7x wat te doen op de vroege morgen

Jullie weten allemaal hoe mijn ochtenden er uitzien. Ik sta vijf keer per week om 07.00 uur in de gym. Maar wat kun je nog meer doen op de vroege morgen om je dag fit, energiek en positief te beginnen?

Krantje lezen

Hoewel het nieuws de laatste jaren helaas vaker negatief dan positief is, heeft het lezen van de krant ook veel positieve punten. Je wordt bijvoorbeeld even met je neus op de feiten gedrukt, wat je dankbaarder maakt voor alles wat je hebt.

Doen in de ochtend1

Huis op orde maken

Heb jij ook zo’n hekel aan schoonmaken? Weer stofzuigen, weer die verdomde afwas en alweer de badkamer poetsen? Waarom plan je niet elke morgen tien minuten of een kwartiertje in om je huis op orde te krijgen. Zo begin je mega productief aan je dag én hoef je het in het weekend niet in één keer te doen.

Huis op orde

Cursus volgen

Elke ochtend een half uurtje pakken om een cursus te volgen, betekent aan het einde van de werkweek 2,5 uur geleerd! Wil je bijvoorbeeld Frans leren spreken, een cursus fotografie volgen of een zelfstudie voeding doen? De ochtend is jouw moment!

Cursus volgen

Lezen

Hoeveel mensen zeggen wel niet dat ze meer willen lezen? Ze hebben geen tijd of kunnen de rust er niet voor vinden. Maar wat nou als jij elke ochtend tien minuten of een kwartiertje inplant om te lezen? Dan heb je aan het einde van het jaar echt heel wat boeken gelezen. En je ochtenden beginnen ook nog eens een stuk relaxter.

Doen in de ochtend4

Uitgebreid ontbijten

We hebben altijd maar haast en nemen ’s ochtends niet eens de tijd om goed te ontbijten. Als jij je wekker nou eens een kwartiertje eerder zet, dan kun je de mooiste en lekkerste ontbijtjes op tafel zetten.

Doen in de ochtend5

Wandelen

Wandelen op de vroege morgen kun je ook zien als een vorm van meditatie. Weinig mensen op straat, weinig afleiding en een goed moment om je hoofd leeg te maken. En ook de frisse lucht is goed voor je op de vroege morgen. Het is de ideale combinatie van beweging en je dag ontspannen beginnen. Heerlijk!

7x wat te doen op de vroege morgen

Schrijven

Wist je dat schrijven ontspannend werkt? Of het nu gaat om een dagboek bijhouden, een roman te schrijven of je bucketlist bij te werken. Het kan heel fijn werken om al je gedachten ’s ochtends op te schrijven, zodat je met een hoofd zonder storende gedachtenspinsels begint aan de werkdag. Als dat geen productieve dag wordt!

Doen in de ochtend7

Wat doe jij het liefst in de ochtend?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.