9 van de 10 keer gaat het fout

We zijn in een wereld beland waarin alles top lijkt te gaan en waarin iedereen een fantastisch leven leidt.  Zorgt dit voor stress bij jou en leg je de lat hoog? Lees dan vooral even dit want de wereld van Instagram en social media lijkt soms zo glamorous, maar 9 van de 10 keer gaat het fout voordat je het perfecte plaatje ziet.

Mede-bloggers zijn mijn collega’s. Althans, ik zie hen zo. Wellicht zien ze mij als concurrent, maar ik geloof er meer in dat we collega’s zijn. Klinkt veel gezelliger en het werkt beter.

Glamorous of…

Wat me opvalt is, als ik ze online bekijk, dat het allemaal zo ‘glamorous’ lijkt. Je weet wel. De perfecte foto’s, de tofste verhalen, de grootste avonturen. En ik? ik plof ’s avonds met een wijntje en een reep chocolade op de bank.

Vorig jaar had ik nog 28 vluchten en onwijs veel reisjes, dit jaar staat de teller nog onder de 10. Tuurlijk snap ik dat mijn leven in 2017 ook even glamorous leek. Zoveel reizen waarvan ik 90% niet hoefde te betalen. Deed ik mijn best met foto’s in het buitenland en vertelde ik hoe gaaf het was in Nepal, of in Mallorca of in Los Angeles.

Maar hee, dit zijn allemaal maar uitzonderingen en als je die hebt… geniet daar dan van! Alles gebeurt met een reden. 

lienke dear good morning fitgirl blogger

Maar… beseffen we ook allemaal wel eens dat we alleen de toffe, leuke en gaafste verhalen delen? Nee, dit doen we niet allemaal, maar naar mijn mening is social media wel een platform waar 80% mooie verhalen worden gedeeld en dat we daar willen laten zien hoe goed en hoe tof we het hebben. Al is daar wel steeds meer verandering in aan het komen.

Mindere kanten

Ik zie mijn mede-bloggers steeds meer vertellen over hun “mindere” kanten. De een heeft een burn-out en vertelt daar open en eerlijk over. De ander heeft een vervelende jeugd gehad en is daar ineens open over. Of men wordt ‘groot’ op Instagram doordat diegene een vreselijk oneerlijke ziekte heeft.

En ja, dan heb je nog die mede-bloggers die alleen het glamorous leven laten zien. Alleen maar de mooiste foto’s delen waarin alles perfect lijkt. Waarbij ik dan denk: dit kan toch niet zo zijn? 

En nee… dit kan ook niet. Geloof me, 9 van de 10 keer hebben zij het minder dan jij. 

9 van de 10 keer gaat het fout, glamorous

Die ene keer

9 van de 10 keer gaat het fout omdat we allemaal meer willen. We creëren onze eigen banen. Ik bedoel… ouderen snappen nog steeds niet hoe ik mijn geld kan verdienen met een blog. En als ik vertel dat er zelfs jongeren zijn die miljonair zijn omdat ze hun leven filmen, is dat eigenlijk het allerbizarst. We proberen allemaal onze eigen banen te creëren, daar zijn we denk ik ook millennials voor. Denk je niet?

Leg alleen die lat niet te hoog. En relativeer. Achter de perfecte foto’s op Instagram zitten uren werk/stress en de meiden die het meeste verdienen werken 100 uur per week om het tofste beeld te krijgen. En nee, die hebben geen leven zoals jij wellicht denkt als je alle verhalen leest en foto’s bekijkt. 9 van de 10 keer gaan ze op hun bek en alleen die ene keer dat het goed gaat wordt gedeeld. Hoor je me?

Relativeer wat je ziet. Wat je denkt. Wat je voelt over anderen.
9 van de 10 keer gaat het fout. En die ene keer is wat alleen jij ziet. 

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. Zo moeilijk als je al niet tevreden bent met jezelf en hoe het gaat in het leven op dit moment en als je dan anderen ziet genieten van alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek