Zo ontdekte ik wat ik echt wilde.

Van kleins af aan horen we al: “wat wil je later worden”? Toen was antwoord geven vaak geen probleem. Dromen genoeg. Maar met zoveel mogelijkheden om ons heen is het moeilijk om te voelen wat je echt wilt. Niet alleen op werkgebied maar in alle aspecten van je leven. Want hoe ontdek je nou wat je echt wilt?

Vroeger wilde ik altijd bakker worden. Na een paar jaar veranderde dat in stewardess, patatboer (ja echt!) en werken bij de televisie. Dat laatste ontdekte ik op mijn 12e en ben ik blijven roepen tot ik ook daadwerkelijk bij de televisie ging werken. Ik was altijd zoekende, wat wil ik nou echt? Met deze stappen ontdekte ik het steeds meer.

Wie ben jij?

Begin met het opschrijven van wie je bent, wat je waarden zijn en wat jij belangrijk vindt in je leven. Tot in het kleinste detail. Vaak denken we dat we dit wel weten, maar het opschrijven maakt het veel concreter. Je zal zien dat het zo makkelijk nog niet is. Leg het ook gerust even weg en ga er een week later weer voor zitten. De bedoeling is dat je jezelf beter gaat leren kennen. En net als andere mensen leren kennen kost dat ook bij jezelf tijd! Ga steeds verder in detail.

ontdekken wat je echt wilt #2

Waar zie jij jezelf?

De meest gehate vraag tijdens een sollicitatie. Maar hij wordt niet voor niks gesteld! Probeer deze vraag voor jezelf zo spontaan mogelijk te beantwoorden. Wat schiet er gelijk door je heen? Schrijf dit op en ga vanuit daar verder denken. Is dat ene wat je te binnen schiet haalbaar en wat moet je daar voor doen? Je merkt vanzelf of je op de goede weg zit. Verlies je tijdens het opschrijven van de stappen je enthousiasme en krijg je er geen zin van om aan de slag te gaan? Dan is het behalen van dat doel misschien toch niet zo belangrijk voor je!

Dreams v/s Reality

Dromen zijn altijd mooier dan de realiteit. Een beeld wat je kan hebben van bijvoorbeeld een bepaalde baan kan in het echt heel anders zijn. Heb jij een duidelijk beeld in je hoofd van jouw droomcarrière? Ga dan eens op zoek naar iemand die die plek al heeft bemachtigd. Vraag of je een dag of een week mee mag lopen, als een soort van stage. Of ga samen een kop koffie drinken en vraag vooral ook naar de negatieve kanten van het werk. Schrikken de mindere kanten die je ziet je niet af? Dan ben je op de goede weg!

ontdekken wat je echt wilt #3

Doe!

Door elke avond op de bank te hangen vind je niet jouw passie. Tenzij hetgeen je echt wilt in het leven Netflix kijken is, maar daar gaan we even niet van uit. Pas als je nieuwe uitdagingen aangaat en nieuwe dingen probeert, kan je uitvinden waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Daarnaast vergroot je de kans op het ontmoeten van nieuwe mensen. Nieuwe mensen brengen weer nieuwe inzichten, en zo ontdek je steeds meer over jezelf.

ontdekken wat je echt wilt #4

Maak fouten

En last but not least, sta jezelf toe om fouten te maken tijdens je zoektocht. Erachter komen dat iets NIET is wat je wilt is ook een stap in de goede richting. Misschien zelfs wel een van de belangrijkste stappen!

Het ontdekken van wat je echt wilt is nou eenmaal verdomde lastig. Raak niet in paniek als je je doel echt niet kan vinden. Het komt vanzelf op je pad. Pas tot die tijd bovenstaande stappen geregeld toe, en dan vind ook jij je weg wel!

Ik heb zoveel fouten gemaakt, zoveel verkeerde keuzes waar ik me achteraf niet goed bij voelde. Kwestie van nieuwe keuzes maken en altijd naar je hart luisteren. Leuk om te weten: In de kalender van 2019 komen bovenstaande aspecten ook terug en leer je stap voor stap je dromen na te jagen.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken