5 tips voor een momentje voor jezelf

De vakantie is voorbij en dus draait het leven weer vooral om resultaten, stress en waarschijnlijk iets te weinig slaap. Hoe fijn zou het zijn als je in de hectiek alsnog een moment voor jezelf kunt creëren? Ik geef je 5 tips!

Er gewoon even tussenuit, zonder direct je koffers te pakken en een ticket te kopen voor de eerste de beste vlucht naar een zomers oord. Klinkt goed hè?! Het is altijd wennen om na je vakantie weer je werk op te pakken, zeker als je je vakantiegevoel nog even wil vasthouden. Oh, en vooral om weer in het ritme te komen. Het blijft lastig en het is ook gewoon lastig. Zolang je maar rustig blijft. Tijd voor jezelf neemt. Hoe? Nou zo!

Plan me-time in

Vaak word je meegezogen in de waan van de dag en voor je het weet is het bedtijd! Zonde, vind ik. Daarom probeer ik elke dag tijd voor mezelf in te plannen. En ja, dit zet ik ook op mijn to-dolijst. Naast alle andere belangrijke dingen die ik moet doen! Dit is alles behalve egocentrisch. Soms hoor ik om mij heen dat mensen altijd voor een ander zorgen en zichzelf nooit op één zetten. Ik geloof er juist in dat, door eerst goed voor jezelf te zorgen, je uiteindelijk ook beter voor een ander kan zorgen. Dus pak dat moment en verwen je zelf.

beweeg, mediteer, slaap, momentje voor jezelf

Beweeg

Deze kan natuurlijk niet ontbreken! Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, maar je lijf heeft beweging nodig. Om je brein leeg te maken en op te laden. Het beste is om naar buiten te gaan, zodat je ook genoeg frisse lucht binnen krijgt. Tip: combineer je beweging met een activiteit. Haal bijvoorbeeld lopend je boodschappen (heb je gelijk ook je krachttraining gedaan ;)) of ga voor die 10.000 stappen per dag!

Ik ga niet voor niets om 7.00 uur naar de gym voor een workout. Ik heb anders geen tijd meer, maar ook totaal geen energie om in de avond nog los te gaan. Zeker als je de ochtend begint met een workout (man… hoe vaak moet ik het nog zeggen?!!?!) gaat het je helpen om je goed te voelen.

10.000 stappen per dag 1, beweeg, mediteer, slaap, momentje voor jezelf

Mediteer

Ik hoor van steeds meer mensen dat zij mediteren en er baat bij hebben. Ik zou dit ook veel meer moeten doen. De tip die ik vaak hoor? Installeer de app Headspace. Al is het 5 minuten focussen op je ademhaling, het zal je rustig maken. Ikzelf heb een Spotify playlist waar hele rustige nummers op staan. Als ik dan gestresst ben zet ik die playlist op en dan merk ik dat ik rustig word.

Nieuw in mediteren? Lees dan even deze blog met 3 tips hoe je kunt mediteren.

beweeg, mediteer, slaap, momentje voor jezelf

Richt je op het nu

Het is supergoed om doelen in je leven te hebben, maar door die doelen vliegen we soms te snel voorbij het heden. Zeker als het om werk gaat. Als je een deadline hebt en je leeft alleen maar daarnaartoe, dan is de kans groot dat je de tussensuccessen niet ziet. Ik kan soms enorm gestresst raken van mijn agenda. Dan kijk ik dagen en soms wel weken vooruit, en dan zie ik dagen die overvol zijn. Dan ben ik al bezig met de drukte van volgende week in plaats van vandaag. Heeft dus geen enkele zin. Hoe lekker is het als je je focust op nu en dat je eigenlijk niet weet wat je morgen gaat doen?

beweeg, mediteer, slaap, momentje voor jezelf

Slaap genoeg

Als ik druk ben is het eerste wat erbij inschiet: genoeg slaap. En de volgende dag heb ik daar gelijk spijt van. Door te weinig slaap, of niet goed kunnen slapen, functioneer je minder, waardoor je meer stress krijgt en weer slechter slaapt. Je kan in een vicieuze cirkel raken waar je niet uitkomt. Wil je relaxter slapen? Check dan deze blog! Slaap mensen… Slaap!! Ook om juist tip 2 te kunnen doen.

beweeg, mediteer, slaap, momentje voor jezelf

We blijven zoekend in hoe we het vakantiegevoel vasthouden, maar toch ‘doorgaan’ met het leven. Uiteindelijk draait het allemaal om de juiste balans! Heb jij nog een tip om een momentje voor jezelf te creëren? Deel het in een comment!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken