5 tips tegen vakantiekilo’s

Ik denk dat veel van jullie het wel herkennen. Je gaat op vakantie, laat je even helemaal gaan, komt een paar kilo aan en voelt je bij thuiskomst schuldig. Baal je daarvan? Lees dan onze tips, zodat je toch lekker kan genieten zonder vakantiekilo’s.

Tip 1: gezond onderweg tegen vakantiekilo’s

Hebben jullie net zo’n hekel aan vliegtuigvoer als ik? Bleh, het is niet lekker én niet gezond. Dat is een bijdrage aan die extra vakantiekilo’s niet waard. Neem dus je eigen eten mee voor onderweg. Het kost wat extra voorbereiding, maar je zal jezelf dankbaar zijn. Een wrap of een couscoussalade met groente is een goede optie. Kies daarnaast voor water in het vliegtuig in plaats van jus d’orange of cola. Reis je met de auto dan kan je gemakkelijk de koelbox vullen met gezonde hapjes, zoals een fruitsalade. Inspiratie nodig voor gezonde snacks? Check deze blog.

vakantiekilo’s, gezond, lekker, vakantie, 5 tips

Tip 2: ontbijt gezond

Dit gaat bij mij altijd mis, want ik vind croissantjes echt superlekker. Echt gezond zijn ze natuurlijk niet. Daarom spreek ik altijd met mezelf af om een beperkt aantal keer croissantjes en zoete broodjes te eten en daar optimaal van te genieten. LOVE IT! De andere dagen kies ik voor yoghurt met fruit en cruesli bijvoorbeeld. Ook heerlijk.

vakantiekilo’s, gezond, lekker, vakantie, 5 tips

Tip 3: beweeg veel

Meestal is dit op vakantie niet zo moeilijk, tenzij je ervoor kiest om dagelijks aan het strand of zwembad te liggen natuurlijk. Vooral bij citytrips wandel je heel veel. Als je een zwembad tot je beschikking hebt, kun je ook een half uurtje baantjes trekken voordat je aan je dag begint. Hartstikke goed voor je!

vakantiekilo’s, gezond, lekker, vakantie, 5 tips

Tip 4: gezondere keuzes

Deze tip ligt in het verlengde van tip 2. Op vakantie genieten betekent niet dat je elke dag cocktails moet drinken, pizza’s moet eten en drie bolletjes schepijs met slagroom moet nemen. Balans is the key. De ene dag een ijsje en ’s avonds een lekkere salade en de volgende dag dat ijsje laten staan en wel gaan voor wat frietjes bij het avondeten. Houd het leuk en lekker voor jezelf, zonder over the top te gaan. Daar voel ik me altijd het beste bij.

vakantiekilo’s, gezond, lekker, vakantie, 5 tips

Tip 5: drink veel water

Dit vind ik altijd makkelijk scoren. Ik eet namelijk veel liever een extra ijsje dan dat ik een glas cola of fruitsap drink. Daarom kies ik ervoor om zoveel mogelijk water, thee en koffie te drinken.

En natuurlijk het allerbelangrijkst: GENIET! Vooral van dat lekkere ijsje dat je wel neemt ;) Ontzeg jezelf niet alles en focus je vooral niet teveel op gezond eten. Kies voor een mooie balans waar jij je prettig bij voelt.

Vind jij het belangrijk om tijdens de vakantie een beetje op je voeding te letten of vind jij de vakantie juist het moment om daar niet mee bezig te zijn en neem je je vakantiekilo’s voor lief? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek