5 Tips voor een productieve ochtend

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog over de ochtend maakte. Zonde! Want ik kan duizend-en-één redenen verzinnen waarom jij een ochtendfreak wilt worden. Redenen waarom jij je bed uit wilt springen, geen moeite hebt om eerder op te staan en om meer uit het leven te halen. Vijf tips waarmee ik je hopelijk een beetje kan helpen.Vijf tips om van je ochtend een productieve ochtend te maken. Dit helpt jou om je doelen te halen en stappen te zetten naar de dromen die je wilt bereiken.

1. Stap voor stap

Wees je ervan bewust dat je niet alles in één keer kunt veranderen. Je kunt niet van de ene op de andere dag ineens een ochtendpersoon zijn. Je kunt niet ineens elke dag twee uur eerder vrolijk je bed uit springen. Dit heeft alles te maken met je biologische klok. Je lichaam moet wennen aan de veranderingen.

Maak daarom stap voor stap aanpassingen. Begin met één tot twee dagen in de week met eerder opstaan en bouw langzaam op. Geef het tijd. Pas na enkele keren zul je verschil merken en wordt het makkelijker om je bed uit te komen.

2. Planning

Maak een planning wanneer je wilt beginnen om meer uit je ochtend te halen. Deze planning voor een productieve ochtend is belangrijk aangezien je de avonden ervoor eerder naar bed zult gaan. Voldoende nachtrust is prioriteit nummer één om uiteindelijk een ochtendfreak te worden. Plan daarom je ochtenden goed in en houd er rekening mee in de avond. Bij mij helpt het al om na 17.00 uur geen cafeïne meer te nemen.

3. Bij het begin beginnen

Wellicht ben jij net zo’n type als ik, je wilt meteen knallen. Je wilt meteen losgaan, een productieve ochtend hebben en alles aangrijpen wat er aan te grijpen is. Helaas ligt het niet zo makkelijk. Je kunt niet in één klap alle doelen halen en alle doelen ook meteen in werking zetten. Het is belangrijk dat je de tijd neemt en bij het begin begint. Welke kleine stappen kun je als startpunt nemen? Welke kleine activiteiten zijn voor nu belangrijk om verandering in je ochtend aan te brengen? Begin met de eerste stappen. De rest volgt vanzelf.

En de laatste 2 tips!

4. Afstrepen

Het allerfijnste is wanneer je een ochtend achter de rug hebt die net zo productief was als je in gedachte had. Hoe lekker is het als je daar bij stil staat en de ochtend letterlijk kan afstrepen met een dikke vette vink? Ik maak graag een lijst met activiteiten die ik in de ochtend gedaan wil hebben. Deze lijst wordt nauwkeurig afgestreept bij elk punt dat gedaan is. Geloof me, dat geeft een enorm voldaan gevoel.

5. Belonen

Een ochtendfreak worden kost tijd. Het is al onwijs knap als je het voor elkaar krijgt om eerder uit bed te gaan. Beloon jezelf! Juist dan houd je het vol. Belonen kun je op verschillende manieren interpreteren. Het belangrijkste is, dat je beseft dat het onwijs – maar dan ook echt onwijs – knap is als je je bed uitspringt om je doelen achterna te gaan. Bedenk daarom goed waarmee je jezelf beloond als je het voor elkaar krijgt een productieve ochtend te hebben en je doelen achterna te gaan.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek