5 tips om je omgeving te motiveren om te sporten

Niets is zo gezellig als samen sporten. Hoewel ik bijna altijd zin heb om te sporten, geeft samen sporten me nog een extra drive. Zoveel zin in altijd! Maar wat nou als je vrienden en familie helemaal geen sportfreaks zijn? Met deze 5 tips trek jij ze over de streep en doen ze met liefde een keertje (of vaker als je het goed doet) met je mee.

Anderen motiveren om te sporten 1

Push niet te hard

Als iets echt NIET werkt, is het te hard pushen. Kijk, natuurlijk schreeuw ik het liefst van de daken dat sporten vet goed voor je is. Maar als je dat direct op de man af roept tegen je beste vriendin of zus, gaat dat niet goed uitpakken. “Vind je me te dik dan?”, is het meest gehoorde antwoord dan. Hoe kun je je omgeving dan motiveren om te sporten? Dat lees je in de volgende tip.

Anderen motiveren om te sporten 2

Geef het goede voorbeeld

De beste manier om een ander over te halen om te sporten, is door zelf het goede voorbeeld te geven. Niet alleen door gewoon te gaan, maar ook door te laten weten dat je er zelf superveel plezier uit haalt. Dat je je goed voelt na het sporten en dat je productiever bent na een uurtje cardio. Als anderen zien dat jij van sporten geniet en welke voordelen daaraan hangen, kan dat net het duwtje in de rug zijn om ook eens de sportschoenen aan te trekken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat als mensen andere mensen zien sporten die op hun lijken, zij zich eerder geneigd voelen om ook te gaan. Dat is toch tof!

Anderen motiveren om te sporten 3

Doe de kerst HIIT-workout midden in de kamer

HA! Ja, deze mag natuurlijk niet ontbreken. Doe de enige echte Dear Good Morning-HIIT-workout midden in de kamer. Zowel eerste als tweede kerstdag natuurlijk. Even een paar minuten keihard zweten en je daarna zonder schuldgevoel storten op de kerstkransjes. Wedden dat je familie maar al te graag met je meedoet? (zodat ze ook extra kerstkransjes kunnen eten natuurlijk… ;))

gedrag veranderen, HIIT-workout

Stel voor om samen te sporten

En dan dus niet meteen een vetzware 20 minuten durende HIIT-workout. Ga samen een uurtje wandelen, de eerste les van Start to Run met Evy hardlopen of doe een thuisworkout voor beginners. Easy does it!

Anderen motiveren om te sporten 4, HIIT-workout

Wees enthousiast

Jup, het is echt waar. Enthousiasme is aanstekelijk. Enthousiast zijn over sporten zorgt ervoor dat anderen het ook wel eens willen proberen. Mensen zijn toch nieuwsgierig! En dat is alleen maar goed, want hierdoor mag je je enthousiasme delen met wie het maar wil horen. Maarrrr… let wel op: niet teveel natuurlijk, zie puntje 1.

Laat je me weten met wie jij gaat sporten deze week?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek