5 Tips voor een productieve ochtend

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog over de ochtend maakte. Zonde! Want ik kan duizend-en-één redenen verzinnen waarom jij een ochtendfreak wilt worden. Redenen waarom jij je bed uit wilt springen, geen moeite hebt om eerder op te staan en om meer uit het leven te halen. Vijf tips waarmee ik je hopelijk een beetje kan helpen.Vijf tips om van je ochtend een productieve ochtend te maken. Dit helpt jou om je doelen te halen en stappen te zetten naar de dromen die je wilt bereiken.

1. Stap voor stap

Wees je ervan bewust dat je niet alles in één keer kunt veranderen. Je kunt niet van de ene op de andere dag ineens een ochtendpersoon zijn. Je kunt niet ineens elke dag twee uur eerder vrolijk je bed uit springen. Dit heeft alles te maken met je biologische klok. Je lichaam moet wennen aan de veranderingen.

Maak daarom stap voor stap aanpassingen. Begin met één tot twee dagen in de week met eerder opstaan en bouw langzaam op. Geef het tijd. Pas na enkele keren zul je verschil merken en wordt het makkelijker om je bed uit te komen.

2. Planning

Maak een planning wanneer je wilt beginnen om meer uit je ochtend te halen. Deze planning voor een productieve ochtend is belangrijk aangezien je de avonden ervoor eerder naar bed zult gaan. Voldoende nachtrust is prioriteit nummer één om uiteindelijk een ochtendfreak te worden. Plan daarom je ochtenden goed in en houd er rekening mee in de avond. Bij mij helpt het al om na 17.00 uur geen cafeïne meer te nemen.

3. Bij het begin beginnen

Wellicht ben jij net zo’n type als ik, je wilt meteen knallen. Je wilt meteen losgaan, een productieve ochtend hebben en alles aangrijpen wat er aan te grijpen is. Helaas ligt het niet zo makkelijk. Je kunt niet in één klap alle doelen halen en alle doelen ook meteen in werking zetten. Het is belangrijk dat je de tijd neemt en bij het begin begint. Welke kleine stappen kun je als startpunt nemen? Welke kleine activiteiten zijn voor nu belangrijk om verandering in je ochtend aan te brengen? Begin met de eerste stappen. De rest volgt vanzelf.

En de laatste 2 tips!

4. Afstrepen

Het allerfijnste is wanneer je een ochtend achter de rug hebt die net zo productief was als je in gedachte had. Hoe lekker is het als je daar bij stil staat en de ochtend letterlijk kan afstrepen met een dikke vette vink? Ik maak graag een lijst met activiteiten die ik in de ochtend gedaan wil hebben. Deze lijst wordt nauwkeurig afgestreept bij elk punt dat gedaan is. Geloof me, dat geeft een enorm voldaan gevoel.

5. Belonen

Een ochtendfreak worden kost tijd. Het is al onwijs knap als je het voor elkaar krijgt om eerder uit bed te gaan. Beloon jezelf! Juist dan houd je het vol. Belonen kun je op verschillende manieren interpreteren. Het belangrijkste is, dat je beseft dat het onwijs – maar dan ook echt onwijs – knap is als je je bed uitspringt om je doelen achterna te gaan. Bedenk daarom goed waarmee je jezelf beloond als je het voor elkaar krijgt een productieve ochtend te hebben en je doelen achterna te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.