Buiten sporten in de herfst en winter is juist fijn!

Goed, we hebben al genoeg geluld over hoe vervelend het is dat de zomer voorbij is. Daarom nu maar eens een positieve blog over de koude maanden. Want er zijn namelijk ook een hele hoop voordelen aan buiten sporten in de herfst en winter. Dus weg met die winterdepressie!

Minder sip!

Veel mensen hebben er last van, jij ook? Door het donkere weer en de korte dagen ben je sneller vatbaar voor een dipje. Sommige mensen krijgen zelfs last van een echte winterdepressie! Door buiten te sporten zorg je ervoor dat je net wat extra echte lichtstralen oppakt en zo het vitamine D-gehalte in je bloed omhoog knalt. Tel daar de endorfine bij die je tijdens het sporten aanmaakt en je kunt er een stuk beter tegenaan!

winterdepressie, dipje, sporten is gezond, buiten sporten

Summer bodies are made in winter

Kou betekent dat je lijf harder moet werken, als je lijf harder moet werken verbrand je meer calorieën. Logisch toch? Ze zeggen niet voor niks dat summer bodies gemaakt worden in de winter. Vind je die zomer nog veel te ver weg? Zie het dan gewoon als het perfecte excuus om na het sporten een avondje op de bank te kruipen met een zak pepernoten.

winterdepressie, dipje, sporten is gezond, buiten sporten
Lekker buiten sporten is gezond en voorkomt een winterdepressie

Meer zuurstof in de lucht

Herfst en winter betekent meer regen. Meer regen is perfect voor jou als sporter! Vlak na een regenbui (of tijdens maar dan moet je wel een echte bikkel zijn) zit er namelijk meer zuurstof in de lucht. Meer zuurstof helpt je lijf om beter te presteren. Je zult merken dat bijvoorbeeld een rondje hardlopen een stuk makkelijker gaat dan op een benauwde zomerdag!

buiten sporten

Zo, genoeg redenen om lekker buiten te blijven sporten toch? Gewoon even een dik sportjack aan, muts op je kop en gaan! Weg met die winterdepressie!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken