5 tekenen dat je gelukkig bent met jezelf.

“Ben je gelukkig?”, vroeg iemand mij laatst. “Ja, natuurlijk!”, riep ik zonder na te denken. Maar toen bedacht ik me: wanneer ben je nou eigenlijk gelukkig? Vraag jij je dat ook af? Daarvoor is deze checklist. 5 tekenen dat je gelukkig bent met jezelf. Als je al deze 5 punten kunt afvinken weet je zeker dat jij het bent. Zo simpel is het!

tekenen dat je gelukkig bent met jezelf 1

Je bent supertrots op anderen

Als je beste vriendin, zus, broer of iemand anders die dicht bij je staat een succes behaalt, kun je dan blij voor diegene zijn? Of word je daar stiekem erg jaloers van? Wees eens eerlijk. Echt heel eerlijk. Eén van de tekenen dat je gelukkig bent, is dat je geïnspireerd en gemotiveerd raakt van succes van anderen (“Oh, wat tof! Dat succes wil ik ook!”) in plaats van jaloers.

tekenen dat je gelukkig bent met jezelf 2

Je baalt niet van kleine tegenslagen

Raak je geïrriteerd als je de trein niet haalt, word je boos op jezelf als het je niet gelukt is om drie keer te sporten deze week en kan je supererg balen als het internet niet werkt? Herkenbaar? Wie gelukkig is met zichzelf kan heel gemakkelijk een oplossing bedenken voor problemen en laat haar dag er niet door verpesten. Trein gemist? Yes, tijd voor een kopje koffie. Werk het internet niet? Yes, eindelijk tijd om een boek te lezen.

tekenen dat je gelukkig bent met jezelf 3

Je bereikt doelen

Stilstand voor lange tijd betekent achteruitgang. Zorg er daarom altijd voor dat je doelen hebt om aan te werken. Hoeft echt niet groot te zijn, hoor. Stel als doel dat jij dit weekend een lekkere en gezonde maaltijd voor jezelf kookt of dat je een week lang op tijd opstaat (7.00 uur uiteraard! ;)). Gelukt? GOED ZO! Doel behaald. Van doelen behalen word je echt gelukkiger.

tekenen dat je gelukkig bent met jezelf 3

Je wilt je succes van de daken schreeuwen

Een ander herkenbaar teken van gelukkig zijn is het willen delen van successen. Niet om op te scheppen, maar om anderen te inspireren. Werkt echt, vooral als die anderen ook gelukkig zijn met zichzelf en niet jaloers worden van jouw succes. Als ze oprecht blij voor je zijn, maakt dat jou nog blijer en gelukkiger.

deargoodmorning_challange_twee stuks fruit per dag 2

Je lacht veel

Wanneer heb jij voor het laatst heel hard gelachen? Weet je het nog? Lachen maakt blij en gelukkig. Dat is wetenschappelijk bewezen. Als je vaak lacht om stomme grapjes, van blijheid of om je kat die weer eens gek doet, ben je echt gelukkiger. Wist je dat je het zelfs kan faken?

Kun jij NIET alle 5 tekenen dat je gelukkig bent met jezelf afvinken? Dat is superrot, echt. Gelukkig kun je daar wat aan doen. Lees alle tips&tricks op deze site. 

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek