OVER DGM

Dear Good Morning staat voor een energieke ochtend. Ik, Lienke (29 jaar), ben een echt ochtendmens. Dankzij de ochtenden ben ik fitter, gelukkiger en succesvoller geworden. Dit gevoel wil ik aan zoveel mogelijk mensen meegeven. De ochtenden hebben me zoveel meer gebracht dan ik ooit had durven dromen. Dat ochtendmens-verhaal, daar gaan heel wat jaren overheen! 

Eigenlijk is mijn verhaal heel simpel. Als jij elke werkdag eerder opstaat dan je zou moeten voor je vaste activiteiten, dan heb je gemiddeld 240 uur per jaar extra aan jezelf te besteden. Deze uren had je in de gym kunnen staan, kunnen hardlopen, een boek kunnen lezen of een extra cursus kunnen volgen die je al zolang wilt doen. Door je dag te beginnen met iets wat je leuk vindt, krijg je energie. Van energie voel je je fit. Doordat je je fit voelt, zit je lekker in je vel en word je dus gelukkiger. Mentaal sterk zijn en goed in je vel zitten zorgen ervoor dat je de hele wereld aankan en je succesvoller wordt. Dat is precies wat Dear Good Morning aan jou wil meegeven: “Ga nou eens eerder uit bed! Je zult versteld staan.” Om dit nog makkelijker voor je te maken heb ik 4 stappen ontwikkeld die je super makkelijk kan toepassen en je binnen no-time een ochtendmens bent. Of ik zelf altijd een ochtendmens ben geweest? Zeer zeker niet!

Ik was alles behalve een ochtendmens…

Tuurlijk heeft dat bij mij ook even geduurd. Als student was ik een echte nachtbraker. Midden in de nacht nog even mijn toetsen leren, papers afmaken en vooral de volgende dag zo lang mogelijk uitslapen. De ochtenden, nee, daar zou je me nooit vinden. Mijn ouders zijn op-en-top ochtendmensen die ik altijd maar raar aankeek, want… waarom zou je voor de lol zo vroeg uit bed gaan voor hobby’s?

Door een drukke baan als producer (dat was echt mijn droombaan!) bij Endemol Nederland merkte ik dat ik weinig vrije tijd had. In de avond was ik te moe om nog te koken, waardoor ik met een zak chips als avondeten op de bank plofte. Echt fit en energiek voelde ik me niet, maar wanneer moest ik dan gaan werken aan mijn energiekere ik? Eigenlijk kwam er maar één conclusie uit: mijn ouders nadoen en ook eerder uit bed gaan. Pff alsof ik dat ooit zou doen. Ik lachte ze altijd uit.. zelf ik werd uitgelachen door vrienden toen ik het idee vertelde om eens vroeg uit bed te gaan. “Serieus Lienke, jij?”

Die ene ochtend veranderde alles…

In april 2014 probeerde ik het uit. Hardlopen op de vroege morgen. Toen de wekker ging voelde het alsof de hele wereld over mij heen was gelopen, maar toch wilde ik bewijzen aan mezelf dat ik wel genoeg discipline had. En aan die vrienden die me hadden uitgelachen. 

Die ochtend heeft mijn hele leven veranderd. Ik kreeg zoveel energie van de ochtend dat ik het vaker ging doen. Als bewijs naar mezelf uploadde ik elke keer een foto van mezelf op de vroege morgen. Dit bewijs gooide ik overal waar het maar kon online, zodat ik mezelf motiveerde om elke ochtend weer iets energieke te doen. Al snel gingen anderen merken dat ik vrolijker werd, productiever en fitter. Ik werd echt als de energieke ochtendfreak gezien op mijn werk en ging aan de slag om mijn collega’s te motiveren om te gaan sporten op de vroege morgen. Dit mondde zelfs uit in de Endemol Nederland Bootcamp. Als snel besloot ik hetzelfde jaar een blog op te zetten om al mijn enthousiasme te delen.

Als ochtendmens viel ik onder de categorie ‘fitgirls’, omdat ik elke morgen ging hardlopen of in de gym stond. Ik deelde work-outs, challenges en mijn shape-update. Gaandeweg veranderde deze categorie in meer algemene bezigheden op de vroege morgen, zolang je er maar energie van krijgt.

Sinds 2016 is Dear Good Morning mijn fulltime baan. Het is uitgegroeid tot één van de grootste platforms in Nederland waarmee ik elke ochtend +100.000 mensen bereik op de vroege morgen. Samen met een lach opstaan, ik word er zo gelukkig van!

De 4 stappen van de DGM-ochtendroutine

Om nog meer mensen actief te krijgen op de vroege morgen maakte ik 4 stappen. Deze 4 stapte zorgen ervoor dat ik een ochtendmens ben maar ook blijf. Stap 1: beter slapen, stap 2: eerder opstaan, stap 3: fitter worden en stap 4: meer motivatie. Voor elke stap heb ik allemaal tools, e-books, artikelen en video’s gemaakt. Pas ze toe en… je gaat positief verschil merken op je leven.

Dear Good Morning breidt uit

Ik ben erg – misschien iets té – ambitieus en wil altijd meer en meer. Zo is de website van Dear Good Morning in 2019 voorzien van een officiele webshop met producten die je ochtend nog gaan leuker maken. Kan je op de website genoeg challenges, tips, work-outs en motivatie vinden om jezelf meteen om te toveren tot een ochtendmens. Want… wist je dat bewezen is dat ochtendmensen gelukkiger en succesvoller zijn? Genoeg redenen om eens te kijken naar je ochtendroutine.

In oktober 2019 heb ik mijn eigen kantoor gekregen aan het Vondelpark. Samen met 5 freelancers werk ik dagelijks aan de tofste ochtend-content. 

Wat wil ik met Dear Good Morning?

Elke Nederlander een ochtendmens maken. Dit ga ik doen door elke ochtend mijn enthousiasme te tonen zodat er nog meer ochtendmensen komen die zich fitter, gelukkiger en succesvoller voelen.

Heel veel plezier op mijn website. Wil je in contact met mij komen? Mail dan naar lienke@deargoodmorning.com

“A Good Morning Gives You A Good Day. Be Kind To It.”