Beter slapen door te beginnen met sporten

Een goede nachtrust is belangrijk voor onwijs veel dingen. Zo krijg je er meer concentratie door, heb je minder zin om te snacken en zit je overdag veel beter in je vel. Regelmatig sporten en bewegen heeft veel invloed op jouw slaapkwaliteit. Lees hier hoe sporten er voor zorgt dat jij beter kan slapen.

Slaapkwaliteit

Regelmatig sporten en bewegen zorgt ervoor dat jouw lichaam meer van het stofje adenosine aanmaakt. Dit stofje zorgt er net zoals melatonine voor dat jij je moe voelt en dieper in slaap valt. Door iedere dag al minstens een half uurtje intensief te bewegen, gaat jouw slaapkwaliteit in sprongen vooruit.

Een echte uitlaatklep

Sporten dient voor velen als een echte uitlaatklep. Je kan tijdens het sporten al je frustraties er uitrennen of omzetten in nog meer power als je in de gym staat. Daarnaast maak je tijdens het sporten ook nog eens extra endorfine aan, dit is het stofje waardoor jij je gelukkig voelt. Door regelmatig al je stress en spanningen los te laten, is het nog makkelijker om dieper in slaap te vallen.

Betere sportprestaties

Een goede nachtrust zorgt er automatisch weer voor dat jij ook nog meer energie in jouw sportsessies kan stoppen. Tijdens het slapen herstelt jouw lichaam zich namelijk. Om je lichaam een beetje extra te helpen met herstellen is het fijn om te slapen op een Recovery Pillow van BLACKROLL. Een Recovery Pillow zorgt er voor dat jouw hoofd en nek goed ondersteund worden, waardoor je nare rugklachten voorkomt.

Een lekker bed

Naast dat regelmatig bewegen je helpt om beter te slapen is een goed dekbed en het juiste kussen ook onwijs belangrijk. BLACKROLL heeft een Recovery Pillow en Dekbed, waardoor je nog beter kan slapen. Het kussen en dekbed zijn gemaakt van ademende materialen waardoor je lichaamstemperatuur in balans blijft. Daarnaast zijn ze gemaakt van natuurlijke materialen die jouw slaap op een goede manier beïnvloeden.

Niet vlak voor het slapen gaan

Helaas, is er één kleine valkuil wanneer je door het sporten niet beter gaat slapen. Dat is wanneer je gaat sporten vlak voor het slapen gaan. Tijdens het sporten gaat je hartslag namelijk flink omhoog, waardoor je lichaam aan gaat staan. Je krijgt een echte energieboost en het duurt even voordat je lichaam hiervan tot rust komt. Nog een reden waarom sporten in de ochtend, dus eigenlijk een heel goed idee is!

Kan jij wel een extra steuntje in de rug gebruiken om ‘s ochtends lekker te gaan sporten? In de DGM Community geven we vijf dagen per week te gekke live lessen van Yoga tot Aerobics en HIIT.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken