5 tips to get organized!

Je huis is een bende, je To do lijst past niet eens meer op een wc-rol en je doelen lijken verder weg dan ooit. Kortom, complete chaos in je hoofd! Met deze vijf handige tips help ik je een handje bij het krijgen van een gestructureerder leven.

Reminders

Lang leve de smartphones! Hoe vaak denk je niet op een dag “ik moet niet vergeten om…“. Leer jezelf aan om gelijk om op dat moment een reminder in je telefoon te zetten. Zo maak je je hoofd leeg en is er weer plaats voor wat nieuws. Onbewust continue bezig zijn met iets wat je niet mag vergeten zorgt er namelijk voor dat je vele malen minder productief bent.

gestructureerder leven

To-dolist

Maak elke avond een to do list voor de volgende dag. Kijk naar de reminders die je hebt verzameld en vergeet ook zaken als boodschappen doen of die sportles die je hebt geboekt niet. Zo heb je een duidelijker overzicht van je dag en kun je een realistische planning maken.

Kleine taken eerst

Raak je al in lichte paniek als je de enorme To do list ziet die je hierboven hebt opgeschreven? Niet nodig! Begin gewoon met alle taken die minder dan 15 minuten in beslag nemen. Door gelijk in de ochtend ervoor te zorgen dat je al flink wat strepen hebt gezet voel je je de rest van de dag een stuk relaxter.

Zo is je hoofd een stuk leger en kun je je beter focussen op de lastigere taken. Als je het andersom doet kun je enorm gedemotiveerd raken als net die ene eerste taak uren blijkt te duren.

organize tips dgm

Be prepared

Een goede voorbereiding is het halve werk. Tsja sommige gezegden bestaan niet voor niks. Het is namelijk ZO waar. Ben je bijvoorbeeld echt geen ochtendmens en begint de chaos dus al bij het opstaan? Zorg dan dat je je tas en kleding de avond ervoor al helemaal klaar maakt. Dan heb je alle tijd en kun je rustig bedenken wat je allemaal nodig hebt. Het lijkt iets kleins maar het gaat je echt helpen!

Zooi om je heen is zooi in je hoofd

Niemand heeft er zin in maar het moet toch echt soms gebeuren, opruimen! Werken terwijl je aan een tafel zit die vol ligt met rotzooi is gewoon niet relaxt. Zorg dat je voldoende opbergmogelijkheden hebt op je werkplek (dus ook als dit thuis aan de eettafel is!) en hou je bureau zo leeg mogelijk.

Behalve dat een schone omgeving fijner werkt heb je ook minder kans dat je afgeleid wordt van je taak. Want vogeltjes vouwen is hartstikke leuk maar je To do list verdwijnt er niet van. Ruim in de laatste tien minuten van je werkdag dus alles wat je die dag hebt gebruikt weer op. Zo begin je de volgende dag met een frisse blik.

organize tips dgm

Zo, dit zijn 5 tips die mij in ieder geval helpen in geval van complete chaos. Ik hoop dat het jou ook helpt om wat georganiseerder te werk te gaan. En mocht je nog eigen goede tips hebben, let me know!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek