram.com/p/BhLRyXfn7td/?taken-by=deargoodmorning

View this post on Instagram

Me & my x-core buis zijn er klaar voor ???? GOEDEMORGEN! Onderweg naar de studio’s van @basicfitnl om een nieuwe virtuele les op te nemen ???????? Blijft rete spannend en een uitdaging. Presenteren, 4 camera’s op je gericht, publiek en dan ook nog eens keihard trainen. Maar sjeees ik knijp iedere keer in m’n handen dat ik deze kans krijg! Je kan nu nog de 2e release doen in alle Basic Fits van de Benelux (WoW!) en binnenkort de 3e die ik nu ga opnemen. Even geen ochtend-workout voor mij dus.. dat haal ik straks dubbel en dwars in! ???????? En ok. Ik ben zenuwachtig! ???? voor iedereen deze ochtend! #deargoodmorning #goedemorgen #gxr #gxrbasicfit #basicfitnl #sporten #trainen #opnames kleding: @rohnisch

A post shared by Ochtendgek – Lienke de Jong (@deargoodmorning) on

https://www.instagram.com/p/Bi6w5ehHOlI/?taken-by=deargoodmorning

Eén reactie

 1. Jaaa! Ik vlieg morgen naar Cyprus en we hebben dit jaar expres gekozen voor een hotel met een gym.. Vorig jaar werd ik helemaal gek. Niet dat ik van plan ben elke dag te gaan maar een paar keer is al heerlijk!
  Liefs,
  Isabella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

 • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
 • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
 • Altijd een persoonlijk bericht
 • Kortingen en extra win-acties

De Dear Good Morning Shop

 • T-shirt zwart – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • T-shirt wit Dear Good morning

  T-shirt wit – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • Pre-order nu mijn boek!

  Meer informatie
 • E-book-HIIT-work-outs-DGM

  E-book – Let’s HIIT it (7 work-outs)

  8.75
  In winkelmand

Join jij de DGM-community?

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.