5 tips om je omgeving te motiveren om te sporten

Anderen motiveren om te sporten 5

Niets is zo gezellig als samen sporten. Hoewel ik bijna altijd zin heb om te sporten, geeft samen sporten me nog een extra drive. Zoveel zin in altijd! Maar wat nou als je vrienden en familie helemaal geen sportfreaks zijn? Met deze 5 tips trek jij ze over de streep en doen ze met liefde een keertje (of vaker als je het goed doet) met je mee.

Anderen motiveren om te sporten 1

Push niet te hard

Als iets echt NIET werkt, is het te hard pushen. Kijk, natuurlijk schreeuw ik het liefst van de daken dat sporten vet goed voor je is. Maar als je dat direct op de man af roept tegen je beste vriendin of zus, gaat dat niet goed uitpakken. “Vind je me te dik dan?”, is het meest gehoorde antwoord dan. Hoe kun je je omgeving dan motiveren om te sporten? Dat lees je in de volgende tip.

Anderen motiveren om te sporten 2

Geef het goede voorbeeld

De beste manier om een ander over te halen om te sporten, is door zelf het goede voorbeeld te geven. Niet alleen door gewoon te gaan, maar ook door te laten weten dat je er zelf superveel plezier uit haalt. Dat je je goed voelt na het sporten en dat je productiever bent na een uurtje cardio. Als anderen zien dat jij van sporten geniet en welke voordelen daaraan hangen, kan dat net het duwtje in de rug zijn om ook eens de sportschoenen aan te trekken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat als mensen andere mensen zien sporten die op hun lijken, zij zich eerder geneigd voelen om ook te gaan. Dat is toch tof!

Anderen motiveren om te sporten 3

Doe de kerst HIIT-workout midden in de kamer

HA! Ja, deze mag natuurlijk niet ontbreken. Doe de enige echte Dear Good Morning-HIIT-workout midden in de kamer. Zowel eerste als tweede kerstdag natuurlijk. Even een paar minuten keihard zweten en je daarna zonder schuldgevoel storten op de kerstkransjes. Wedden dat je familie maar al te graag met je meedoet? (zodat ze ook extra kerstkransjes kunnen eten natuurlijk… ;))

gedrag veranderen, HIIT-workout

Stel voor om samen te sporten

En dan dus niet meteen een vetzware 20 minuten durende HIIT-workout. Ga samen een uurtje wandelen, de eerste les van Start to Run met Evy hardlopen of doe een thuisworkout voor beginners. Easy does it!

Anderen motiveren om te sporten 4, HIIT-workout

Wees enthousiast

Jup, het is echt waar. Enthousiasme is aanstekelijk. Enthousiast zijn over sporten zorgt ervoor dat anderen het ook wel eens willen proberen. Mensen zijn toch nieuwsgierig! En dat is alleen maar goed, want hierdoor mag je je enthousiasme delen met wie het maar wil horen. Maarrrr… let wel op: niet teveel natuurlijk, zie puntje 1.

Laat je me weten met wie jij gaat sporten deze week?

Dit vind jij vast ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra motivatie in je MAILbox?

Meld je dan nu aan voor de Dear Good Morning-nieuwsbrief

Wat kan je verwachten?

  • Unieke workouts en updates over mijn e-books
  • Korting op producten uit mijn shop
  • Nieuwtjes
  • Persoonlijke motivatietips om elke ochtend te knallen!

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots