Van Brazilië tot Japan: 8x ontbijtjes van over de hele wereld

Een bakje yoghurt met cruesli en fruit, een boterham met pindakaas, croissantjes of pannenkoekjes. In Nederland ontbijten we super divers. Jummm… er is zoveel keuze! Tijdens mijn reizen kwam ik erachter dat er in veel landen wordt vastgehouden aan traditionele ontbijtjes. Het leek me leuk om die ontbijtjes van over de hele wereld eens op een rijtje te zetten. Let’s go!

Ontbijtjes over de hele wereld - Amerikaans ontbijt
Amerikaans ontbijt

Amerikaans ontbijt

Als je wel eens in Amerika bent geweest, dan weet je: in Amerikaanse restaurants is alles groot, bizar groot! Zo ook Amerikaanse ontbijtjes. Een flinke stapel American pancakes inclusief een flinke lading maple syrup en het liefst nog wat uitgebakken ontbijtspek, dat staat er bij veel Amerikanen elke ochtend op het menu. Ook cornflakes met melk worden als ontbijt veel gegeten in Amerika.

Ontbijtjes over de hele wereld - Marokkaans ontbijt
Marokkaans ontbijt

Marokkaans ontbijt

In Marokko wordt ’s ochtends heel uitgebreid gegeten. Er komen verschillende superkleurrijke schaaltjes op tafel met stukjes stokbrood, platbrood, jam, boter en gebakken eitjes. Ook ontbijten Marokkanen graag met superluchtige pannenkoekjes, ook wel baghrir of pannenkoekjes met duizend gaatjes genoemd. Een glas verse jus d’orange, koffie verkeerd of verse muntthee maken het ontbijtje af.

Ontbijtjes over de hele wereld - Australisch ontbijt
Australisch ontbijt

Australisch ontbijt

Een typisch Australisch ontbijt is toast met Vegemite. Vegemite is een smeerbare pasta die vergelijkbaar is met Marmite, die veel in Engeland wordt gegeten. Het wordt gemaakt van gistextract met kruiden en zout.

Ontbijtjes over de hele wereld - Engels ontbijt
Engels ontbijt

Engels ontbijt

Het Engelse ontbijt is een klassieker, want in veel hotels staat dit ontbijt ook op het menu. Gebakken eieren, uitgebakken ontbijtspek, witte bonen in tomatensaus en worstjes. Een typisch Engels kopje thee met een wolkje melk mag natuurlijk niet ontbreken.

Ontbijtjes over de hele wereld - Japans ontbijt.jpg
Japans ontbijt

Japans ontbijt

Denk jij echt dat Japanners dagelijks met sushi ontbijten? Dan heb je het mis. Een traditioneel Japans ontbijt bestaat namelijk uit misosoep met gestoomde rijst en andere kleine gerechtjes, zoals zeewier en vis. Vaak drinken Japanners matchathee bij het ontbijt. In Japan is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag en daar wordt dan ook uitgebreid de tijd voor genomen.

Ontbijtjes over de hele wereld - Braziliaans ontbijt
Braziliaans ontbijt

Braziliaans ontbijt

Voor Brazilianen is het ontbijt juist de minst belangrijke maaltijd van de dag. Ze ontbijten dan ook vaak licht. Brazilianen noemen het ontbijt ook wel café da manhã (letterlijk: ochtendkoffie). Het bestaat uit brood met beleg, vers tropisch fruit, fruitsap en koffie.

Ontbijtjes over de hele wereld - Thais ontbijt
Thais ontbijt

Thais ontbijt

In Thailand, en eigenlijk in heel Azië, maken ze weinig onderscheid tussen ontbijt, lunch en diner. Elke maaltijd eet men ongeveer hetzelfde. Drie keer per dag warm. Altijd aan de basis: rijst! Rijst met vis, vlees en groenten of een soepje met rijst voor de afwisseling. Kijk dus niet gek op als je in Azië bij een lokale familie meerdere keren per dag hetzelfde op je bord ziet verschijnen.

Ontbijtjes over de hele wereld - Zuid-Afrikaans ontbijt
Zuid-Afrikaans ontbijt

Zuid-Afrikaans ontbijt

Een typisch Zuid-Afrikaans ontbijt is gezoete, gekookte maismeel. Dit papje eten Zuid-Afrikanen niet alleen als ontbijt, maar soms ook bij een braai, een Zuid-Afrikaanse barbecue. Tegenwoordig eten veel Zuid-Afrikanen een typisch Engels ontbijtje in de ochtend.

Vertel op, wat is jouw lievelingsontbijtje?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek