Boekupdate: zorgen voor focus!

We hoeven niet meer te zeggen dat het bizarre tijden zijn. Vorige week lachte ik nog om alle onzinnige maatregelen, nu kan ik soms ook heel bang zijn. Waar gaan we naartoe? Continu het nieuws checken en nadenken. En oh ja, mijn boek schrijven.

Niets liever had ik dat mijn boek nu al in de winkels zou liggen. Want ik merk dat in me rustig voel, doordat ik me vasthoud aan mijn DGM-ochtendroutine. Het is het enige wat me rustig houdt, want waar we morgen staan is een raadsel. Het enige waar ik nu wel houvast aan heb, zijn mijn ochtenden, de momenten waarop ik echt mijn moment pak en mijn verstand op zero zet.

06.00 uur de wekker
06.15 uur naar buiten om te rennen naar een plek waar ik een HIIT-workout kan doen. Ook al zijn de sportscholen dicht, ik blijf doorgaan met sporten.
07.15 uur terug naar huis en koffie pakken
Liefst niet het nieuws lezen, maar toch doe ik het… Te nieuwsgierig
09.00 uur! Ineens is het 09.00 uur en bedenk ik dat ik me te veel laat meeslepen met alles

Snel douchen en gaan schrijven. Of toch nog even het nieuws checken. En hoe zijn mijn vrienden? Voelen ze zich eenzaam of ziek? Moet ik nog iemand helpen? Oh, een telefoontje. Oh, een nieuwsupdate.

13.00 uur lunch en.. niets gedaan

Ik zou nu naar Kopenhagen gaan…

Als het allemaal niet zo was zoals het nu is in de wereld, zou ik naar Kopenhagen gaan. Zou ik morgen vliegen om een paar belangrijke onderdelen van mijn boek te schrijven. In 2014 woonde ik in Kopenhagen en daar is eigenlijk het hele idee van Dear Good Morning groot geworden. Begon ik met de eerste workout-video’s, met de eerste serieuze blogs over de ochtend. Het leek mij fantastisch om de inleiding en het eerste deel van het boek in Kopenhagen te schrijven. Helaas is dat dus even anders gelopen, alhoewel ik gelukkig nog 2 maanden heb. Stiekem hoop ik dat wanneer de wereld gezond genoeg is (want dat staat voorop), naar Kopenhagen te vliegen en op tijd te zijn voor het schrijven van dit deel. In mijn favoriete koffietent, met mijn favoriete cinnabon. Gewoon, omdat ik weet dat ik dan extra liefde kan stoppen in alle zinnen die ik schrijf.

Hoe krijg je nu focus…

… terwijl er zoveel gaande is op de wereld? Ik vond het lastig. Was ik nog maar op Bali – dacht ik nog. Maar diep van binnen zou ik dat ook niet willen, want stel dat een dierbare nu heel ziek wordt, dan wil ik in de buurt zijn. Daar denk ik dus over na: wat als? Wat als ik ziek word? Want als we Rutte mogen geloven, worden we allemaal ziek. En krijg dan nu nog maar eens focus op je boek. Het hele weekend heb ik lopen malen, wist ik niet wat ik moest doen. Focus weg, mensen thuis, nieuws volgen, fake news lezen, echt nieuws lezen, weinig slaap, puisten…

… terug naar focus

En zo deed ik dat…

Het grappige is dat alles wat ik nu meemaak, wordt besproken in mijn boek. Alsof mijn boek continu wil laten ervaren hoe belangrijk het is wat ik allemaal typ en hoe erg het klopt. Als je je niet aan een ritme houdt, verlies je focus en energie. Als je afgeleid bent en je pakt dat niet aan, raak je steeds verder van je doel af en dat werkt demotiverend. Hoe energieker de ochtend, hoe meer focus, energie en alertheid gedurende de dag. Dus. Echt weer DGM-tijd.

  • Elke morgen 06.00 uur eruit
  • Elke morgen sporten of iets actiefs doen. Wat ik leuk vind!
  • Wakker worden met mijn volgers, want dat maakt me zo gelukkig (Instagram, Stories, reageren, live gaan)
  • Even het nieuws checken als ik dat wil, maar het dan loslaten
  • Telefoon op stil en schrijven
  • Wandelen en lunchen
  • Telefoon op stil en schrijven
  • Mezelf schouderklopjes geven, omdat ik heb geschreven volle focus

Doordat ik zo ziek was op Bali, kreeg ik nieuwe ideeën voor mijn boek. Door mijn extreme jetlag kreeg ik nieuwe inzichten voor de ochtend. Alle experts met wie ik praat voor mijn boek, laten me inzien hoe onwijs belangrijk de ochtend écht is en zeker nu met en door corona denk ik: jeetje, dit boek gaat echt veel mensen fit, gezond en gelukkig maken. Nee, niet door mij, door de ochtend. OCHTEND. Pak dus die ochtend, jouw moment. In deze tijden heb je het nodig. Nog meer dan normaal. Geloof me.

GO.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek