blog

5 tips om je stappendoel dagelijks makkelijk te halen

Maak jij wel 10.000 stappen per dag? Binnenkort leg ik je uit waar dit stappendoel vandaan komt en waarom het 10.000 stappen zijn. Na de twee vorige mega goed gelezen blogs over wandelen (met 5 redenen om te wandelen en tips om wandelen minder saai maken) geef ik je vandaag tips om super makkelijk je stappendoel te halen. Want met een kantoorbaan waar je met de auto heengaat of een freelanceleven achter de laptop kan dat hartstikke moeilijk zijn. 5 tips voor jou!

Altijd en overal de trap nemen

Op het station, op je werk, in je flat of bij je oma in het bejaardentehuis. Pak de trap. Natuurlijk weten we wel dat traplopen gezonder is, maar toch kiezen we onbewust steeds weer voor de lift of roltrap. Kies bewust voor de trap en je zult merken dat je met deze kleine moeite heel veel extra stappen zet.

Stappendoel halen 1

Wandel tijdens het telefoneren

Leer jezelf aan dat je tijdens het plegen van een telefoontje niet op de bank of je bureaustoel gaat zitten, maar even een stukje gaat wandelen. Of je nu met je moeder belt of een zakelijk telefoontje moet plegen, ga even naar buiten voor een frisse neus. Extra vitamine D en zo weer een hoop stappen erbij op de teller. Win-win!

Stappendoel halen 2

Stap een halte eerder uit en wandel naar je werk

Oke, als thuiswerkende freelancer geldt dit niet voor jou, maar voor iedereen die dagelijks naar kantoor moet wel. Stap een halte eerder uit de bus of trein en wandel het laatste stukje naar werk. Ook je auto kun je een paar straten verderop parkeren. Misschien kun je zelfs wel het hele stuk lopen naar je werk. Met een zittend beroep is dat zo gek nog niet.

Stappendoel halen 4

Ga met het openbaar vervoer in plaats van de auto

Met een auto voor de deur en een parkeerplaats voor je werk zet je echt nauwelijks stappen. Met die paar keer per dag heen en weer naar de wc haal je de 10.000 bij lange na niet. Ga je met het openbaar vervoer, dan zal je toch naar de bushalte of het treinstation moeten lopen. Grote kans ook dat je niet direct voor je werk kunt uitstappen, dus dat betekent ook weer extra stappen. Zo loopt de teller toch weer sneller op.

Stappendoel halen 3

Ga tijdens de lunch naar buiten

Het is zo verleidelijk om tijdens de lunch achter je bureau te blijven zitten, maar is het niet veel lekkerder om even naar buiten te gaan. Niet alleen doet een frisse neus veel goeds voor je concentratievermogen en energieniveau, ook kun je in dit half uurtje flink wat stappen zetten. Een half uur flink doorstappen is al snel 4.000 stappen. Dat schiet lekker op!

Heb jij nog tips om op een makkelijke manier je stappendoel te halen? Let me know!

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: