Maak je bucketlist in 5 minuten

Wat wil jij nog doen in je leven? Wat wil je bereiken? Schrijf het op! Het hebben van een bucketlist maakt gelukkiger (ja, echt!). Wacht niet tot het te laat is, maar maak hem nu. Ik help je een handje met de volgende tips.

Denk breed

Als je nadenkt over wat je nog wil doen of bereiken in je leven, schieten je misschien allerlei doelen die op elkaar lijken te binnen. IJsland bezoeken, op Times Square staan, op de Chinese Muur lopen. Maar, denk breder dan één thema. Denk aan reizen, ontwikkeling, sporten, vaardigheden leren, maar ook avontuur, familie, enzovoorts. Pik uit alle thema’s een aantal bucketlistitems.

Bucketlist_maken

Stel jezelf vragen

Stel jezelf vragen om erachter te komen wat je op je droomlijst moet zetten. Wat wilde je als kind graag doen? Waar krijg je spijt van als je het nooit doet? Op wie ben je jaloers en wat heeft hij/zij gedaan dat jij ook zou willen? Wat zou je doen als je nog een maand te leven had? Hopelijk krijg je door deze vragen inzicht in wat je wilt.

Bucketlist

Houd het klein

Het is gemakkelijk om heel groot te denken, maar de kans op succes is klein. Stel: je sport nooit en je zet ‘de marathon lopen’ op je bucketlist. Moeilijk! Begin eens met ‘een 5-kilometerwedstrijd lopen’. Als je volgend jaar je bucketlist weer aanvult, zet je de halve marathon erop en misschien het jaar erna de hele. Kleine doelen zijn makkelijker te bereiken. Hierdoor voorkom je teleurstellingen.

Denk in tijd

Zet een aantal dingen op je lijst die je in een paar uur kunt doen, die je in een week kunt doen, in een maand of eens in je leven. Zo krijg je een leuke lijst met diverse haalbare acties. Van een wandeling maken in een toffe Nederlandse stad tot leren fotograferen en van een zonsondergang genieten op Bali tot het worden van een ochtendmens!

Bucketlist_maken

Niet te ver vooruit

Dit punt sluit aan op het voorgaande. Plan niet te ver vooruit. Je weet niet hoe je leven er over tien jaar uitziet. Je weet niet wat je op dat moment wilt bereiken. Kijk liever naar wat je wilt doen en bereiken in het komende jaar of de komende twee jaar. Dat is veel haalbaarder en makkelijker om naartoe te werken.

Nog wat extra tips:

  • Maak je bucketlist niet te lang. Ongeveer tien tot twintig items is goed te overzien.
  • Werk je bucketlist iedere maand of ieder jaar bij. Streep je behaalde doelen af en vul je lijst eventueel aan met nieuwe doelen.
  • Maak je bucketlist op papier en hang het op een plek die je vaak ziet. Zo word je er vaker aan herinnerd. Grotere kans dat je ermee aan de slag gaat!
  • Kijk elke maand naar je lijst en besluit met één of twee punten aan de slag te gaan. Stel een plan op!
  • Maak je doelen kenbaar aan familie of vrienden of deel het op social media. Hoe meer mensen weten wat jij wilt bereiken, hoe groter de kans dat je ermee aan de slag gaat.

Dus, hup hup! Aan de slag! Laat je mij hieronder weten wat op jouw bucketlist staat?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek