5 tips om je stappendoel dagelijks makkelijk te halen

Maak jij wel 10.000 stappen per dag? Binnenkort leg ik je uit waar dit stappendoel vandaan komt en waarom het 10.000 stappen zijn. Na de twee vorige mega goed gelezen blogs over wandelen (met 5 redenen om te wandelen en tips om wandelen minder saai maken) geef ik je vandaag tips om super makkelijk je stappendoel te halen. Want met een kantoorbaan waar je met de auto heengaat of een freelanceleven achter de laptop kan dat hartstikke moeilijk zijn. 5 tips voor jou!

Altijd en overal de trap nemen

Op het station, op je werk, in je flat of bij je oma in het bejaardentehuis. Pak de trap. Natuurlijk weten we wel dat traplopen gezonder is, maar toch kiezen we onbewust steeds weer voor de lift of roltrap. Kies bewust voor de trap en je zult merken dat je met deze kleine moeite heel veel extra stappen zet.

Stappendoel halen 1

Wandel tijdens het telefoneren

Leer jezelf aan dat je tijdens het plegen van een telefoontje niet op de bank of je bureaustoel gaat zitten, maar even een stukje gaat wandelen. Of je nu met je moeder belt of een zakelijk telefoontje moet plegen, ga even naar buiten voor een frisse neus. Extra vitamine D en zo weer een hoop stappen erbij op de teller. Win-win!

Stappendoel halen 2

Stap een halte eerder uit en wandel naar je werk

Oke, als thuiswerkende freelancer geldt dit niet voor jou, maar voor iedereen die dagelijks naar kantoor moet wel. Stap een halte eerder uit de bus of trein en wandel het laatste stukje naar werk. Ook je auto kun je een paar straten verderop parkeren. Misschien kun je zelfs wel het hele stuk lopen naar je werk. Met een zittend beroep is dat zo gek nog niet.

Stappendoel halen 4

Ga met het openbaar vervoer in plaats van de auto

Met een auto voor de deur en een parkeerplaats voor je werk zet je echt nauwelijks stappen. Met die paar keer per dag heen en weer naar de wc haal je de 10.000 bij lange na niet. Ga je met het openbaar vervoer, dan zal je toch naar de bushalte of het treinstation moeten lopen. Grote kans ook dat je niet direct voor je werk kunt uitstappen, dus dat betekent ook weer extra stappen. Zo loopt de teller toch weer sneller op.

Stappendoel halen 3

Ga tijdens de lunch naar buiten

Het is zo verleidelijk om tijdens de lunch achter je bureau te blijven zitten, maar is het niet veel lekkerder om even naar buiten te gaan. Niet alleen doet een frisse neus veel goeds voor je concentratievermogen en energieniveau, ook kun je in dit half uurtje flink wat stappen zetten. Een half uur flink doorstappen is al snel 4.000 stappen. Dat schiet lekker op!

Heb jij nog tips om op een makkelijke manier je stappendoel te halen? Let me know!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek