Waarom sporten op vakantie gelukkig maakt!

Dear Good Morning - sporten op vakantie 1

Ga jij wel of niet sporten op vakantie? Voor velen is het antwoord op deze vraag waarschijnlijk direct “Nee, echt niet!”. Je gaat toch immers op vakantie om te relaxen? Maar er zijn zoveel redenen om juist wel je sportkleding in je koffer te gooien. Hopelijk kunnen we je met dit artikel overtuigen om precies dat te gaan doen!

Dear Good Morning - sporten op vakantie 3

Nieuwe uitdagingen

Op vakantie durf je vaak net wat meer uit je comfortzone te stappen dan thuis. Waarom dan niet gelijk wat nieuwe sporten uitproberen? Hoe tof is het om een middag op een surfplank te gaan staan, een vreemde gym binnen te stappen of te abseilen van een berg. Zo combineer je sportief bezig zijn met het ontdekken van het land waar je bent en zie je vaak veel meer unieke plekken!

Daaag after holiday dip

Terug in je dagelijkse routine komen na die heerlijke vakantie is al moeilijk zat. Laat staan het weer oppakken van je sportregime! Door op vakantie een aantal keer een workout te doen zal dat veel makkelijker gaan. Het blijft zo onderdeel van je routine en de drempel om weer te beginnen is een stuk lager. Het zou toch zonde zijn als je al die progressie die je hebt geboekt weer helemaal kwijt raakt!

Dear Good Morning - sporten op vakantie 4

Energielevel on point

Van een vakantie word je lui. Dat is het hele idee van op vakantie gaan toch? Maar door het vele eten en niks doen kan je je juist ook slap en energieloos gaan voelen. Door ’s ochtends even een rondje te gaan rennen of even de sportschool in te duiken blijf je je veel fitter voelen. En je gaat dat vervelende stemmetje in je hoofd tegen die misschien begint over het zoveelste ijsje wat je net hebt opgegeten..

Ontdek je omgeving

Door sportief bezig te zijn op vakantie zie je vaak veel meer van het land. Zo kan je lui zittend in een bus je overal heen laten rijden, maar waarom geen mountainbike huren? Dan zie je vele malen meer! Ook wandelend kun je veel meer van je omgeving in je opnemen en echt ervaren wat je vakantiebestemming te bieden heeft. Vaak zijn er zelfs delen van de omgeving waar je enkel op die manier kan komen. Zonde toch om die mooie plekjes te missen?

Dear Good Morning - sporten op vakantie 2

Relax

Thuis moet je sport vaak plannen. Een uurtje tussen afspraken door of je sleept je na een lange werkdag nog even naar buiten. Op vakantie heb je zeeën van tijd! Je kan dus zo lang (of zo kort 😉 ) over een workout doen als je wilt. Niet op de klok hoeven kijken in combinatie met sporten gaat je echt een ultiem relaxed gevoel geven.

Weetje op de woensdag! Ik neem jullie kort mee in m’n ochtendje. 06:00 uur gaat de wekker. Ik sta meteen op anders kom ik ‘te laat’ ? Ik neem één banaan en ga dan snel snel op m’n fiets naar de gym. Die gaat om 06:30 uur open dus het wordt bijna een spelletje om er dan ook te zijn! ? Dan heb ik wat tijd om een foto te maken en een leuke tekst te schrijven. Ik sport meestal tot 08:00 uur, hangt van m’n training af. Als ik thuis kom ga ik eerst douchen en aankleden. Rond 08:45 uur: ONTBIJT ? En dat is eigenlijk altijd één fruitstuk, havermout (ik gebruik ultra fine oats ivm PDS) en whey eiwitten poeder. Dit meng ik met water en kaneel zodat het lekker smeuïg wordt ? Bakje koffie erbij en klaar! In de gym zorg ik dat ik al 500ml water heb gedronken want anders krijg ik koppijn! ZO! ? Echter vandaag doe ik het ivm extreme spierpijn (#watje) alles een uurtje later ? Ik ben wel benieuwd wat jij ontbijt!!! TELL ME! #deargoodmorning #ontbijt #breakfast #pose #fitgirl @rohnisch #rohnisch

A post shared by Dear Good Morning I Lienke (@deargoodmorning) on

Sport jij wel eens op vakantie? Bij mij werkt het ook goed om mijn favo sportkleding mee te nemen. Eén van die merken is het Zweedse bedrijf Rohnisch.  Ik vind Scandinavië geweldig, deze kleren zijn echt de beste kwaliteit ever en Röhnisch doet eerst super veel research omtrent milieu etc voor ze samenwerken met fabrikanten.  Het sportlabel werd opgericht in 1945 door Hellmut Röhnisch, de eerste Zweedse turner die een gouden medaille heeft gewonnen. Hoe tof?
Samen met zijn vrouw, Margareta Röhnisch (turnteam 1936) bedacht hij talloze kleding die écht perfect zijn voor topsporters. 

Ready to rumble! “Hoi ik ben Lienke en ik sport elke werkdag om 07:00 uur” ? En wat is jouw hobby? JA het is nog steeds m’n hobby, dat is oh zo belangrijk. Ik heb mezelf weer opgesloten in een zaal beneden van de gym want de laatste dagen nog flink repeteren voor de nieuwe opnames van GXR @basicfitnl ?? Rete spannend en ben zelf nog niet tevreden over m’n uitvoering. Lekker knallen! Verder… tickets van ? DGM goes Wipeout ? komen over enkele dagen online maaaar ik laat jullie dat als eerste weten. Toch stiekem wel benieuwd… durf jij het aan.. 27 mei 07:00 uur de ultieme grote @wipeoutnederland competitie. Ja ik heb er een wedstrijd element aan gehangen! ? 1) ?? Ik ben er bij 2) ? ik durf niet 3) ? NEE want het is te vroeg 4) ? YOLO ik ga vast oefenen #deargoodmorning let me know onder de foto! #trainen #goedemorgen #gym #exercise @rohnisch #rohnisch

A post shared by Dear Good Morning I Lienke (@deargoodmorning) on

 

Dit vind jij vast ook leuk:

One Response to “Waarom sporten op vakantie gelukkig maakt!”

Avatar

juli 22, 2018 at 10:07 pm, Isabella said:

Jaaa! Ik vlieg morgen naar Cyprus en we hebben dit jaar expres gekozen voor een hotel met een gym.. Vorig jaar werd ik helemaal gek. Niet dat ik van plan ben elke dag te gaan maar een paar keer is al heerlijk!
Liefs,
Isabella

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra motivatie in je MAILbox?

Meld je dan nu aan voor de Dear Good Morning-nieuwsbrief

Wat kan je verwachten?

  • Unieke workouts en updates over mijn e-books
  • Korting op producten uit mijn shop
  • Nieuwtjes
  • Persoonlijke motivatietips om elke ochtend te knallen!

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots