9 van de 10 keer gaat het fout

lienke dear good morning fitgirl blogger

We zijn in een wereld beland waarin alles top lijkt te gaan en waarin iedereen een fantastisch leven leidt.  Zorgt dit voor stress bij jou en leg je de lat hoog? Lees dan vooral even dit want de wereld van Instagram en social media lijkt soms zo glamorous, maar 9 van de 10 keer gaat het fout voordat je het perfecte plaatje ziet.

Mede-bloggers zijn mijn collega’s. Althans, ik zie hen zo. Wellicht zien ze mij als concurrent, maar ik geloof er meer in dat we collega’s zijn. Klinkt veel gezelliger en het werkt beter.

Glamorous of…

Wat me opvalt is, als ik ze online bekijk, dat het allemaal zo ‘glamorous’ lijkt. Je weet wel. De perfecte foto’s, de tofste verhalen, de grootste avonturen. En ik? ik plof ’s avonds met een wijntje en een reep chocolade op de bank.

Vorig jaar had ik nog 28 vluchten en onwijs veel reisjes, dit jaar staat de teller nog onder de 10. Tuurlijk snap ik dat mijn leven in 2017 ook even glamorous leek. Zoveel reizen waarvan ik 90% niet hoefde te betalen. Deed ik mijn best met foto’s in het buitenland en vertelde ik hoe gaaf het was in Nepal, of in Mallorca of in Los Angeles.

Maar hee, dit zijn allemaal maar uitzonderingen en als je die hebt… geniet daar dan van! Alles gebeurt met een reden. 

lienke dear good morning fitgirl blogger

Maar… beseffen we ook allemaal wel eens dat we alleen de toffe, leuke en gaafste verhalen delen? Nee, dit doen we niet allemaal, maar naar mijn mening is social media wel een platform waar 80% mooie verhalen worden gedeeld en dat we daar willen laten zien hoe goed en hoe tof we het hebben. Al is daar wel steeds meer verandering in aan het komen.

Mindere kanten

Ik zie mijn mede-bloggers steeds meer vertellen over hun “mindere” kanten. De een heeft een burn-out en vertelt daar open en eerlijk over. De ander heeft een vervelende jeugd gehad en is daar ineens open over. Of men wordt ‘groot’ op Instagram doordat diegene een vreselijk oneerlijke ziekte heeft.

En ja, dan heb je nog die mede-bloggers die alleen het glamorous leven laten zien. Alleen maar de mooiste foto’s delen waarin alles perfect lijkt. Waarbij ik dan denk: dit kan toch niet zo zijn? 

En nee… dit kan ook niet. Geloof me, 9 van de 10 keer hebben zij het minder dan jij. 

9 van de 10 keer gaat het fout, glamorous

Die ene keer

9 van de 10 keer gaat het fout omdat we allemaal meer willen. We creëren onze eigen banen. Ik bedoel… ouderen snappen nog steeds niet hoe ik mijn geld kan verdienen met een blog. En als ik vertel dat er zelfs jongeren zijn die miljonair zijn omdat ze hun leven filmen, is dat eigenlijk het allerbizarst. We proberen allemaal onze eigen banen te creëren, daar zijn we denk ik ook millennials voor. Denk je niet?

Leg alleen die lat niet te hoog. En relativeer. Achter de perfecte foto’s op Instagram zitten uren werk/stress en de meiden die het meeste verdienen werken 100 uur per week om het tofste beeld te krijgen. En nee, die hebben geen leven zoals jij wellicht denkt als je alle verhalen leest en foto’s bekijkt. 9 van de 10 keer gaan ze op hun bek en alleen die ene keer dat het goed gaat wordt gedeeld. Hoor je me?

Relativeer wat je ziet. Wat je denkt. Wat je voelt over anderen.
9 van de 10 keer gaat het fout. En die ene keer is wat alleen jij ziet. 

Dit vind jij vast ook leuk:

2 Responses to “9 van de 10 keer gaat het fout”

Avatar

juni 20, 2018 at 4:39 pm, Bianca said:

Zo moeilijk als je al niet tevreden bent met jezelf en hoe het gaat in het leven op dit moment en als je dan anderen ziet genieten van alles.

Reply

Avatar

juni 22, 2018 at 7:46 am, Esther said:

Mooi geschreven en zo waar!!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots