Boeken die je moet lezen als je altijd druk bent

Om 2021 fantastisch te beginnen hebben we vanuit Dear Good Morning de #deargood2021-challenge opgezet. Een challenge waarin we gingen voor 25 energieke ochtenden en het lezen van twee boeken. De boeken passen perfect bij de huidige maatschappij waarin we altijd “druk” zijn. Hierbij een kleine samenvatting waarom je deze boeken alsnog moet lezen, als je het nog niet gedaan hebt.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Het eerste boek dat we hebben gekozen is Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim. De schrijver Haemin is een Koreaanse boeddhistische monnik die korte en krachtige wijsheden schrijft over passie, rust, mindfulness, spiritualiteit, liefde en het leven. Zijn wijsheden zijn alles behalve saai en zweverig. Door zijn sterke verwijzingen naar de huidige maatschappij, zijn de verhaaltjes herkenbaar, confronterend, maar ook direct toepasbaar op je eigen leven.

Favoriete wijsheden

Hier lees je twee van mijn favoriete wijsheden uit het boek:

Muziek wordt mooi door de afstand tussen de noten.
Een toespraak wordt goed door de juiste pauze tussen de woorden.
We zouden af en toe adem moeten halen en de stilte tussen de geluiden waarnemen.

-Haemin Sunim

Droom groot, maar begin klein.
Een kleine aanpassing kan een groot effect hebben op je leven.

Als je bijvoorbeeld gezonder wilt zijn, kun je beginnen met een half uur eerder naar bed te gaan.
Als je wilt afvallen, begin je met water drinken in plaats van frisdrank.
Als je een belangrijk project moet afmaken, begin dan met je bureau op te ruimen.

-Haemin Sunim

Een boek voor naast je bed

Zoals je ziet is dit geen boek om in één ruk uit te lezen. De woorden verliezen dan hun waarde. Wel is hij perfect om naast je bed te leggen, zodat je iedere ochtend of avond een paar bladzijdes kan lezen. Vooral op de dagen dat ik het boek in de ochtend las, had ik de hele dag door profijt van de nieuwe kijk op situaties.

Belangrijke les

De schrijver van Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt, bespreekt alle emoties en hoe je er mee om gaat. De belangrijkste les die hij je meegeeft in het boek: “Is het echt de wereld die zo druk is, of is mijn geest druk?”

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt kan je hier bestellen.

Fokking druk

Heb je altijd een drukke agenda of een vol hoofd? En heb je daardoor altijd het gevoel dat je achter dingen aan loopt en tijd te kort komt? Dan is het boek Fokking druk van Thijs Launspach echt iets voor jou. Thijs heeft het ultieme anti-stressboek geschreven. Door inzichten uit de wetenschap te combineren met verhalen uit de praktijk en het bieden van simpele handvatten die je meteen kan toepassen, leer jij om op je eigen manier om te gaan met stress.

De 5 belangrijkste lessen uit het boek

  • Je concentreren is de belangrijkste vaardigheid voor het moderne werken. Alles tegelijk proberen te doen doet iedereen al.
  • Als je ook werkt in je vrije tijd, is het geen vrije tijd maar werktijd.
  • Als je geen prioriteiten stelt, is alles een prioriteit.
  • Voor een rustiger leven is een goede balans nodig tussen doen en zijn.
  • Een beetje spanning is gezond, maar te veel of te lang stress is slecht voor je gezondheid.

Eyeopener

Tijdens het lezen van Fokking druk wordt je weer even met beide benen op de grond gezet. Je gaat kritisch kijken naar hoe jij je tijd in deelt, maar ook wat echt belangrijk is voor je. Je leert dat stress onvermijdelijk is en druk zijn is een keuze.

Fokking druk kan je hier bestellen.

De belangrijkste les die ik uit beide boeken heb getrokken is dat het onwijs belangrijk is om tijd in jezelf te investeren. Dus: zorg voor een goede nachtrust, sta eerder op en pak de ochtend voor jezelf. Door dit te doen begin je de dag al zo veel meer ontspannen dan wanneer je meteen naar je werk moet haasten. Wil jij graag een ochtendroutine creëren, klik dan hier.

Heb je de boeken ook gelezen? Laat me hieronder in de reacties weten wat je er van vindt.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij maandelijks of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!