blog

Alles wat je MOET weten over eerder opstaan

WAKE UP! Het is niet voor niets een van mijn belangrijkste pijlers. Superbelangrijk als je gelukkiger, fitter en succesvoller wil worden. Sta een uurtje eerder op, word een ochtendmens en haal ontzettend veel uit je dag. Super easy voor mij, ik doe niet anders. Maar voor een avondmens is het misschien lastig. Juist voor jou, als het nog niet lukt iets eerder op te staan, heb ik alle belangrijke informatie over eerder opstaan gebundeld. Zodat ook jij zonder ochtendhumeur aan je dag kunt beginnen (ja, echt!).

Opstaan

Hoe moet je omgaan met de wekker?

Opstaan begint meestal met de wekker. Hoewel het veel beter zou zijn om je te laten wekken door je biologische klok, gaat dat gewoon niet altijd. Ons werk roept, er staat een vroege afspraak bij de tandarts of je hebt afgesproken om al om 07.00 uur in de gym te staan. Wekker dus! Lees “Hoe kan je het beste omgaan met de wekker?” voor goede tips.

Verkeerde been uit bed stappen 2

Wel of niet snoozen?

De wekker is gegaan, en dan? Nog even snoozen? Ik doe het nooit, want ik word er helemaal suf van, maar is het ook echt slecht voor je? In deze blog “True or false: van snoozen word je rustig wakker” kijken we naar onze manier van slapen in verschillende fases en de wetenschappelijke antwoorden. En onze slaap blijkt nog lastige materie te zijn. Lees maar snel, dan weet jij of je voortaan kan blijven snoozen of dat je dat juist niet moet doen.

ochtendmens

De voordelen van vroeg opstaan

Ja, allemaal leuk en aardig, maar ik zou niet weten waarom ik eerder moet opstaan, hoor ik je denken. Nou, ik wel! Daarom heb ik alle voordelen van vroeg opstaan voor je op een rij gezet. Wist jij dat punt 3 wetenschappelijk onderzocht is? Ik vind het grappig, want natuurlijk wist ik dat dat klopt. Na het lezen van Vroeg opstaan: voordelen en tips kun je toch niet anders dan enthousiast genoeg zijn om eens eerder op te staan?

Challenge: eerder opstaan!

Durf jij het aan? Een maand lang elke dag twee minuten eerder opstaan, zodat je aan het einde van de maand ruim een uur extra hebt in je dag? Een uur waarin je kunt gaan sporten, aan je businessplan werken of gewoon lekker een boek lezen. Twee minuten per dag is zo weinig, dat je het nauwelijks zult merken, maar dat uur aan het einde is groots! Wat ga jij doen met je uurtje extra per dag? Doe mee met de #DEARGOODCHALLENGE, samen eerder opstaan!

Zo word je een ochtendmens

Gaat het toch nog niet zo makkelijk als je gehoopt had? Dan moet je het artikel Zo word je een ochtendmens (ook jij!) er echt nog even bijpakken. Houd je echt aan alle punten en het wordt een eitje om vroeg op te staan. En niet stiekem punt 4 links laten liggen. Dan gaat het natuurlijk nooit werken. Dus… Wake Up en wordt een ochtendmens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: