blog

Ontbijthotspots in: Gouda

Wist je dat Gouda een ontzettend leuke stad is voor een weekendje weg? Bezoek er de Kaasmarkt, wandel langs het prachtige stadhuis en ga heerlijk buiten de deur ontbijten in Gouda. Wij zetten de leukste ontbijtzaken voor je op een rij.

Doppio Espresso Gouda

Van dinsdag tot en met zaterdag kun je bij Doppio Espresso Gouda terecht voor een heerlijk ontbijtje. Deze zaak, die uiteraard enorm goede koffie schenkt, ligt op steenworp afstand van het stadhuis. Voor het ontbijt kun je onder andere kiezen uit croissants, toast met zalm of romige biologische yoghurt met crunchy havermout muesli, vers fruit, kokossnippers en honing. Toch zou ik zelf gaan voor het uitgebreide ontbijtje met een croissant met jam of kaas, toast met zalm, koffie of thee en een verse jus d’orange.

Waar: Sint Anthoniestraat 1, 2801 GS Gouda
Wanneer: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur, donderdag van 08.00 tot 21.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.30 uur.
Website: Doppio Espresso Gouda

De Koffiefabriek

Koffie-addicts zijn hier aan het goede adres. Met meer dan twintig soorten koffie is het moeilijk kiezen. Tel daar zes soorten melk, zoals kokosmelk en sojamelk, bij op en de keuze is nog groter. De ontbijtkaart is niet heel groot, maar meer dan prima met croissants, een Frans ontbijt of muesli met melk of yoghurt en honing.

Waar: Nieuwe Markt 64, 2801 GR Gouda
Wanneer: dinsdag tot en met zaterdag van 08.00 tot 19.00 uur en zondag en maandag van 10.30 tot 19.00 uur.
Website: De Koffiefabriek

Restaurant Belvedère

Voor de lekkerste pancakes, mét topping naar keuze, moet je bij restaurant Belvedère zijn. Wil je liever iets gezonders? Ook dat is mogelijk! Kies dan voor de yoghurt bowl met huisgemaakte granola en vers fruit of overnight oats met wisselende seizoenstopping. Je kunt bij Belvedère tot 12.00 uur terecht voor een ontbijtje, maar dat moet voor ons, vroege vogels, geen probleem zijn natuurlijk.

Waar: Markt 45, 2801 JK Gouda
Wanneer: dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 00.00 uur en maandag en zondag van 10.00 tot 23.00 uur.
Website: Restaurant Belvedère

Kruim

Oooh, wat een heerlijke ontbijtjes serveren ze hier!! Voor bijzondere gelegenheden is het prosecco ontbijt echt top! Het Frans ontbijt en het Gouds ontbijt zijn altijd een goed idee. En het meest bijzonder: het chocolade ontbijt met een chocoladecroissant en vers brood met chocoladehazelnootpasta. Niet gek als je bedenkt dat Kruim in de Chocoladefabriek gevestigd is. Ideaal!

Waar: Klein Amerika 20, 2806 CA Gouda
Wanneer: maandag tot en met zondag van 09.00 tot 21.00 uur.
Website: Kruim

Barista Cafe

Zin in een heerlijk, gezond en Instagramwaardig ontbijtje? Kies dan voor de smoothiebowl bij Barista Cafe. Deze gezonde smoothie is gemaakt van Griekse yoghurt, aardbei, banaan, havermout, sinaasappel, granaatappel, noten en rozijnen. Goed vullend en toch lekker gezond. Wat wil je nog meer?

Waar: Kleiweg 100, 2801 GJ Gouda
Wanneer: maandag tot en met zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Website: Barista Cafe

ENJOY! En vergeet vooral niet #deargoodmorning te gebruiken als je gaat ontbijten in Gouda, zodat ik al jouw heerlijke ontbijtjes kan zien!

Gouda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: