8x geef jezelf snel een energieboost

Een ochtendip, after-dinnerdip, middagdip… We hebben er allemaal wel eens last van. Duurt je dip lang? Komt het even niet uit? Geen nood aan de man. Geef jezelf snel een energieboost. Binnen tien minuten sta jij weer vol energie klaar om te knallen.

Koude douche

Een koude douche blijkt een wondermiddeltje te zijn. Het heeft een positieve invloed op zo’n beetje alles. Helaas is een koude douche op het moment zelf niet heel aangenaam, maar alles went. Probeer het dus maar. Koud douchen versterkt je immuunsysteem, verbetert je bloedcirculatie, is goed voor je huid, maakt je mentaal sterk én geeft je energie. Dipje? Spring voor een minuutje onder een koude douche en je kan er weer tegenaan.

Kopje koffie

Dit werkt alleen als je geen enorme koffiedrinker bent. Op een gegeven moment raakt je lichaam namelijk gewend aan koffie en doet het zijn werk niet meer. Drink je maximaal drie kopjes koffie per dag? Dan zal je de effecten van cafeïne wel merken. Cafeïne geeft na ongeveer een half uur energie en maakt je alert.

Wandeling

Regelmatig bewegen geeft je ontzettend veel energie. Zit je al te lang stil? Dan kan een wandeling wonderen doen. Een wandeling in de natuur is nog eens extra goed voor je. Heb je dus een park of een bos in de buurt? Kies voor een kleine wandeling op die plek.

Jumping jacks

Regent het of heb je geen zin om naar buiten te gaan (zie bovenstaand puntje), dan kun je altijd binnen even bewegen. Tien jumping jacks zijn al voldoende om je hart sneller te laten kloppen. Het hormoon dopamine komt vrij. Dat is het gelukshormoon waardoor je je vrolijk en energiek voelt. Directe energie dus!

Water drinken

Ons lichaam heeft genoeg vocht nodig voor alle processen in je lichaam. Als je niet genoeg drinkt, kan je jezelf vermoeid voelen. Je lichaam heeft dan namelijk niet genoeg energie om afvalstoffen af te voeren. Misschien is dat nu wel de reden van jouw dip. Een glas water maak je extra lekker met een schijfje citroen of een takje munt.

Diep in- en uitademen

Normaal gesproken denk je helemaal niet na als je ademt. Het gaat gewoon vanzelf. Gelukkig ook maar, want we ademen rond de 25.000 keer per dag. Je zou gek worden als je dat niet automatisch zou doen. Soms is het wel even goed om er bewust mee bezig te zijn, om je energielevel op te krikken bijvoorbeeld. Adem een minuut lang diep in en uit. Je stresslevel daalt, je wordt rustig en krijgt er lekker veel energie voor terug.

Frisse lucht

Vooral als de zon schijnt, maar ook in de winter, doet even naar buiten gaan en wat frisse lucht je goed. Even in de tuin staan, een klein blokje om of gewoon de ramen openen. Frisse lucht zorgt namelijk voor schonere longen en meer zuurstof in je lichaam. Die extra zuurstof is een directe energieboost. 

Eet fruit

Fruit zit boordevol vitamine C en is gewoon ontzettend lekker. Vitamine C is een echte energieboost. Ook krijg je door de koolhydraten in fruit een oppepper. Neem dus een lekkere sinaasappel of een banaantje als je in een dipje bent beland.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek