Geluk is: goed kunnen slapen!

We weten ondertussen dat slaap enorm belangrijk is. En er is toch ook niks fijners te bedenken dan na een drukke dag tussen de lakens te glijden en je ogen dicht doen? Maar op sommige dagen wil het niet lukken, dat slapen. Je blijft maar piekeren over van alles en nog wat en voor je het weet lig je uren te woelen. Hoe zorg je ervoor dat je ook in stressvolle periodes een goede nachtrust krijgt?

Zen

Ten eerste is het belangrijk dat de plek waar je gaat slapen zo chill mogelijk aanvoelt. Zet je raam op een kiertje voor frisse lucht en zorg dat de tempratuur sowieso niet te hoog is. Haal overbodige afleiding weg en maakt het zo donker mogelijk. Met overige afleiding bedoelen we dus ook die telefoon hé die vast ook bij jou standaard op je nachtkastje ligt. Weg ermee!

goed slapen

Ultiem relaxen

Voel je je de hele dag al gestresst? Neem dan de tijd om naar bed te gaan. Ga uitgebreid douchen of neem een heet bad. Niet alleen word je er relaxt van, het heeft ook echt bewezen effect. Als je namelijk met een warm lijf in je koele slaapkamer komt daalt je lichaamstemperatuur. Hierdoor ga je je automatisch slaperig voelen en val je dus makkelijker in slaap!

slapen

Uit je hoofd!

To do lijstjes, boodschappenlijstjes, het antwoord op die lastige mail. Allemaal dingen die je probeert te onthouden voor de nieuwe dag. Doordat je brein zo druk is met al deze lijstjes kom je niet voldoende tot rust om lekker in slaap te vallen. De oplossing? Heel simpel, schrijf het op! Zorg dat je altijd pen en papier (niet je telefoon!) naast je bed hebt liggen zodat je er niet voor uit je bed hoeft. Je zult zien dat je, wetende dat je het echt niet kunt vergeten, veel rustiger in slaap gaat vallen.

Wakker dromen

Waarom wachten tot je in slaap bent om te gaan dromen? Denk aan jouw perfecte vakantie of richt je droomhuis in. Dat is nog eens relaxt gaan slapen! Stiekem is dit dezelfde techniek als het suffe schaapjes tellen, maar daar wordt natuurlijk niemand blij van ;).

Wat zijn jouw beste tips om relaxt te gaan slapen? Laat het weten in een comment onder deze post. Wil je echt eens goed je slaap aanpakken, lees dan mijn boek voor nog meer tip.s

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. Wat heerlijk om een goed en verhelderend stuk(je) te lezen over een probleem wat bij veel mensen speelt. Of je nu kleine kinderen hebt, stress op je werk of relatie, er zijn zoveel redenen te bedenken waardoor je niet, slecht of gedeeltelijk aan je nachtrust toe komt waardoor uiteindelijk je leven er vaak niet beter op wordt. Zelf ben ik door een teveel aan stress in een stevige burn-out geraakt en heb tijdens mijn herstel opnieuw leren slapen. Een simpel boekje heeft me daarbij geholpen en deze wil ik graag delen zodat er ook anderen die dit lezen geholpen kunnen worden. Want lekker slapen verdient iedereen. Grtz, Mieke https://www.snel-vergelijken.nl/ga-naar/perfect-slapen-voor-iedereen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken