blog

5 redenen waarom jij vol trots mag zijn op jezelf

Ben je weleens trots? En durf je dat dan van de daken te schreeuwen? Of vind je dit nog lastig? De maand december staat in de Dear Good Morning community in het teken van VOL TROTS. De maand december staat dan ook helemaal in het teken van jou. In deze blog geven we 5 redenen waarom jij trots mag zijn op jezelf.

Je doet je best

De eerste reden om trots op jezelf te zijn is omdat jij je best doet. Je doet zó je best om het goed te doen, om goed genoeg te zijn. Maar je bent al goed genoeg, precies zoals je nu bent. En daar mag jij trots op zijn. Wij zijn in ieder geval al supertrots op jou, nu jijzelf nog.

Jij bent ergens goed in, daar mag je trots op zijn

Wellicht weet je zo 1,2,3 niet iets te verzinnen, terwijl er 100% zeker iets is waar jij goed in bent. Misschien kan jij goed luisteren, lang in de plankhouding staan, een perfect bananenbrood maken of ben jij een superlieve mama. Er is zoveel te verzinnen, maar dat kun jijzelf het beste doen. Al is het maar iets heel kleins of lijkt het nog zo nutteloos. Jij bent uniek en jij hebt jouw unieke kwaliteiten. Kom je er echt niet uit? Vraag dan eens aan jouw dierbaren waar jij goed in bent.

Je hebt al veel bereikt

Sta eens wat vaker stil bij de dingen die jij goed vindt aan jezelf. Het kunnen kleine dingen zijn. Waar ben jij trots op? Wat waardeer je aan jezelf? Schrijf die zaken elke dag op, bijvoorbeeld in de Dear Good Morning journal. Zo kan je dit altijd teruglezen als je een moment hebt waarin je wat minder trots bent op jezelf.

Het hoeft echt niet te gaan om enorme prestaties. Juist niet. Het gaat erom dat jij jezelf weer gaat waarderen. Vaak is het dan makkelijker om met iets kleins te beginnen, zoals het feit dat je de dag bent begonnen met het drinken van een groot glas water.

Je hoeft niet naar anderen te kijken om vol trots te zijn

Als je trots wilt zijn op jezelf, moet je jezelf niet continu vergelijken met anderen. Er zijn namelijk altijd mensen die iets beter kunnen dan jij. In jouw leven moet het over jou gaan, niet over anderen. Wat heb je bereikt in vergelijking met 1 maand, 1 jaar of 10 jaar geleden? Onthoud dat de dingen die jij hebt te leren in het leven anders zijn dan die van je vriend(in).

Je gaat door

Je hebt al zoveel doorstaan. Ups en downs. En daar ben je allemaal doorheen gekomen. Daar mag je best trots op zijn. Ook een mooie reminder als je op dit moment ergens doorheen gaat. Jij komt er wel doorheen, voorheen heb je dat ook gedaan. Vol trots mag je hierop terugkijken.

Begin vandaag meteen met trots op jezelf zijn. Schrijf 5 keer op een papier ”ik ben trots op mezelf omdat….” Vervolgens ga je 5 redenen bedenken waarom en die invullen. Dit mag iets kleins zijn of iets groots, een eigenschap of iets wat je hebt bereikt. Alles mag, als jij maar vol trots bent op jezelf. Als je deze redenen hebt opgeschreven ga jij dit 5 keer hardop zeggen. Zodat jij het ook echt gaat geloven. Wil je verder op het thema VOL TROTS ingaan, word dan nu lid van de Dear Good Morning community waar we verder ingaan op dit thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: