blog

Buiten sporten in de herfst en winter is juist fijn!

Goed, we hebben al genoeg geluld over hoe vervelend het is dat de zomer voorbij is. Daarom nu maar eens een positieve blog over de koude maanden. Want er zijn namelijk ook een hele hoop voordelen aan buiten sporten in de herfst en winter. Dus weg met die winterdepressie!

Minder sip!

Veel mensen hebben er last van, jij ook? Door het donkere weer en de korte dagen ben je sneller vatbaar voor een dipje. Sommige mensen krijgen zelfs last van een echte winterdepressie! Door buiten te sporten zorg je ervoor dat je net wat extra echte lichtstralen oppakt en zo het vitamine D-gehalte in je bloed omhoog knalt. Tel daar de endorfine bij die je tijdens het sporten aanmaakt en je kunt er een stuk beter tegenaan!

winterdepressie, dipje, sporten is gezond, buiten sporten

Summer bodies are made in winter

Kou betekent dat je lijf harder moet werken, als je lijf harder moet werken verbrand je meer calorieën. Logisch toch? Ze zeggen niet voor niks dat summer bodies gemaakt worden in de winter. Vind je die zomer nog veel te ver weg? Zie het dan gewoon als het perfecte excuus om na het sporten een avondje op de bank te kruipen met een zak pepernoten.

winterdepressie, dipje, sporten is gezond, buiten sporten
Lekker buiten sporten is gezond en voorkomt een winterdepressie

Meer zuurstof in de lucht

Herfst en winter betekent meer regen. Meer regen is perfect voor jou als sporter! Vlak na een regenbui (of tijdens maar dan moet je wel een echte bikkel zijn) zit er namelijk meer zuurstof in de lucht. Meer zuurstof helpt je lijf om beter te presteren. Je zult merken dat bijvoorbeeld een rondje hardlopen een stuk makkelijker gaat dan op een benauwde zomerdag!

buiten sporten

Zo, genoeg redenen om lekker buiten te blijven sporten toch? Gewoon even een dik sportjack aan, muts op je kop en gaan! Weg met die winterdepressie!

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: