Beter slapen tijdens de donkere dagen

Dear Good Morning - beter slapen tijdens donkere dagen - Blackroll - slapen - slaaproutine - avondroutine - tips slapen.

Een goede nachtrust is onwijs belangrijk om ‘s ochtends energiek op te kunnen staan. Zeker nu de dagen steeds weer donkerder worden en de herfstdip voor de deur staat. Slaap is niet voor niks de eerste stap in het Dear Good Morning boek. Een goede nachtrust is afhankelijk van veel verschillende factoren, in deze blog […]

30-dagen Beter Slapen challenge

30 dagen challenge

Wil jij beter slapen en echt eens uitgerust wakker worden? Doe dan mee met de 30-dagen Beter Slapen challenge. Download het gratis slaapdagboekje en krijg alle tips die je nodig hebt. Ik zou zeggen: Alvast welterusten en op naar energieke ochtenden.

Tips om ontspannen te kunnen slapen

Dear Good Morning - Blackroll Recovery pillow - ontspannen slapen

Als je wilt shinen in de ochtend, dan moet je het kunstje van ontspannen slapen onder de knie krijgen. Een goede nachtrust speelt een belangrijke rol. Om goed te kunnen slapen is het nodig dat jij kunt ontspannen. Lees hier mijn tips die er voor zorgen dat je relaxt kan slapen. Slaapritueel om ontspannen in slaap […]

Wat doet licht met je?

Leg je telefoon ’s avonds weg als je goed wilt slapen. Ja hallo, dat weten we ondertussen wel. Het licht je van je telefoon heeft invloed op hoe snel je in slaap valt en hoe goed je slaap is. Uit nieuwsgierigheid ging ik op onderzoek. Want hoe zit dat dan precies? Wat doet licht met […]

True or false: van snoozen word je rustig wakker

Dear Good Morning routines creeren

Is snoozen goed voor je? Ben jij een snoozer? Of ga je meteen je bed uit? Na een korte of slechte nacht lijkt snoozen soms de enige oplossing om rustig wakker te worden. Maar is dat wel zo? Is snoozen goed voor je? Aarrgh, wat een vragen! Ik ging op onderzoek uit.

Wat zijn de oorzaken van slecht slapen?

Oorzaken van slecht slapen - Lienke in bed

Slaap is zo ontzettend belangrijk. Daarom is het ook stap 1 van mijn Dear Good Morning-ochtendroutine. Als ik slecht slaap word ik chagrijnig, want dan loopt mijn hele ochtendroutine in de war. Gelukkig slaap ik negen van de tien keer goed en word ik vrolijk wakker. Helaas heeft niet iedereen dat geluk. Een keer niet […]

De 8 beste nummers om mee in slaap te komen

In slaap vallen, bed, wit beddengoed

Iedereen heeft er weleens last van: Slapeloosheid, moeite hebben met in slaap vallen. Gelukkig heb je hier nog niet echt last van als je een enkele keer slecht slaapt. Wel kan het vervelend zijn als je vaker moeite hebt met in slaap komen. Daarom neem ik je in deze blog graag mee in de 8 […]

Dit is wat slaaptekort met je doet

Slaaptekort

Na een korte of een onrustige nacht kan je de effecten van weinig slapen al voelen: je bent duf, prikkelbaar en een tikkie chagrijnig. Geen probleem, deze slaap haalt je lichaam vanzelf in door efficiënter te slapen in de nachten daarop. Heb je chronisch slaaptekort, dan wordt het wél een probleem. 

Stop met thee als je slaapproblemen hebt

Slaapproblemen thee

Lekker een bakje thee in de avond. Wie doet dat nou niet? Het liefst nog met iets lekkers erbij. Gewoon. Knus, nog even voor het slapen gaan. Tot je uren naar het plafond aan het staren bent, want: waar is je slaap gebleven?

Narcolepsie: wat is het en wat kan je er aan doen?

slaapstoornis narcolepsie

Onlangs vertelde Ana dat ze last heeft van slaapverlamming, een symptoom van narcolepsie. Dit vond ik zo interessant dat ik hier meer over wilde weten. Eén ding is duidelijk: als je last hebt van een slaapstoornis, dan kan het een extra grote uitdaging zijn om je ochtend maximaal en productief te benutten. Zonde, want ik […]

Seks met je ex en nog vier dromen uitgelegd

Iedereen droomt, of je ze nu onthoudt of niet. Dromen gebeurt in de vijfde fase van je slaapcyclus, ofwel de REM-slaap. Hoewel je dromen niet letterlijk hoeft te nemen, zeggen ze vaak wel degelijk iets over jou. Bijvoorbeeld over je angsten, relaties of dingen die je onbewust bezig houden. In dit artikel vind je de […]

Zo kan jij je dromen aansturen

dromen sturen

Hoe cool zou het zijn als je je eigen dromen zou kunnen sturen? Dan kan je jezelf wakker maken uit een nachtmerrie, de confrontatie aangaan met je diepste angsten of jezelf laten vliegen. Eerlijk is eerlijk: het vergt wel wat oefening, want het is dromen 2.0 ;-)

Wat gebeurt er als je te veel slaapt?

te veel slapen

Hoeveel uur slaap jij nodig hebt, is superpersoonlijk en is iets wat verandert gedurende je leven. Als je ouder bent, heb je bijvoorbeeld minder slaap nodig. Te weinig slapen is niet goed voor je, maar te veel slapen is ook niet goed voor je. Het antwoord is dus: JA, er bestaat wel degelijk zoiets als […]

Een powernap, do or don’t?

Powernap gezond

’s Middags een dutje doen, hoe goed is dat eigenlijk voor je? Ze noemen het ook wel eens een powernap, maar geeft het echt power of word je er juist alleen maar slaperig en duf van? Ik zocht het voor je uit.

Heb jij last van nachtmerries? Dit kan je er aan doen!

nachtmerries

Niets is zo vervelend wakker worden als gewekt worden door een nachtmerrie. Ongeveer 50% van de volwassenen heeft nachtmerries. Naar wakker worden kan een behoorlijke stempel drukken op je dag. Handig dus om te weten waarom je nachtmerries krijgt en wat je er misschien aan kan doen om ze te voorkomen.

Hoeveel uur slaap per nacht is gezond?

Hoeveel uur slaap per nacht is gezond 1

Ik heb altijd te weinig uren in de dag. Soms droom ik erover dat ik maar 4 uur per nacht hoef te slapen, zodat ik meer tijd in een dag heb voor leuke dingen. Herkenbaar? Dat bracht me op de volgende vraag: hoeveel uur slaap per nacht is gezond? Zijn daar richtlijnen voor?

Hoe overleef ik een slapeloze nacht?

Hoe overleef ik een slapeloze nacht

Uren naar het plafond staren, woelen en dan toch nog maar eens je Instagram checken om vervolgens maar zuchtend op te staan. Slapeloze nachten heeft iedereen wel eens. Maar wat kun je er eigenlijk tegen doen? 

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij maandelijks of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!