5 tips om echt te genieten met kerst

De kerstperiode is voor velen van ons niet alleen maar gezelligheid en lang leve de lol. Het blijkt dat veel mensen last hebben van heuse kerststress! Enorm zonde natuurlijk, want het is juist een periode waar je heel erg van kan en mag genieten. Daarom 5 tips om jou relaxt de kerstdagen door te helpen.

Skip verplichtingen

Dingen doen tijdens de feestdagen omdat ze “moeten”. Ik hoor dat zo vaak om me heen! Probeer deze kerst niet alleen aan de verwachtingen van anderen te voldoen, maar ook stil te staan bij je eigen wensen. Vaak als je die uitspreekt blijken anderen het geen probleem te vinden. Waarom zou je tweede kerstdag niet kunnen vieren met vrienden in plaats van bij familie? Of juist lekker alleen om even bij te komen van afgelopen jaar!

Genieten van kerst #2

Enjoy the food!

De grootste stressfactor voor veel mensen is vaak het eten. Maar waarom? Je wordt echt niet dik hoor van twee dagen genieten! Het enige waar je last van kan krijgen is je schuldgevoel. En dat is zo zonde! Luister gewoon naar je lijf tijdens de verschillende ontbijtjes, brunches en diners die je voorgeschoteld krijgt. Stop met eten als je je vol voelt en eet alleen wat je echt lekker vindt.

Genieten van kerst #3, 5 tips, gestresst

Count your blessings

De feestdagen zijn voorbij voordat je er erg in hebt. Probeer wat tijd te vinden om even stil te staan bij het moment. Kijk eens goed naar alle familie en vrienden om je heen. Het fijne huis waar je in zit en de mooie dingen die je hebt meegemaakt. Schrijf ze zelfs op als je dat fijn vindt. Dat is waar kerst echt om draait. Niet om dat ene gerecht wat je hebt laten mislukken, het niet zo leuke cadeautje onder de kerstboom of die ladder in je panty.

Genieten van kerst #4, 5 tips, gestresst

Stay offline

Een hele lastige… maar ook ik ga dat dit jaar in ieder geval een van de dagen proberen. Weg met die mobiel. Iedereen die je nodig hebt is waarschijnlijk toch in de buurt. Waarom dan eindeloos scrollen door Instagram? Die leuke foto’s die je maakt kunnen ook prima de dag na kerst online en het bekijken van de cadeautjes van Pietje kan ook best even wachten.

Voorbereiding

Al gestresst de kerstdagen beginnen is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Stel je voorbereidingen daarom niet uit tot het laatste moment. Zorg dat je ruim op tijd de stad in duikt om cadeautjes aan te schaffen, bestel je boodschappen lekker online (ja, lui zijn mag!) en schrijf op wat je verder niet mag vergeten. Zo heb je alles onder controle.

Hoe zorg jij ervoor dat je echt kunt geniet en met kerst?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search