Alles over je slaap om nog sneller uit bed te springen

"Samen creëeren we jouw beste ochtend"

Dear Good Morning is een platform waar jij inspiratie krijgt voor een gelukkiger, succesvoller en fitter leven.

Door elke dag te beginnen met een uur eerder opstaan creëer je meer tijd voor jezelf. Om jezelf te ontwikkelen, om voor jezelf te zorgen en om te doen wat je leuk vindt.

Wake up & kick some ass!

5 tips tegen vakantiekilo’s

Ik denk dat veel van jullie het wel herkennen. Je gaat op vakantie, laat je even helemaal gaan, komt een paar kilo aan en voelt je bij thuiskomst schuldig. Baal je daarvan? Lees dan onze tips, zodat je toch lekker kan genieten zonder vakantiekilo’s.

Tip 1: gezond onderweg

Hebben jullie net zo’n hekel aan vliegtuigvoer als ik? Bleh, het is niet lekker én niet gezond. Dat is een bijdrage aan die extra vakantiekilo’s niet waard. Neem dus je eigen eten mee voor onderweg. Het kost wat extra voorbereiding, maar je zal jezelf dankbaar zijn. Een wrap of een couscoussalade met groente is een goede optie. Kies daarnaast voor water in het vliegtuig in plaats van jus d’orange of cola. Reis je met de auto dan kan je gemakkelijk de koelbox vullen met gezonde hapjes, zoals een fruitsalade. Inspiratie nodig voor gezonde snacks? Check deze blog.

vakantiekilo’s, gezond, lekker, vakantie, 5 tips

Tip 2: ontbijt gezond

Dit gaat bij mij altijd mis, want ik vind croissantjes echt super lekker. Echt gezond zijn ze natuurlijk niet. Daarom spreek ik altijd met mezelf af om een beperkt aantal keer croissantjes en zoete broodjes te eten en daar optimaal van te genieten. LOVE IT! De andere dagen kies ik voor yoghurt met fruit en cruesli bijvoorbeeld. Ook heerlijk.

vakantiekilo’s, gezond, lekker, vakantie, 5 tips

Tip 3: beweeg veel

Meestal is dit op vakantie niet zo moeilijk, tenzij je ervoor kiest om dagelijks aan het strand of zwembad te liggen natuurlijk. Vooral bij citytrips wandel je heel veel. Als je een zwembad tot je beschikking hebt, kun je ook een half uurtje baantjes trekken voordat je aan je dag begint. Hartstikke goed voor je!

vakantiekilo’s, gezond, lekker, vakantie, 5 tips

Tip 4: gezondere keuzes

Deze tip ligt in het verlengde van tip 2. Op vakantie genieten betekent niet dat je elke dag cocktails moet drinken, pizza’s moet eten en drie bolletjes schepijs met slagroom moet nemen. Balans is the key. De ene dag een ijsje en ’s avonds een lekkere salade en de volgende dag dat ijsje laten staan en wel gaan voor wat frietjes bij het avondeten. Houd het leuk en lekker voor jezelf, zonder over the top te gaan. Daar voel ik me altijd het beste bij.

vakantiekilo’s, gezond, lekker, vakantie, 5 tips

Tip 5: drink veel water

Dit vind ik altijd makkelijk scoren. Ik eet namelijk veel liever een extra ijsje dan dat ik een glas cola of fruitsap drink. Daarom kies ik ervoor om zoveel mogelijk water, thee en koffie te drinken.

En natuurlijk het allerbelangrijkst: GENIET! Vooral van dat lekkere ijsje dat je wel neemt 😉 Ontzeg jezelf niet alles en focus je vooral niet teveel op gezond eten. Kies voor een mooie balans waar jij je prettig bij voelt.

Vind jij het belangrijk om tijdens de vakantie een beetje op je voeding te letten of vind jij de vakantie juist het moment om daar niet mee bezig te zijn en neem je je vakantiekilo’s voor lief? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening!

Dit vind jij vast ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra motivatie in je MAILbox?

Meld je dan nu aan voor de Dear Good Morning-nieuwsbrief

Wat kan je verwachten?

  • Unieke work-outs en updates over mijn e-books
  • Korting op producten uit mijn shop
  • Nieuwtjes
  • Persoonlijke motivatietips om elke ochtend te knallen!

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots