8 Tips om lekker te slapen met warm weer

Ooooh wat is het toch heerlijk deze zomerse temperaturen! En wat is het fijn om juist met dit weer een ochtendgek te zijn! Wanneer het dan echt warm begint te worden in de middag, zit je dag er alweer bijna op. Zo kan je echt genieten van het warme weer. Het enige nadeel van deze zonnige dagen is dat het ‘s avonds vaak nog te warm is om lekker te kunnen slapen. Daarom een paar tips, zodat je ook met zomerse temperaturen lekker kan slapen. 

Stratego spelen met de ventilator

Wanneer het in de avond begint af te koelen is het heerlijk om je deuren en ramen wagenwijd open te zetten. Helaas, duurt het altijd nog wel even voordat het huis echt afkoelt. Wanneer je de ventilator tegenover je raam neerzet en op de roteerstand verspreid hij niet alleen de koude buitenlucht sneller door je kamer, maar blaast hij ook nog eens warme lucht terug naar buiten. 

Dear Good Morning warm weer

Beweeg genoeg

Met warm weer is het heerlijk om de hele dag in de zon te liggen om lekker niks te doen. En gelijk heb je! Maar de hele dag niks doen, betekent ook dat je aan het eind van de dag te veel energie overhoudt, waardoor je niet kan slapen. Zorg dus dat je in de ochtend, wanneer het nog wat koeler is buiten, ook extra tijd besteed aan je workout. In de DGM Hub worden vijf ochtenden per week de meest toffe live sportlessen gegeven. Na deze lessen kan jij gegarandeerd lekker slapen in de avond.

Neem een lauwe douche

Wanneer het de hele dag warm is geweest kan je niet lekker slapen als je lijf nog helemaal warm is. Koel je lichaam daarom af met een lauwwarme douche. Door te koud te douchen bereik je juist het tegenovergestelde effect. Het voelt tijdelijk verfrissend, maar je lichaam moet hard werken om weer op te warmen, waardoor je het juist sneller heet krijgt.  

Zet je timer aan

Het is heerlijk om een ventilator of airconditioner in de kamer te hebben met deze zomerse temperaturen. Helaas, maken de meeste ventilatoren en airconditioners veel lawaai. Als je niet gewend bent aan de geluiden van deze apparaten is het verstandig om een timer aan te zetten. Hierdoor wordt je ’s nachts niet meer wakker gemaakt door de ronkende geluiden en kan jij lekker slapen met warm weer. Deze slimme tip komt uit de DGM Hub, de communitypagina voor echte ochtendgekkies. Wil jij ook meer tips over slaap of wil jij aan iemand je vragen over slaap kunnen stellen? Meld je dan hier aan.

Gebruik een klamboe

Voor iedereen die geen ventilator heeft, is het een aanrader om een klamboe om je bed heen te hangen. Gooi de ramen en deuren open in je huis en laat de muggen, maar binnenkomen. Jij bent beschermd tegen de beestjes én je slaapt ook nog eens lekker, omdat je kamer koel is. 

Dear Good Morning slapen

Geen koud biertje, maar warme thee

Het is heerlijk om in de avond nog een koud biertje of wijntje te drinken om af te koelen. Door je koude drankje om te ruilen voor een kop warme thee zal je echter wel merken dat het slapen een stuk beter gaat. Nu hoor ik je denken: “Uhh, thee?” Warme thee heeft hetzelfde effect op ons lichaam als een lauwwarme douche. Daarnaast helpt alcohol voor het slapen nooit bevorderlijk voor je nachtrust, doordat je lichaam extra hard moet werken om de stoffen te verwerken. 

Mindset

De laatste tip om lekker te slapen bij warm weer, is dat je jouw mindset eropin moet stellen dat het warm is. Door te accepteren dat het warm is en dat je nou eenmaal gaat zweten, zal je makkelijker in slaapvallen dan als je de hele nacht ligt te balen van alles. Denk aan de heerlijke dag die je in de zon hebt gehad en droom lekker weg over een heerlijke vakantie. In de DGM Hub leer jij alles over hoe jij jouw mindset kan omzetten tot positieve dingen.

Dit waren mijn tips om lekker te slapen! Ik ben benieuwd, wat doen jullie om lekker te slapen met warm weer? Deel het hieronder in de reacties.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek