Boekupdate: En nu dan?

Op 25 januari schreef ik mijn eerste boekupdate. Een paar dagen later stapte ik in het vliegtuig om voor een maand naar Bali te gaan. Daar had ik heel veel motivatie maar ook een totale dip. Inmiddels heb ik mijn boek al een tijd geleden ingeleverd – mijn deadline was 1 juni en als je me kent weet je dat ik altijd een deadline haal – en schreef ik nog een laatste update. Tijd voor een nieuwe persoonlijke blog want.. wat nu?

Tsja… Ik heb me sinds 1 juni elke dag voorgenomen om een nieuwe update te schrijven maar ik had geen idee hoe te beginnen. Dit had te maken met dat ik én heel druk was met projecten die ik niet kon oppakken door het schrijven van mijn boek, én ik toch soort van moest bijkomen van mijn boek-bubbel. Want toen ik uit die bubbel stapte merkte ik hoeveel discipline ik had om elke dag te schrijven en hoe erg ik een bubbel om me heen had gecreëerd. Nu, 1,5 maand later, probeer ik een nieuwe boekupdate te schrijven.

Een vier maanden bubbel

Toen ik uit mijn boekbubbel stapte merkte ik hoeveel ritme ik had gecreëerd en vooral hoe strak ik leefde. Elke dag 21.30 uur naar bed, elke ochtend sporten en vervolgens stipt om 09.30 uur achter mijn laptop om te werken. In de middag een kleine break om te wandelen en te lunchen en vervolgens tikte ik tot 18.00 uur door. Vervolgens pakte ik wijn (oh wat heb ik veel wijn gedronken tijdens het schrijven van mijn boek), ging ik koken (of bestelde ik eten) en maakte ik me klaar voor een goede nachtrust. En dat vier maanden lang. Ook op Bali, ook op alle feestdagen en ook tijdens alle corona-issues. Zolang ik maar kon schrijven. Volledig in die bubbel.

Enter

En dan druk je op enter en is je hele boek richting de uitgever. Raar eigenlijk hoe simpel het is. Maar toch voelde het als een opluchting. Ik ben blij met alles wat ik heb geschreven en het voelt echt als af. Dit gevoel vind ik het belangrijkste. Gelijk na mijn enter-doei-boek-en-proost-moment, had ik een enorme lijst aan taken die ik direct moest oppakken. Content voor partners, de nieuwe samenwerking met Myprotein, alle aanvragen voor presentatie-klussen en ik wou zelf ook met Dear Good Morning aan de slag om mijn website en socials ready te maken voor mijn boek. Zoveel taken en zoveel verschillende dingen dat ik volledige blokkeerde. Ik heb een week lang alleen maar op bed gelegen en gechillt. Zeker wel gesport, en daarna altijd vijf minuten het gevoel gehad: Yes, ik ga knallen, zin om aan de slag te gaan. Maar na die vijf minuten kroop ik terug in bed en dacht ik: Nee, ik ga helemaal niets meer doen. Ik heb er aan toegegeven en van genoten zodat ik de week er op weer energie en motivatie voelde om wel weer aan de slag te gaan.

Omslag en boeklancering

In principe zit mijn taak er helemaal op, behalve dat ik het design nog een aantal keer mocht checken (heerlijk, om echt de eindbaas te zijn over je eigen boek!), omslag honderd keer doorgenomen en doe ik de productie voor de boeklancering. Ik ben opgeleid als producer en vind het super leuk als ik kan helpen met het organiseren van een hele toffe (corona-proof) boeklancering.

En nu verder…

Om de week zit ik met mijn uitgever om alles door te nemen. Wat kunnen we doen qua PR? Welke tijdschriften hebben interesse om aandacht te besteden aan mijn boek? Wie kunnen we een DGM-perspakket sturen? Wie nodigen we uit op de boeklancering? Super tof om mee bezig te zijn. Oh en als je mijn stories af en toe bekijkt heb je wellicht ook gezien dat ik een opname-test deed voor het audioboek. Want mijn boek komt ook op Storytel. Wellicht dus met mijn eigen stem!

Ik blijf maar één missie houden: Elke Nederlander eerder uit bed halen om te sporten. En met dit boek moet het zeker lukken.

Nog even dit..

Op 31 maart schreef ik nog een leuke boekupdate over het moment dat ik merkte dat het boek ineens samen viel. Dat terwijl ik op 18 maart nog een blog schreef over meer focus hebben. Een boek schrijven blijft fascinerend en een onwijs bijzonder project. Ik mis het. Maar wie weet ga ik weer schrijven. Daar over later meer. ;-) Eerst maar even dit boek!

Mijn boek komt 25 augustus uit en je kan hem via deze link alvast pre-orderen.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek